A Milan drámai meccsen 2-2-es döntetlent játszott Beneventóban az olasz bajnokság 15. fordulójában.

A héten edzőváltáson áteső Milan most játszotta az első tétmérkőzését Gennaro Gattusóval a „fedélzetén”.

A piros-feketéket nem igazán jellemezte a Gattusótól még aktív játékosként megszokott tűz, az együttes sokáig egyáltalán nem találta a fogást a sereghajtó Beneventón. A 38. percben azonban megtört a jég, Giacomo Bonaventura volt eredményes – az olasz szélső egy beadás után közvetlen közelről, fejjel kotorta be a labdát a hazaiak kapujába (1–0).

Az 51. percben aztán jött a meglepetés, egyenlített a Benevento! A bajnokságban eddig pontot sem szerző újonc egy szöglet után volt eredményes. Gianluigi Donnarumma félelmetesen nagyot védett egy távoli kapáslövésnél, a kipattanó labdát viszont George Puscas estéből egyből bevágta a kapuba (1–1). Nem örülhettek sokáig a hazaiak, hat perccel később, Bonaventura beadása után Nikola Kalinic maradt üresen az ötösön belül, és a horvát támadó nem is rontott, senkitől sem zavartatva a kapuba bólintott (2–1).

A 75. percben Alessio Romagnolit kiállította a játékvezető – tegyük hozzá, az ítélet erősen vitatható –, így a Milan nehéz végjáték elé nézett. A Benevento tisztességgel próbálkozott, küzdött, mindent megtett az egyenlítő gólért, és a ráadásban jött is a csattanó. Egy szabadrúgás után, a 95. percben a felmerészkedő Alberto Brignoli kapus mesteri fejesével egyenlített a Benevento, amivel egyúttal megszerezte az első pontját a szezonban. Gennaro Gattuso pedig foghatja a fejét, vélhetően nem ilyen bemutatkozásra számított…

BENEVENTO – MILAN 2-2

Időpont: 2017.12.03. 12:30
Helyszín: Stadio Ciro Vigorito, Benevento
Játékvezető: Mariani
Gólszerzők: Puscas (50.), Brignoli (95.) ill. Bonaventura (38.), Kalinic (57.)
Sárga lapok: Cataldi, Di Chiara, D’Alessandro ill. Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Abate
Piros lap: Romagnoli (75.)

>> KEZDŐCSAPATOK:

BENEVENTO: Brignoli; Letizia, Djimsiti, Costa, Di Chiara (Gyamfi 80.); Chibsah, Cataldi, Memushaj (Coda 80.); D’Alessandro, Puscas, Parigini (Brignola 67.).

Cserék: Belec, Del Pinto, Viola, Venuti, Kanoute, Lombardi, Antei, Gravillon.

MILAN: G. Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini (Abate 60.), Montolivo (Biglia 73.), Kessié, Rodriguez; Suso (Zapata 87.), Kalinic, Bonaventura.

Cserék: A. Donnarumma, Storari, Calabria, André Silva, Gomez, Paletta, Antonelli, Locatelli, Cutrone.

31 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Mire vállalkoztál Rino…
  Annyira érteztem, hogy mi leszünk az a szánalom szarrakás, amelyik még a B’vento otthonában is képes botlani. Erre nincs szó komolyan, a klubfutball bohócai vagyunk/lettünk. Az új Liverpool, amely egykoron valaha rettegett VOLT.

  Annyira radikális nem vagyok, mint az előttem szóló, de 2017-re akkor is elég volt ennyi. Jön végre a PDC világbajnokság, állandóan lesz jobb program.
  Kellemes ünnepeket minden szurkolótársnak!

 2. Én nem is értem ezt az egészet.

  Sajnos úgy látom, a szezon elúszott, nemhogy a Bl, az Európa Liga hely is.
  Túl sokáig maradt Montelka, túl nagy károkat okozott a fejekben. Ebből a csapatból kb. 5 értékelhető Milan szintű labdarúgó volt a pályán.
  Később több is lesz, de akkorra már minden elúszott.
  Nehogy a szezon végén a kínai is vegye a kalapját!!!!

