Kessié 2019 nyaráig írt alá.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/06/02/hivatalos-kessie-a-klub-masodik-nyari-igazolasa/' addthis:title='Hivatalos: Kessié a klub második nyári igazolása '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Hivatalos: Kessié a klub második nyári igazolása

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évre – kötelező vételi opcióval – kölcsönvette az Atalanta elefántcsontparti középpályását, Franck Kessiét.

A 20 esztendős középpályás ezen a héten sikeresen teljesítette az orvosit és a Casa Milanban aláírta a szerződését.

Korábbi hírek szerint hétfőn történt volna meg a hivatalos bejelentés, azonban péntek délután jött a nagy hír: Kessié hivatalosan is a Milan játékosa lett. A klub a hivatalos honlapján számolt be az átigazolásról. Kessié a második nyári szerzemény és a megállapodás értelmében két évre érkezik kölcsönbe egy kötelező vásárlási opcióval, amely sajtóhírek szerint 28 millió euró. Kessié a 19-es mezszámot fogja viselni a következő szezonban és a várakozások szerint 2,5 millió eurót fog keresni új csapatában.

A fiatal játékos iránt korábban a Chelsea és a Roma is érdeklődött, de végül a rossonerit választotta.

Franck KESSIÉ
Teljes név: Franck Yannick Kessié
Születési idő: 1996. december 19.
Születési hely: Ouragahio, Elefántcsontpart
Nemzetiség: elefántcsontparti
Életkor: 20
Poszt: középpályás
Szerződés: 2019. június 30.
Magasság: 183 cm

 

Franck Yannick Kessié 1996. december 19-én született, legutóbb az Atalantát erősítette. A 20 éves játékos remek fizikai adottságokkal rendelkezik, emellett technikailag képzett és a középpályán különböző szerepkörökben képes játszani. Többek között a büntetőrúgás is az erősségei közé tartozik.

Ami az eddigi pályafutását illeti: 2015 januárjában csatlakozott az Atalantához az elefántcsontparti nevelőegyesületétől, majd a 2015/2016-os idényt kölcsönben a Cesenában töltötte, ahol 37 meccsen 4 gólt szerzett. Ezt követően Kessié visszatért Bergamóba és 2016 augusztusában egy Lazio elleni meccsen mutatkozott be a Serie A-ban. Kessié kulcsszerepet vállalt abban, hogy az Atalanta ebben a szezonban a negyedik helyen végzett a bajnokságban.

 

Címkék: ,

A szerző: norberto012