Benevento-Milan 2-2.

Nagy blama, a Milan ikszelt a Benevento otthonában

A Milan drámai meccsen 2-2-es döntetlent játszott Beneventóban az olasz bajnokság 15. fordulójában.

A héten edzőváltáson áteső Milan most játszotta az első tétmérkőzését Gennaro Gattusóval a „fedélzetén”.

A piros-feketéket nem igazán jellemezte a Gattusótól még aktív játékosként megszokott tűz, az együttes sokáig egyáltalán nem találta a fogást a sereghajtó Beneventón. A 38. percben azonban megtört a jég, Giacomo Bonaventura volt eredményes – az olasz szélső egy beadás után közvetlen közelről, fejjel kotorta be a labdát a hazaiak kapujába (1–0).

Az 51. percben aztán jött a meglepetés, egyenlített a Benevento! A bajnokságban eddig pontot sem szerző újonc egy szöglet után volt eredményes. Gianluigi Donnarumma félelmetesen nagyot védett egy távoli kapáslövésnél, a kipattanó labdát viszont George Puscas estéből egyből bevágta a kapuba (1–1). Nem örülhettek sokáig a hazaiak, hat perccel később, Bonaventura beadása után Nikola Kalinic maradt üresen az ötösön belül, és a horvát támadó nem is rontott, senkitől sem zavartatva a kapuba bólintott (2–1).

A 75. percben Alessio Romagnolit kiállította a játékvezető – tegyük hozzá, az ítélet erősen vitatható –, így a Milan nehéz végjáték elé nézett. A Benevento tisztességgel próbálkozott, küzdött, mindent megtett az egyenlítő gólért, és a ráadásban jött is a csattanó. Egy szabadrúgás után, a 95. percben a felmerészkedő Alberto Brignoli kapus mesteri fejesével egyenlített a Benevento, amivel egyúttal megszerezte az első pontját a szezonban. Gennaro Gattuso pedig foghatja a fejét, vélhetően nem ilyen bemutatkozásra számított…

BENEVENTO – MILAN 2-2

Időpont: 2017.12.03. 12:30
Helyszín: Stadio Ciro Vigorito, Benevento
Játékvezető: Mariani
Gólszerzők: Puscas (50.), Brignoli (95.) ill. Bonaventura (38.), Kalinic (57.)
Sárga lapok: Cataldi, Di Chiara, D’Alessandro ill. Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Abate
Piros lap: Romagnoli (75.)

>> KEZDŐCSAPATOK:

BENEVENTO: Brignoli; Letizia, Djimsiti, Costa, Di Chiara (Gyamfi 80.); Chibsah, Cataldi, Memushaj (Coda 80.); D’Alessandro, Puscas, Parigini (Brignola 67.).

Cserék: Belec, Del Pinto, Viola, Venuti, Kanoute, Lombardi, Antei, Gravillon.

MILAN: G. Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini (Abate 60.), Montolivo (Biglia 73.), Kessié, Rodriguez; Suso (Zapata 87.), Kalinic, Bonaventura.

Cserék: A. Donnarumma, Storari, Calabria, André Silva, Gomez, Paletta, Antonelli, Locatelli, Cutrone.

Címkék:

A szerző: norberto012