 3. A tulajdonos helyében most rúgnám ki az egész vezetőséget, és hoznék egy top edzőt.
  Sallóinak igaza volt a Digi közvetítésben, itt képességbeli problémák vannak, és erről a vezetőség tehet, csináltak egy semmi váltást amibe Gattuso is belebukik, ahogy Inzaghi és Seedorf is elcsúszott.
  Alapvetően Gattusonak sem sok vér lehetett a pucájában látva a kezdő 11-et, lemásolni kb Montella kezdőjét,mire számított, vagy ha nem látta a korábbi problémákat?? legalább az első egyenlítés kijózaníthatta volna, cseréi is posztra semmi extrát nem tett bele a meccsbe, azon kívül, hogy a végére bohócot csinált magából, itt nem elég “ezer fokon” ugrabugrálni a kispad előtt.
  De micsoda gólt fejelt a kapusuk a 95 percben elképesztő, teljesen megérdemelték az x-et. (Lehet több pontjuk sem lesz)…

 4. Nem edző kérdés van nálunk ! Akaratgyenge húszadrangú játékosoknak sem nevezném botlábúakat vásároltak össze nyáron. Ilyen szerencsétlen középpályások,ès támadók régen játszottak a Milanba ! Bonaventúra,Biglia,Suso Calhanoglu ..aztán Kalinics féle madarakkal bl-ről álmodni balgaság. A fél csapato t ki kéne szanálni !

 5. Igen…a problémát én is abban látom, hogy amíg középcsapatok, középszerű játékosait igazoljuk, addig középcsapat maradunk, ha a fene fenét eszik is. Majd, ha top csapatok játékosait igazoljuk, akkor mi is azzá válunk. Minden más paraszt vakítás…

 6. Fogadtam, hogy a totál nulla pontos, negatív rekorder ellenünk szerez pontot/pontokat, sajnos bejött. 🙁
  Nemsokára jönnek az okoskodók, hogy mit várunk 1 mérkőzés után Gattusotól, stb.
  Most nem azért, de edző nélkül, a pizzériából a pályára kifutva is meg kellett volna verni a Beneventot!
  Bukarest parádé amit itt művelnek!
  Nem tudni mi folyik a háttérben, de ha nics igény 200M költekezés után egy minőségi edzőre, addig csak egy középcsapat marad a Milan, ami szégyen a hírnevéhez, múltjához.

 7. Nemcsak az edző hibája, ha a játékosai falábúak. Ezt a sok embert megvették marha sok pénzért a Silvát nem játszatják valamiért és az emberek zöme aki ide került a csapathoz bőségesen a tudása alatt játszik lásd (Kessie, Biglia, Bonucci, Chalhanoglu, Rodriguez, Musacchio, Kalinic). A Borini legalább hajt és sok helyen észrevehető lenne, de sajna az nem elég, ha nincs mellette olyan, aki képes megjátszani a labdát, jól osztogatni, átlátja a pályát stb. A játékosok zöme, akit megvettek túlságosan is drága volt és a töredékét nem éri. Ez egyelőre a kínaiak szemszögéből az év blamája volt, ennyi pénzt beleölni a csapatba, ami feltehetőleg már 7. helyen fog csak végezni, ha valami csoda folytán az előtte levők nem botladoznak annyit.

  A Beneventót meg megdicsérném, partiban voltak a Milannal és voltak helyzeteik. Mindenki leírja a kis csapatokat, de nem szabad, az hogy tök utolsók és eddig nem volt szerencséjük nem jelenti azt, hogy annyira rosszak. Más csapatok ellen is a végén kaptak csak ki, itt szerencséjük volt és bejött az is, amit én meccsnézés közben szoktam mindig mondani, hogy aki védőt cserél a végén, az mindig gólt kap, így is lett.

  Ezért nem szabad herélt módon védekezni, mivel a labdát elől lehet megtartani a leghatékonyabban, mindenki aki védekezik az utolsó pillanatokban azzal megbont egy egységet, aztán hideg zuhanyként jön a gól.

  A meccsből lehet tanulni és Gattusónak elő kell venni a régi énjét, ha szeretné, hogy a csapata legalább feltüzelt állapotban legyen. A szezon közben le kéne passzolni pénzért a játékosokat és valami egyszerűbb primaverás társasággal a szezont zárni. Legalább fiatal és összekovácsolt csapat lenne.

 8. Ami dühít,az talán amit én láttam egyedül?!, a kiállítás után Kalinic ahogy járkált fel alá 10 méter sugarú körben,azt hittem beugrok a tv-be. Se nem a félpályán állt,hogy rajta maradjon 1-2 ember és esetleg találjon egy kibekkelt labdát, se nem húzódott vissza védekezni normálisan,ha már a fennmaradó időt bekkelésre szánták.Nem,nem,Ő valahol ez a kér sáv között téblábolt,mint egy vakegér. És milyen mentalitás az hogy ha kiállítanak egy játékost akkor vége mindennek,majd csak kivédekezzük!!!??? Hány és hány csapatot láttam már aki emberhátrányban megfordította a meccset! , nem hogy csak megtartsa az eredményt… Na és persze megint Kalinic… Van 1000 fokon égő fiatal Olaszunk, van a Portugál válogatott biztos kezdője,aki szintén fiatal és kis híján már világsztárrá érett csatár, de nem ,mi továbbra is Kalinic-ozunk…

 9. Sajnos ebből a bagázsból Ancelotti sem csinált volna 1 hé Ft alatt csoda csapatot. Ennek ellenére igencsak szégyenteljes kezdés Rinoval a padon. De nem csak az ő hibája. A játékosaink hozzáállása nagy nulla. Fele csapatot el is zavarják januárban, akár példát statuálva ingyen vihetnék a felét. Másrészt Rino hibája is…miért ilyen kezdővel áll fel??? Bízom benne hogy tavaszig főnixként újjáéledt a csapat és megnyeri az EL-t…más kiút nincs!

