A hétvége egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta a Milan, miután 1-0-ra legyőzte a bajnokságban a Juventust egy saját nevelésű futballista, Manuel Locatelli góljával. Pontosítsunk: Manuel Locatelli elképesztően nagy góljával. De ki ez a 18 éves fiú, és honnan került elő? Az Origo.hu cikke következik.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2016/10/25/ki-ez-a-tini-aki-a-mennybe-lotte-a-milant-a-juve-ellen/' addthis:title='Ki ez a tini, aki a mennybe lőtte a Milant a Juve ellen? '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Ki ez a tini, aki a mennybe lőtte a Milant a Juve ellen?

A hétvége egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta a Milan, miután 1-0-ra legyőzte a bajnokságban a Juventust egy saját nevelésű futballista, Manuel Locatelli góljával. Pontosítsunk: Manuel Locatelli elképesztően nagy góljával. De ki ez a 18 éves fiú, és honnan került elő? Az Origo.hu cikke következik.

Gianluigi Donnarumma neve sokaknak ismerősen csenghet, a piros-feketék 17 éves kapusa már most a topligák egyik legnagyobb tinisztárja, de nem ő az egyetlen feltörekvő Milan-tehetség, akire egyre nagyobb figyelem szegeződik Európa- és világszerte.

Bergamóból a Milan kezdőcsapatába

Manuel Locatelli 11 évesen, az Atalantától került az AC Milan kötelékébe 2009-ben, onnantól szép sorjában végigjárta a klub korosztályos csapatait és az U-válogatottakat.

Már Massimiliano Allegri is felfigyelt rá, rendre elhívta a nagyok edzésére. 2015 tavaszán az akkori vezetőedző, Filippo Inzaghi leültette az első csapat kispadjára.

A 2015–2016-os szezonban jött az áttörés, áprilisban Cristian Brocchi keze alatt debütált az első csapatban a Carpi elleni 0-0 alkalmával, akkor még csak csereként. Az idény zárófordulójában, a Roma ellen kezdőként is debütált. Posztját tekintve klasszikus középső középpályás, mélységi irányító (regista),

Olaszországban csak az új Andrea Pirlóként emlegetik.

2015-ben írta alá első profi szerződését a klubbal, ez jelenleg 2020-ig szól.

Ha eltalálja, bombagól

A 2016–2017-es szezonban már hat mérkőzésen is szerepelt, a nevére először a 7. fordulóban, a Sassuolo elleni 4-3-as Milan győzelem alkalmával kaphattuk fel a fejünket.

A fiatalokhoz rendkívül bátran nyúló Vincenzo Montella vezetőedző a 60. percben a 31 éves csapatkapitány, Riccardo Montolivo helyére küldte be a pályára, ekkor 3-1-re a a vendég Sassuolo vezetett.

Locatelli a 72. percben egy gyönyörű, 17 méterről szerzett felső sarkos bombagóllal egyenlített.

Ez volt Locatelli pályafutásának első kaput eltaláló lövése tétmeccsen a Milan első csapatában. Az ünneplésén pontosan látszik, mennyit jelentett ez a gól.

Álomból valóság a Juventus ellen

Az októberi vb-selejtezős szünetben Montolivo megsérült hat hónapra, így a Chievo ellen már a kezdőben találta magát Locatelli. Egy héttel később a Juventus ellen is bizalmat szavazott neki Montella.

Locatelli kiemelkedő teljesítményt nyújtott a mérkőzésen, támadásban és védekezésben is odatette magát, a WhoScorednál a meccs legjobbja lett. Ez leginkább annak köszönhető, hogy pályafutása során másodszor is eltalálta a kaput a Serie A-ban. Ez lett belőle:  Gianluigi Buffonnak, a világ egyik legjobb kapusának esélye sem volt a hárításra.

Hatalmas gólt ünnepelhetett a San Siro közönsége, ráadásul – kevesebb kapura lövés ide, alárendelt szerep oda – három pontot jelentett az Olaszországban rendre legyőzhetetlennek vélt Juve ellen, 2012 óta először. A Milan ezzel sorozatban a harmadik sikerét könyvelhette el, és felkapaszkodott az olasz bajnoki tabella dobogójára, két ponttal az éllovas Juventus mögé.

Címkék:

A szerző: norberto012