Olasz lapértesülés szerint Gennaro Gattusónak, a Milan trénerének a legalacsonyabb a fizetése a Serie A edzői közül. Az olasz szakember évi 120 ezer eurót tesz zsebre, ami havi szinten kicsivel több mint 3 millió forintnak felel meg.

Gattuso november végén váltotta Montellát a Milan kispadján és azóta 14 tétmérkőzésen irányította a csapatot, ezeken a mérleg 7 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség. A La Gazzetta dello Sport beszámolói szerint Gattuso a Serie A legrosszabbul kereső edzője, ugyanis ugyanazokkal a feltételekkel vezeti az első csapatot, mint ahogy tavaly nyáron elvállalta a Primavera irányítását.

A 40 éves vezetőedző éves bére 120 ezer euró, ennél kevesebbet egyetlen edző sem tesz zsebre az olasz élvonalban. Gattuso előtt közvetlenül a Hellas Verona mestere, Fabio Pecchia áll, aki 250 ezer eurót keres. Érdekesség, hogy a Juventust irányító Massimiliano Allegri a Serie A legjobban fizetett edzője évi 7 millió euróval, utána következik az interes Luciano Spalletti 4 millióval.

Összehasonlításképpen Vincenzo Montella fizetése évi 3 millió euró volt, mielőtt menesztették a csapat éléről.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Most mondanám,hogy kis pénz,kis foci,de Gatta és Montella alaposan rácáfoltak erre a közhelyre,még ha csak az edzők fizujáról és nem a keret értékéről vagy a befektetett pénz nagyságáról van is szó!:))

  2. En ezek után arra lennek kiváncsi, hogy jövőre ki lesz az maestro. Marad Gatta vagy jön más( Luis Enriqe , Conte).

  3. Gattuso sztem ingyen is vinnè a boltot de nem fèlek èn attól, hogy nem honorálják ezt neki valamilyen úton-módon.

  4. Ez az összeg képletes, ha marad, nyártól biztosan emelik. Már most megérdemelné az emelést. Montella 3 millió, neeee! Jó a menedzsere, hogy el tudta adni a Sevilla-hoz.Egy vicc a pali. Rinó már most beégette, ennyi idő alatt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Please enter your name here