A Milan hivatalosan is bejelentette, hogy 2021-ig meghosszabbította Gennaro Gattuso szerződését, így eldőlt, hogy a következő szezonban is az olasz szakember fogja irányítani a csapatot.

Gattusót tavaly november végén nevezte ki a vezetőség az első csapat élére és kezdetben akadtak nehézségek, de idővel magára talált a csapat. A 40 esztendős szakember eddig 25 tétmérkőzésen irányította a Milant, a mérlege 14 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség. A piros-feketék 2018-ban 11 bajnoki meccset játszottak és ebből 8-at megnyertek, emellett 2-szer döntetlen született és mindössze 1 alkalommal kaptak ki.

A Milan bejelentette, hogy 2021. június 30-ig meghosszabbította Gattuso szerződését. Az olasz edző csütörtökön délután a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban írta alá új kontraktusát Fassone és Mirabelli társaságában.

“Eljött az idő, hogy bejelentsem, Gattuso lesz az edzőnk a következő három évben. Az egyik legőszintébb döntésünket hoztuk meg, mióta itt vagyunk. Rino ezekben a hónapokban rendkívüli munkát végzett és vele képesek leszünk megvalósítani a hosszú távra szóló projektünket.” – nyilatkozta Marco Fassone, a klub vezérigazgatója.

Gattuso szavai a hosszabbítást követően: “Nagyon hálás vagyok a lehetőségért. Fassone és Mirabelli nélkül nem lehetnék itt. Megkaptam ezt az esélyt és boldog vagyok, hogy egy olyan dicsőséges klub edzője lehetek, mint a Milan. Köszönettel tartozom a szakmai stábnak és a játékosaimnak. Köszönöm a bizalmat és reméljük, hogy hamarosan visszavezetjük a Milant a csúcsra.”

[adrotate banner=”32″]

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Tény hogy Montellat nem nehéz túlszárnyalni.
  Viszont ez az egész edzősztori (újra olcsó megoldás, ami ezúttal lehet jól sül el), a lejárt szerződésű játékosok (legalábbis ezekről szólnak a hírek) engem nagyon emlékeztet valamire vagy inkább valakire.

  • Azt se feledd, hogy az FFP miatt nem nagyon ugrálhatunk! Tehát nem olyan biztos az, hogy tulaj probléma van ennek a hátterében.
   Persze, nem zörög a haraszt… Szokták mondani, de ilyen szinten sok a rossz akaró is… Várjuk ki a végét.

 2. 2013 óta az első edző, aki képes a csapat irányítására, motiválására, és nagy esély is van arra, hogy sikeres is lesz Gattusoval 🙂 Ha az idén nem, jövőre BL..

 3. Abszolút érthető és jogos döntés. Feltüzelte a srácokat, neki köszönhetjük, hogy harcban lehetünk még a BL-helyekért. Taktikailag is felkészültebb, mint azt sokan vártuk.

  Azonban ahogy a fórumban is írtam, ez mutatja a céljainkat a jövőre nézve. Építhetünk Gattusoval együtt szép lassan egy remek csapatot, de hogy mikor kerülünk így oda, ahova szeretnénk…bízom Gattusoban, illetve megértem a hosszabbítást, mert rászolgált az elmúlt hónapokban. Kíváncsi leszek egy közös alapozás után mit tud kihozni a csapatból.

  • Azért én várok 2-3 nagyon jó igazolást és mellé 2 alibit!És ,akkor jó lehet az alapozással az esélyünk a dobogóra.

 4. Jövőre mindenképp a top4-ben kell lenni. Újabb év jön BL nélkül nagyon úgy néz ki. Mélyebb keret kell mert a mostani tisztán látszik hogy kevés.

 5. Racionális jó döntés ! Rászolgált Rino a bizalomra….azért vele alapozunk egyet kicsit más lesz a móka…

 6. Jó döntés,de vele is csak akkor lesz előrelépés,ha nyáron további erősítések lesznek. Mert az látszik, hogy ez a keret még nagyon vékony…

 7. Nem éppen a legjobb képet választották ki. Nem igazán jön át rajta az öröm és bizalom, de remélhetőleg minden igaz, amit eladnak és elmondanak a szurkolóknak. Sok sikert Gattusonak és a csapatnak, valamint a vezetőségnek is, hogy legyen lehetőségük a nyári erősítésre, és azt okosan tegyék.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet