Csütörtökön délután érkezett a hivatalos bejelentés.

A klub 2021-ig hosszabbított Gattusóval – hivatalos

A Milan hivatalosan is bejelentette, hogy 2021-ig meghosszabbította Gennaro Gattuso szerződését, így eldőlt, hogy a következő szezonban is az olasz szakember fogja irányítani a csapatot.

Gattusót tavaly november végén nevezte ki a vezetőség az első csapat élére és kezdetben akadtak nehézségek, de idővel magára talált a csapat. A 40 esztendős szakember eddig 25 tétmérkőzésen irányította a Milant, a mérlege 14 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség. A piros-feketék 2018-ban 11 bajnoki meccset játszottak és ebből 8-at megnyertek, emellett 2-szer döntetlen született és mindössze 1 alkalommal kaptak ki.

A Milan bejelentette, hogy 2021. június 30-ig meghosszabbította Gattuso szerződését. Az olasz edző csütörtökön délután a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban írta alá új kontraktusát Fassone és Mirabelli társaságában.

“Eljött az idő, hogy bejelentsem, Gattuso lesz az edzőnk a következő három évben. Az egyik legőszintébb döntésünket hoztuk meg, mióta itt vagyunk. Rino ezekben a hónapokban rendkívüli munkát végzett és vele képesek leszünk megvalósítani a hosszú távra szóló projektünket.” – nyilatkozta Marco Fassone, a klub vezérigazgatója.

Gattuso szavai a hosszabbítást követően: “Nagyon hálás vagyok a lehetőségért. Fassone és Mirabelli nélkül nem lehetnék itt. Megkaptam ezt az esélyt és boldog vagyok, hogy egy olyan dicsőséges klub edzője lehetek, mint a Milan. Köszönettel tartozom a szakmai stábnak és a játékosaimnak. Köszönöm a bizalmat és reméljük, hogy hamarosan visszavezetjük a Milant a csúcsra.”

Címkék:

A szerző: norberto012