Mino Raiola, Gianluigi Donnarumma ügynöke megtörte a csendet és nemrég az újságíróknak nyilatkozott. Raiola szerint...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/06/19/raiola-szerint-most-a-milan-terfelen-pattog-a-labda/' addthis:title='Raiola szerint most a Milan térfelén pattog a labda '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Raiola szerint most a Milan térfelén pattog a labda

Mino Raiola, Gianluigi Donnarumma ügynöke megtörte a csendet és nemrég az újságíróknak nyilatkozott. Raiola szerint a Milan egy olyan döntés elé állította őket, amit nem akartak és úgy véli, hogy az ajánlat visszautasításának semmi köze a pénzhez.

“A helyzet túlságosan erőszakossá és ellenségessé vált, így már nem volt kiút. Egy olyan döntést kellett meghoznunk, amit nem akartunk. Ennek semmi köze nem volt a pénzhez. Nem tudsz úgy megtartani egy játékost, hogy fenyegetettségnek teszed ki. Valóban fennáll annak a kockázata, hogy Gigio egy évet kihagyjon, de a képességei alapján ez valószínűtlen. Kész volt aláírni az új szerződését, de a minket körülvevő környezet ezt lehetetlenné tette, kénytelen voltunk abbahagyni a tárgyalásokat. Soha nem beszéltünk a pénzről vagy a kivásárlási záradékról. Vállalom a felelősséget. Kényszerítettek minket. Garanciát vállaltam arra, hogy nem fogunk lejárt szerződéssel távozni, ezért nem siettünk a szerződés aláírásával. Arra kényszerítettek minket, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyekre nem voltunk hajlandóak, így elutasítottuk az ajánlatot. Mirabelli? Egyáltalán nem jövök vele ki, teljesen más hullámhosszon vagyunk. Amit ő tesz, az közel áll a zaklatáshoz. Nincs semmi problémám Fassonéval és nem akarok háborúzni a Milannal, de a jelenlegi körülmények alapján nem látom a kialakult helyzet megoldásának lehetőségét. Azt mondták nekünk, hogy június 13-ig döntenünk kell.” – mondta Raiola.

“Vállalom az összes szemrehányást, csak hagyják Gigiót. Még halálos fenyegetések is eljutottak a családjához, egészen hihetetlen. Hibáztam, hogy nem állítottam meg ezt az ördögi rendszert. Miért kellett sietni? Miért kellett ez a nyomás? Időt kértünk, hogy megvitassuk Gigio maradását, de a Milan minden lépésről beszámolt a sajtónak. Az eredmény látható. Megszoktam, hogy a szurkolók ellenem vannak. Sajnos azonban történt valami más: a drukkerek egy része fellépett Donnarummával szemben és a klub nem védte meg őt. A Casa Milan előtt kihelyezett transzparens nem került eltávolításra és a klub sohasem fejezte ki szolidaritását. Most Gigio szomorú és remélem, hogy legalább az olasz szövetség megvédi őt.”

“Gigio eredetileg meg volt győződve arról, hogy marad a Milanban. Emlékszem, hogy 14 évesen a rossonerit választotta, miután kapcsolatba került az Interrel. Mindezt annak ellenére tette, hogy a családja ellenezte, mivel csalódtak a klubban a bátyja eladása miatt. Ugyanakkor az elmúlt néhány nap szörnyű volt. Különösen Mirabelli szavai, aki azt mondta, ha Gigio nem hosszabbít, akkor a lelátóra száműzik.”

“Az igazság az, hogy sok csapat érdeklődött Donnarumma iránt, amikor 16 éves volt, de ő a Milant preferálta.”

“Tulajdonosváltás? A klub két éven keresztül tárgyalásokat folytatott három különböző vevővel. Tehát már egy évvel ezelőtt elutasítottam Galliani megkeresését, aki ezt tiszteletben tartotta. Kötelességem volt időt kérni, mert bizonytalanság volt a klub sorsa körül. Hogy soha nem bíztam az új tulajdonosokban? Most sem bízom bennük, ahogy ők sem bíznak bennem. Mondjuk, hogy jó a kapcsolatom Fassonéval, régóta ismerem és tudja, hogy számíthat rám.”

“Négy meccs volt hátra a szezon végéig és Mirabelli elkezdett nyomást helyezni Gigióra. Vagyontárgyként kezelték őt, nem pedig úgy, mint egy klubszimbólumot. Donnarummának sohasem voltak anyagi igényei. Ha van egy olyan top játékos a csapatodban, mint Gigio, akkor miért mész és kínálsz kétszer és háromszor magasabb fizetést Moratának vagy Aubameyangnak? Ennek semmi értelme. Gigio csak 18 éves? Mit jelentsen ez? A Real Madrid 45 millió euróért vásárolt meg egy 16 éves brazil játékost.”

“Gigio a Juventusban? Erről a lehetőségről nem beszéltem vele. Azért is, mert nem nyitom ki az ajtót senkinek. Marottának, a klub elnökének kötelessége, hogy a legjobbakat keresse. Azt hiszem, hogy Gigio a Milan iránti tiszteletből nem gondol a Juventusra. Sohasem beszéltünk komolyan a kivásárlási záradékról. A Milan 200 millió eurós záradékra tartott igényt, én 10 és 5 millió euróval válaszoltam, amennyiben a Milan nem jut be a Bajnokok Ligájába.”

“Most a labda a Milan oldalán pattog. Ha felhívnak engem, akkor kötelességem meghallgatni őket.” - tette hozzá.

Címkék: ,

A szerző: norberto012