 10. Pár spontán gondolat:

  1) Három, azaz 3 olyan játékossal kezdeni, akik bármit is értenek a támadások szervezéséhez, több mint kockázatkerülés. Inkább a támadójáték totális feladása. Nézzük meg, hogyan játszatta ma Guardiola a WHU ellen a csapatát. Nem azt kell másolni, de csak akkor tudunk hosszabb időn át labdát birtokolni, ha legalább 4 támadó szellemű játékos van.

  2) Évek óta nem működik az egycsatáros játék, ugyanis olyan szélsőink vannak, akik képtelenek a védővonal mögé eljutni és onnan tiszta területről beadni. Sem a szélsőhátvédek nem képesek erre, sem a Suso-Bonaventura páros, akik lassúak, ill. ha meg is verik meg a védőiket, az sosem az alapvonal felé történik, hanem befelé, ahol további 3 várja Őket. További gyenge pont, hogy csak ad-hoc összjátékot tudnak produkálni Borinivel és Rodriguez-el (nézzük meg, hogyan csinálja ugyanezt Iniesta és Jordi Alba). André Silvát folyamatosan kellene játszatni, mert nem működik a csatár(sor) mögötti gépezet. Ő az egyetlen olyan csatár, aki önerőből is képes lenne helyzeteket kialakítani (ha játszana).

  3) Komoly fizikai problémáink vannak, ugyanis a középpálya hátrafelé lépegetve védekezik és nem előre támad le, mint annak idején Albertini és Desailly. Ha formában volnának, ezt simán bírnák.

  4) Egyénileg komoly visszaeséseket látok: Bonaventura a sérülése óta elfelejtett cselezni, megfricskázni a védőket, amiről korábban híres volt (valószínűleg önbizalom problémái vannak – fejben nem tudja rendezni). Suso világklasszissá nőhetné ki magát, de megtorpant, itt ebben a közegben nem tud tovább fejlődni, mert nincs kivel összejátszania (mondjuk Borinivel és Kessiével én sem tudnék). Rajta csak az segítene, ha irányítót játszana és a pályán sokkal közelebb állna Jack-hez: ketten együtt tudnák járatni a labdát, át tudnák játszani az ellenfél kp-ját.

  Egyetértek: a szezon elment, de a jövő nem: ha rájönnek, hogy mik a gyengeségei és erősségei a csapatnak és lesz bátorságuk változtatni (főként Gattusónak), akkor van esély egy tavaszi feltámadásra.

  Ha nem, akkor tovább kesergünk…

  Forza Milan!!

 11. sokakkal egyetertek, de azert mussachiot es rodriguezt valamint susot tegyetek kozepszintre.

  nem, nem a kerettel van a gond, a keret 3-5 helyre siman alkalmas.
  A problema az hogy fejetlenul dolgoztak egesz nyaron es azota is, hetek ota mondom, hogy montella tonkrebasz mindent.
  4-3-3 at jatszatott tavaly a sracokkal ami egy szuperkupara eleg volt, szerencsesen de megvolt.
  Aztan mikor megerosited (papiron biglia es kessie nagy erositesek es a szezon elejen jol nyomtak) a kozepet akkor valtasz 3-5-2 re meg ilyenekre.
  itt magasan montella es a vezetoseg a hibas, nem kerdes.

  ez a keret siman 5-3 hely !

  • Nem akarok veled kötekedni, de hogy Biglia jól nyomta?
   Ha jól emlékszem két meccs is elment rajta, mert eladta a labdát és nem ment utána .
   Szerintem a legrosszabb igazolásunk, és teljesen felesleges is volt. Kessie is egy labdatemető. Értelmes megmozdulása nincs- ő azért elejében tényleg jobb, lendületesebb volt.
   Nézve a esti inter meccset, meg a mienket, főleg a sebesség a különbség. Olyan lassan játszák a mieink a játékot, hogy az már fájó. És mikor végig lehetne vinni lendületesen egy kontrát, az ellenfél térfelének közepén megállunk és vissza fordulunk????

