Ugyan a Milan tegnap felkészülési mérkőzésen kikapott a Real Betistől, azonban Vincenzo Montella több pozitívumot...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/08/10/montella-csapatepitesi-folyamatban-vagyunk/' addthis:title='Montella: “Csapatépítési folyamatban vagyunk” '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Montella: “Csapatépítési folyamatban vagyunk”

Ugyan a Milan tegnap felkészülési mérkőzésen kikapott a Real Betistől, azonban Vincenzo Montella több pozitívumot is vélt felfedezni. Az olasz szakember kiemelte a hiányosságokat is és elmondása szerint még fejlődni kell az utolsó passzokban illetve növelni kell a tempót.

“Szükségünk van az ilyen mérkőzésekre ahhoz, hogy azok a játékosok is pályára léphessenek, akik még egyszer sem játszottak együtt. Javítanunk kell a tempón és az utolsó passzainkon, de vannak pozitív jelek. Videóbíró? Ez a meccs lehetőséget adott arra, hogy hozzászokjunk a videóbíróhoz. Egy eset akár egy egész mérkőzést befolyásolhat. El kell fogadnunk a megszakításokat. Nem láttam az eseteket, a játékvezető nézte meg és elfogadjuk a döntését.” – mondta Montella.

“A kapott gólokat leszámítva az a benyomásom, hogy a csapat sokkal egységesebb. Csapatépítési folyamatban vagyunk és sietünk, de türelmesnek kell lennünk. Nem szabad elfelejteni, hogy sok új játékos érkezett más bajnokságból. Ők nagyon fiatal játékosok és alkalmazkodniuk kell az új környezethez, a csapattársakhoz és a taktikához. André Silva és Calhanoglu? Tetszett, amit láttam és még mindketten sokat fejlődhetnek. Még nem ismerik a Serie A-t, de idővel alkalmazkodni fognak. Mindkét játékosban nagy potenciál van.” – tette hozzá.

Ez volt a csapat utolsó felkészülési meccse ezen a nyáron. A Milan a jövő héten a Shkendija együttesét fogadja az Európa Liga play-off körében, majd hétvégén a Crotone otthonába látogat a Serie A első fordulójában.

Címkék:

A szerző: norberto012