A 22 éves támadó tavaly nyáron nagy reményekkel érkezett...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/01/10/a-klubnak-nem-all-szandekaban-eladni-andre-silvat/' addthis:title='A klubnak nem áll szándékában eladni André Silvát '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

A klubnak nem áll szándékában eladni André Silvát

Angliából és Kínából is érdeklődnek a Milanban kevés játéklehetőséghez jutó portugál válogatott támadó, André Silva iránt. Ennek ellenére a klub álláspontja egyértelmű: a játékos nem eladó.

Silva tavaly nyáron nagy reményekkel szerződött Olaszországba az FC Portótól és a Milan mintegy 38 millió eurót fizetett a játékjogáért, amellyel ő lett a klub történetének harmadik legdrágább igazolása Leonardo Bonucci és Rui Costa mögött. A 22 éves csatár remekül kezdte a szezont, hiszen termelte a gólokat az Európa Ligában. A selejtezőben 4 meccsen 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, a csoportkörben pedig már az első fordulóban mesterhármast szerzett az Austria Wien ellen.

Ennek ellenére a bajnokságban kezdetben Vincenzo Montellától és később Gennaro Gattusótól sem kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. 20 forduló alatt mindössze 4 alkalommal fordult elő, hogy kezdőként lépett pályára, emellett 8 alkalommal csereként állt be többnyire a mérkőzések hajrájában.

Nemrég a Sky Sport arról számolt be, hogy a játékos ügynöke, Jorge Mendes több ajánlatot is kapott Silva játékjogáért, többek között egyet 35 millió euró értékben egy kínai együttestől. Ezúttal pedig a Corriere della Sera szerint az angol másodosztály listavezetője, a Wolverhampton tett egy 34 millió fontos – átszámítva körülbelül 38 millió eurónak megfelelő – ajánlatot, azonban a Milan ezt is visszautasította, mert a játékos nem eladó.

A klub néhány nappal ezelőtt hivatalosan reagált az újságokban felmerült pletykákra, amelyek André Silva, Hakan Calhanoglu vagy éppen Mateo Musacchio esetleges januári távozásáról szóltak. A Milan kijelentette, hogy a tavaly nyáron szerződtetett játékosok közül senki sem fog a télen távozni.

Címkék:

A szerző: norberto012