Vincenzo Montella a meccs előtti sajtótájékoztatóján kiemelte az Atalanta elleni összecsapás fontosságát, továbbá beszélt az...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/05/13/montella-a-mentalitas-jelentheti-a-kulonbseget/' addthis:title='Montella: “A mentalitás jelentheti a különbséget” '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Montella: “A mentalitás jelentheti a különbséget”

Vincenzo Montella a meccs előtti sajtótájékoztatóján kiemelte az Atalanta elleni összecsapás fontosságát, továbbá beszélt az ellenfélről, az Európa ligáról, a taktikáról és a jövőjéről is.

“Egészen a hét első napjától az Atalanta elleni meccsre készülünk és sok figyelmet fordítottunk a mentalitásra. Az Atalanta nagyon jól teljesít, sok párharc várható és készen kell állnunk. Nem szabad éreznünk a ránk nehezedő nyomást. Pozitívnak és nyugodtnak kell maradnunk és megpróbálni úgy teljesíteni, ahogy az edzéseken. Az Atalanta egy tökéletes példát állított, nagyszerű munkát végeztek a fiatalokkal. Céltudatosan játszanak és minden mérkőzésen megmutatják, hogy milyen szervezettek. Azt is bebizonyították, hogy súlyos vereségek után is képesek visszajönni, például az Inter elleni 7-1-es vereséget követően. Gasperini által sokat fejlődött az Atalanta, nagyon erős és karakteres játékosaik vannak. Megérdemlik, hogy ilyen előkelő helyen álljanak a tabellán. Izgalmas mérkőzés lesz, hiszen egy nagy önbecsüléssel rendelkező szilárd csapattal állunk szemben.”

“Ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz és a mentális állapot jelentheti a különbséget. Ez a játék olyan lesz számunkra, mint egy döntő. Európa liga? Nagyon sokat fejlődött. Ezúttal a győztes a Manchester United és az Ajax párharcából fog kikerülni, valamint néhány évvel ezelőtt rendeztek Benfica-Juventus elődöntőt is. A Fiorentinával az elődöntőig jutottam és tudom mit jelent ezen a szinten játszani, ezért is szeretném elérni ezt a célt.”

“Montolivo? Ő egy nagyon fontos játékos, aki egyben nagyon tapasztalt is, sajnos sokáig nem játszhatott. Most játékra alkalmas, de nem tudom, hogy képes-e 90 percet végig játszani. Tudom, hogy számíthatok rá, de még nem döntöttem el, hogy a mérkőzés elejétől kezdve ott lesz-e a pályán.”

“Taktika? Néhány dolgot kipróbáltunk az edzésen, megnézzük, hogy mennyire tudjuk ezt a gyakorlatban megvalósítani. A csapat játékrendszerét lehet változtatni akár egy mérkőzésen és a szezon végén is, de fontos, hogy egy csapat megtartsa a játékstílusát és az elveit. A jövő? Tudom, hogy a klub nagyra becsüli a munkámat. Örülök, hogy itt lehetek, de tudom, hogy az ember kapja a kritikákat, ha a csapata egy negatív sorozatot produkál. Az elvárt győzelem sohasem volt teher, inkább ösztönzés.” – tette hozzá.

Címkék: ,

A szerző: Isaackar92