Fabio Cannavaro, a kínai élvonalban szereplő Guangzhou Evergrande vezetőedzője már régóta figyelemmel követi Nikola Kalinic játékát.

Kalinic a nyáron érkezett a piros-feketékhez Vincenzo Montella kérésére és eddig 15 tétmérkőzésen 3 gólt illetve 2 gólpasszt jegyzett. A horvát játékos az utóbbi hetekben nincs túl jó formában, ráadásul a legutóbbi Torino elleni bajnokin a lecserélésekor a szurkolók alaposan kifütyülték a teljesítménye miatt.

Kérdés, hogy Montella távozása után Kalinic alapember marad-e a kezdőcsapatban. A Radio Rossonera jelentései szerint a horvát válogatott támadó iránt újra érdeklődnek Kínából és úgy tűnik, hogy továbbra is él ez a vonal. 2017 januárjában már a Tianjin Quanjian kinézte magának a 29 éves csatárt és a hírek szerint mintegy 50 millió eurós ajánlatot tettek érte, azonban a játékos elutasította a megkeresést és az üzlet nem valósult meg.

Kalinic iránt ezúttal a Guangzhou Evergrande érdeklődik, amelynek az a Fabio Cannavaro a vezetőedzője, aki közel másfél éven át irányította a Tianjin együttesét. Nem titok, hogy a játékosként világbajnokságot nyerő korábbi klasszis védő kedveli Kalinic játékát és a januári átigazolási időszakban ajánlatot tehet érte.

Ha hinni lehet a híreszteléseknek, akkor a Milan 45 millió euróban határozta meg a játékos árát.

27 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Annyiban megvédeném Kalinicset, hogy ebben a szezonban (szinte) senki nem nyújtott olyan teljesítményt, ami miatt ragaszkodni kellene hozzá.
  Bonucci, Musacchio, Kessie, Biglia, Bonaventura, Suso, Hakan mélyen a tőlük elvárható szint alatt teljesítettek. És a sort lehetne folytatni azokkal akik a kevés lehetőség miatt sem tudtak eddig maradandót alkotni…

  Ennyiért persze bomba üzlet lenne megválni tőle, és ha marad, akkor se legyen bérelt helye a kezdőben! Csupán azt mondom, hogy a TELJESÍTMÉNY miatt, sajnos sokaktól elköszönhetnénk.

  • Szerintem a legutóbbi meccsen pont nem Kalinic volt a legrosszabb, még ha ki is hagyta a helyzeteit. A szurkolói fütty is talán inkább annak szólt, hogy nem akart lejönni a pályáról. Persze nem azt mondom, hogy nem szeretnék ennél jobb teljesítményt látni. Sőt kicsit sem fájna a szívem, ha elvinnék a horvátot. Viszont én úgy láttam, hogy hajtott, letámadott, küzdött. Valószínűleg 100%-ban betartotta Montella utasításait. Helyzetbe is került, csak hát kihagyta…
   Kicsit az is furcsa nekem, hogy Montellát pont egy olyan meccs után menesztették, ahol még nem is volt annyira gáz a játékunk. Okosabb lett volna valamelyik válogatott szünet előtt elzavarni. De a lényeg, hogy váltottunk.

 2. Egy újjabb olasz-kínai transzfer..:-) A hivatalos és a valós pénzmozgás újra távol áll majd egymástól…:-) Visszatérve Kalinicra, azt sem kellett volna megengedni, hogy egyáltalán felmerüljön a neve az igazolási időszakban. Semmi bajom nincs az emberrel, de maradhatott volna a Fiorentinaban.

 3. Tegyük hozzá : nyáron még örültünk Kalinic erkezesenek, csak utólag már mindenki úgy emlékszik, hogy már akkor nyilvánvaló volt, milyen reménytelen eset…

  De milyen szerencse, hogy őt vettük meg és nem Bellottit 85 millióért!!!!!

 4. Nála még Bacca is többször botlik pontot érő labdába! Mondok egy viccet: Montella taktikai okokból döntött Aubameyang helyett Kalinic leigazolása mellett!
  Értitek?! Montella és a taktika bármilyen kontextusban morbid poén! Ez a szépember elképzelte, hogy a statikusabb meccseken bólintgatja be majd neki Kali a labdákat, mint Nyilasi, csak rá kell ívelgetni. 😀

 5. Ez tényleg ,amolyan UEFA pénzügyi fair play kijátszásnak tűnik(de sebaj).
  Így fogják támogatni szeretett csapatunkat innentől.Nem rossz ötlet sőt!
  Hajrá ,aki nem válik be drágábban eladni a kínai ligába,innentől minden játékoson kaszálunk.