Véget ért egy korszak.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/04/13/kinai-kezekbe-kerult-az-ac-milan-hivatalos/' addthis:title='Kínai kezekbe került az AC Milan – hivatalos '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Kínai kezekbe került az AC Milan – hivatalos

Hosszú hónapokon keresztül tartó tárgyalások, nehézségek, bizonytalanságok és számtalan halasztás után elérkezett a történelmi pillanat: már nem Silvio Berlusconi a Milan tulajdonosa, miután Yonghong Li kínai üzletember vezetésével a Rossoneri Sport Investment megvásárolta a klub részvényeinek 99,9 százalékát.

A felek tavaly augusztusban írták alá az előszerződést a klub eladásáról, azonban az üzletet különböző akadályok miatt nem sikerült lezárni az előző év végén, így előbb 2017 márciusára, majd április közepére halasztották.

Ma viszont pont került a tulajdonosváltás végére. Délelőtt a Fininvest ügyvezető-igazgatója, Danilo Pellegrino és a kínai befektetőcsoport képviselője, David Han Li aláírta a dokumentumokat és megtörtént a hivatalos bejelentés.

A közlemény szerint teljesültek az előszerződésben foglalt feltételek, amelyet még augusztusban hoztak nyilvánosságra. Az új tulajdonos a kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investment lett. A Milan mintegy 740 millió euróért cserélt gazdát és ez az összeg magába foglalja a 220 milió eurós adósság rendezését. Ezen felül az új tulajdonosok átvállalják a klub működési költségeit 2016. július 1-ig visszamenőleg, amelynek mértéke 90 millió euró.

Április 14-re, azaz holnapra a részvényeseknek közgyűlést hívtak össze, amelyen ismertetik az új vezetőséget.

Silvio Berlusconi 1986. február 20-a óta irányította a klubot, azaz a mai napon több mint 31 éves korszak zárult le.

A szerző: norberto012