A 24 éves balhátvéd a klub harmadik szerzeménye a nyáron.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/06/08/ricardo-rodriguez-a-milanban-folytatja-hivatalos/' addthis:title='Rodriguez a Milanban folytatja – hivatalos '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Rodriguez a Milanban folytatja – hivatalos

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy négy évre szóló szerződést kötött a német élvonalbeli Wolfsburg balhátvédjével, Ricardo Rodriguezzel.

A 24 éves játékos kedden érkezett meg Olaszországba és az elmúlt napokban sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon. Rodriguez csütörtök délután a Casa Milanban aláírta a szerződését és 2021 nyaráig kötelezte el magát a piros-feketékkel. A klub egy hivatalos közleményben számolt be Rodriguez klubváltásáról. Az átigazolási árat nem hozták nyilvánosságra, azonban sajtóhírek szerint a milánói együttes 15+3 millió eurót fizetett a Wolfsburgnak.

Ricardo Rodriguez a Milan harmadik nyári igazolása Mateo Musacchio és Franck Kessié után.

Ricardo RODRIGUEZ
Teljes név: Ricardo Iván Rodriguez Araya
Születési idő: 1992. augusztus 25.
Születési hely: Zürich, Svájc
Nemzetiség: svájci
Életkor: 24
Poszt: védő
Szerződés: 2021. június 30.
Magasság: 180 cm

 

Rodriguez 1992-ben született Zürichben, Svájcban. Édesapja spanyol, míg édesanyja chilei nemzetiségű. Egészen fiatalon, mindössze 11 évesen csatlakozott a Zürich utánpótlásához és 17 esztendősen mutatkozott be a felnőttek között, miután végigjárta a korosztályos csapatokat. Ezt követően 2012 telén felfigyelt rá a Wolfsburg és 8,5 millió euróért szerződtette.

A svájci válogatott balhátvéd 184 tétmeccsen játszott a német együttesben, ezeken 22 gólt és 28 gólpasszt jegyzett.

Rodriguez egy gyors, lendületes, remek technikai adottságokkal rendelkező balhátvéd, akinek egyik erőssége a keresztlabdák és a beadások. A svájci válogatottban 2011-ben debütált és ott volt a 2014-es világbajnokságon, valamint a 2016-os Európa-bajnokságon is. Első válogatottbeli gólját tavaly októberben Magyarország ellen szerezte a Groupama Arénában.

 

A szerző: norberto012