   • A Milan történetének leg katasztrófálosabb igazolása Biglia! Tutyimutyi balfasz. Egy magát középpályásnak nevező jàtékos a megkapott labdával nem hátra felé forgolódik hsnem előre építi a támadásokat. Egy labdája sem volt használható a csatároknak. Körülményes.nagyon könnyen elveszti a labdákat,xarul passzol…mondjam még,mert tovább is van. ..

   • bigliarol nem volt szo
    kessie-t meg mindannyian tudjuk hogy ettol sokkal jobb, az szezon eleji jateka is mutatja, nem beszelve az atalantas idoszakara.
    az igazolasaink jo fele teljesen eleg lenne a 4ik helyre, bonucci, mussachia, ricardo ridriguez, kessie, andre silva , conti.
    kessie es calhanoglu amolyan ha fejlodnek jo ha nem hat nem, kalinic meg mehet maris 🙂

    Amugy a biglia a legrosszab igazolas az hatalmas tulzas.

    edzo kell, a keret nem annyira rossz!

 12. Hogy rohadnátok meg.sajnos ilyet kell mondani a kedvenc csapatra.200 milláér mehetünk a seria b-be.andre silva miér nem játszik meg cutrone?bár kiesnétek.hát a világ rajtunk röhög.ide komplett 30 új játekos kéne.ilyen eredményt a primevera is elért volna.elég volt a meccs nézésböl is.szemétláda banda.

 13. Ennyi baromságot ne irkáljatok már, hogy sz@r, huszadrangú, labdatemető, stb… Érdekes, hogy egytől-egyig minden új igazolásunk az előző csapatában jól teljesített. Kessié, Biglia, Bonucci, sőt még Kilincs is sokkal jobb volt a fioban, mint itt. Interben tavaly szidták, perisicet, brozovicot, icardit azt most lám-lám, mégsem sz@r játékosok. Meg, hogy középcsapatoktól igazolunk, mert onnan nem lehet jókat. Jézus!!!!! Ekkora blődséget írni! Megint a kuzinokat hozom. Borja Valero, Sriniar… köszönöm, nincs több kérdésem…
  Fizikálisan a béka segge alá küldte ezeket az embereket montella, ez tisztán látszik. Hiába akarja őket motiválni bárki, ha nem bírnak futni. Így nem lesz gyors játékunk… Kessiét (“egy afrikai busmant”) lefutottak, de nagyon csúnyán… Miről beszélünk egyáltalán?

 14. Hát ez a produkció…magáért beszél.
  Amúgy -szerintem- ha nem 3-4-3 hanem 3-5-2 a felállás, sokkal jobban játszottak volna.
  Nem két szélső + Kalinic hanem két csatár(Silva+Cutrone) Bonaventura pedig mehetett volna egy sorral hátrébb.

 15. Nem rajta múlott, de azért megjegyezném, hogy Iggy barátunk mellett (aki amúgy csereként jött be a második félidőben) olyan simán elhúztak, amiből aztán a fault és a gól lett, hogy öröm volt nézni.
  Ő már azt a kevés percet sem érdemli amit kap.

 16. Nem láttam az egész meccset, csak az első félidőt. Úgy mellékesen, ez a kis idő alatt ez a Benevento annyira egy ellenszenves csapattá vált a szememben.. Értem én hogy a nagyok ellen mindent meg kell próbálni, de hogy mindig elvitték vagy eldobták a labdát meg faltoltak ahol tudtak… Mindegy.
  Nagyon fellélegeztem amikor Bonaventura megtalálta azt a gólt, reméltem, hogy megrázzuk magunkat és lesz valami játék is utána. Úgy tűnik nem nagyon lett.

  Azt mondom kár ezért a meccsért, de nem a világ vége, bár a mélypontnak is a mélypontja. Amit sajnálok, és remélem a következő 2 – de mondjuk 3 meccsig adok esélyt – meccsen Gattuso húz valamit, mert ez nagyon zavart, hogy ugyanúgy küldi ki a csapatot mint az a jól képzett orángután szintjén álló Montella. Ennyi erővel a szertáros is lehetne az edző, ő is ki tudja küldeni ugyanúgy őket. Persze ahogy ő is mondta, Róma sem egy nap alatt épült. Lehet nem akart néhány nap alatt mindent megváltoztatni (bár tegyük hozzá, volt 5 napja, plusz a full legeslegutolsó ellen játszottunk). Plusz leépített játékosokat nem lehet két nap alatt varázsütésre visszaállítani csúcsformába.

  Relatíve könnyű meccseink jönnek, hozni kell őket, és remélem látszik majd valami fejlődés taktikában, erőlétben. Majd az Atalanta ellen vizsgázunk, ott eldől, hogy végleg lehúzhatjuk-e idénre a rolót.