Andrea Pirlo 38 évesen szögre akasztja a stoplist.

Visszavonul a Milan korábbi világbajnok játékosa

Andrea Pirlo, a Milan korábbi kétszeres Bajnokok Ligája-győztes és világbajnok középpályása az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában bejelentette, hogy 2017 decemberében, 38 éves korában visszavonul a profi labdarúgástól.

“Magadtól jössz rá, hogy elérkezett a pillanat. Minden nap van valamilyen fizikai problémád, így már nem edzhetsz úgy, ahogy szeretnél. Harmincnyolc évesen már helyet kell adni a fiatalabb srácoknak. Az én koromban már ki kell mondani: ennyi elég volt. Nem húzhatod ötvenéves korodig. Valami mást csinálok majd, de még nem tudom, hogy mit. Ami biztos, hogy decemberben hazamegyek Olaszországba. Sok ötletem van, de időre van szükségem, hogy döntéseket hozzak róluk.” – fogalmazott Pirlo.

Pirlo 1995-ben a Brescia színeiben kezdte a pályafutását, majd csatlakozott az Interhez. 2001 nyarán a városi rivális Milanhoz szerződött, ahol egy évtized alatt 2 Scudettót, 1 Olasz kupát, 1 Olasz szuperkupát, 2 Bajnokok Ligáját, 2 Európai szuperkupát és 1 Klubvilágbajnokságot nyert.

A 116-szoros olasz válogatott játékos 401 tétmérkőzésen viselte a piros-fekete mezt. Pirlo 2011 nyarán aláírt a Juventushoz, ahol négy szezont töltött. Két éve az Egyesült Államokban, a New York City FC-ben játszik.

Címkék:

A szerző: norberto012