Gennaro Gattuso, a piros-feketék vezetőedzője megtartotta első sajtótájékoztatóját 2018-ban. Ma délután a Milan a San Siróban fogadja a Crotone csapatát. Az olasz edző szerint nem szabad lebecsülni az ellenfelet.

“Az olasz bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Jól fel kellett készülnünk erre a mérkőzésre az elmúlt napokban. Kemény meccs lesz, csak a három pont megszerzésére kell fókuszálnunk, amely létfontosságú számunkra. A Crotone a Lazio és a Napoli ellen is remekül játszott az első félidőben. Tisztelnünk kell az ellenfelet és nagy tempóval kell játszanunk, hogy nyerjünk. Walter Zenga? Ő egy nagyszerű ember, a világ legjobb kapusainak példaképe. Nagyon sok közös munkánk volt külföldön, nagyon kedvelem őt.” – mondta Gattuso a meccs előtt.

“Nem állunk túl jól a bajnokságban, de ott vagyunk az Olasz kupa elődöntőjében és az Európa Liga kieséses szakaszában. Amíg matematikailag esélyünk van elérni a Bajnokok Ligáját, addig küzdenünk kell. A következő mérkőzések után szeretném a tabellán előrébb látni a csapatot. Mérkőzéseket kell nyernünk.”

“Nem szabad, hogy az átigazolási piac zavaró legyen. Egyetlen játékos sem kérte, hogy adjuk el. Nincs szükségünk új igazolásokra, mert van egy igazán jó csapatunk és ezekkel a srácokkal akarok dolgozni tovább. Ajándék lenne, ha egy játékost sem veszítenénk el sérülés miatt. Kessié alternatívája? Montolivo tud abban a pozícióban játszani, ahogy Locatelli is. A kezdőcsapat? Calhanoglu jól játszott a városi derbin és a Fiorentina elleni mérkőzésen is. Jelenleg nagyon nehéz dolgom van a kezdőcsapat összeállításakor, mert mindenki keményen edz. Kalinic? Velünk edzett azokban a napokban, amikor otthon maradhatott volna. Nagyon motivált. André Silva? Ő még nagyon fiatal és nehéz időszakon megy keresztül. Természetesen többet várunk tőle, de eddig nem volt lehetősége megmutatni valódi értékét.”

“Védelem? Amikor gólt kapsz, az nem csak a középhátvédek hibája. Ha megnézzük a Fiorentina elleni meccsen kapott gólt, akkor igaz, hogy Bonucci elveszítette az emberét középen, de a beadást megelőzően Calabria későn támadta meg az ellenfelet. Minden játékosnak fejlődnie kell védekezésben.”