Chievo-Milan 1-4.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/10/25/folenyes-gyozelem-veronaban-a-hetkozi-forduloban/' addthis:title='Fölényes siker Veronában a hétközi fordulóban '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Fölényes siker Veronában a hétközi fordulóban

Szerda este a Milan idegenben 4-1-re legyőzte a Chievót az olasz bajnokság 10. fordulójában.

Ezúttal hétközi fordulót rendeztek Olaszországban, a piros-feketék a hétvégi Genoa elleni döntetlen után Veronába látogattak három nappal a Juventus elleni rangadót megelőzően. Eltiltás miatt nem léphetett pályára Leonardo Bonucci, emellett Andrea Conti és Giacomo Bonaventura sem volt bevethető. Az első félidőben komolyabb helyzet nélkül folyt a játék, egészen a 36. percig, amikor egy pontatlan hazai felszabadítás után Susóhoz került a labda, aki a tizenhatos sarkáról mesterien csavart a hazaiak kapujába (0-1). Néhány perccel később ismét csak Susónál volt a labda, ugyanabból a pozícióból ezúttal beadásra szánta el magát és a felszabadítani próbáló Cesar védhetetlenül fejelt saját hálójába (0-2), megérdemelt Milan vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész hasonló menetrend szerint folytatódott, vagyis Milan góllal. Kessié egyéni akciója végén Calhanoglu továbbította a labdát Sorrentino kapujába (0-3). A következő gólt ismét csak Kessié készítette elő, ezúttal azonban saját csapatát büntette, eladott labdáját Birsa vágta a rövid sarokba (1-3). Rendkívül megélénkült ekkor a mérkőzés, nem is kellett sokat várni az újabb találatra, Suso újabb vendéggólból vette ki a részét, amikor kiváló passza után Kalinic szép mozdulattal, külsővel vette be a Chievo kapuját (1-4).

Több gól nem született, a meccs hajrájában Davide Calabria sérülése okozott riadalmat. Az olasz jobbhátvédet egy fejpárbajt követően hordágyon kellett levinni a pályáról.

CHIEVO – MILAN 1-4

Időpont: 2017.10.25. 20:45
Helyszín: Stadio Bentegodi, Verona
Játékvezető: Di Bello
Gólszerzők: Birsa (61.) ill. Suso (36.), Cesar (42. ÖG), Calhanoglu (55.), Kalinic (65.)
Sárga lapok: Hetemaj, Meggiorini ill. Borini, Musacchio, Calhanoglu

>> KEZDŐCSAPATOK:

CHIEVO: Sorrentino; Cacciatore, Tomovic, Cesar, Gamberini; Castro (Gobbi 71.), Radovanovic, Hetemaj; Birsa (Meggiorini 65.); Pucciarelli, Pellissier (Stepinski 56.).

Cserék: Seculin, Dainelli, Jaroszynski, Depaoli, Rigoni, Bastien, Gaudino, Garritano, Inglese.

MILAN: G. Donnarumma; Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Calabria, Kessié, Biglia (Locatelli 68.), Borini; Suso (Montolivo 73.), Çalhanoglu; Kalinic (André Silva 81.).

Cserék: Storari, A. Donnarumma, Antonelli, Abate, Paletta, Gomez, Mauri, Zapata, Cutrone.

>> ÖSSZEFOGLALÓ:

Címkék:

A szerző: norberto012