Eredetileg a december 21-i hétvégén került volna megrendezésre a Como-Milan meccs, azonban az Olasz szuperkupa miatt elhalasztották a mérkőzést. A Rossoneri csütörtök este a Como otthonában vendégeskedik, a kezdőrúgás 20:45-kor lesz és a Match4 élőben közvetíti. Forza Milan!
Ez a Como elleni meccs közel van a katasztrófához. Rabiot Szemmel láthatóan tiszta ideg a társak szerencsétlenkedésétől, Allegri pedig az idegösszeomlás szélére került.
Ép ésszel nem lehet felfogni, hogy egy bedobást vagy éppen egy szabadrúgást hogyan lehet hátrafelé elvégezni, mikor mindkettő, de főleg a szabadrúgás egy helyzeti előny, -nek kellene lennie. Ember nincs a földön ha ki ezt nekem meg tudná magyarázni.
Valószínűleg egyedül leszek a véleményemmel, de én nagyon tartok ennek a győzelemnek a negatív hatásától. A vezetőség hajlamos arra, hogy azt higgye minden rendben, pedig nincs... A csapatot fontos lenne még a télen megerősíteni.
@bubu971 Szerintem nincs ezzel a helyzetértékeléssel semmi probléma. Általános probléma, hogy a vezetőség nagyon alullövi a szükségleteket, és az abszolút minimumra játszik folyamatosan a nyereség érdekében. Eleve vicc, hogy 19 fős kerettel megyünk neki a szezonnak, miközben az utánunk következő legszűkebb keret is 23 fős (csak mezőnyjátékosok). Itt már eleve meg kéne szólalnia a vészcsengőnek. Ez nem normális. Akkor sem, ha nincs nemzetközi kupaindulás. Ráadásul a 19 fős keret egy jelentős része a gyakorlatban teljesen használhatlan.
Azt kell látni, hogy a keretünk irtó gyenge összességében.
Nyáron legalább 5-6 MINŐSÉGI igazolásra volna szükség, olyanokra mint Goretzka, Skriniar, Vlahovic, Bernardo Silva, Mateta, stb. Akik valóban szintet emelnek. Ahogyan azt Rabiot vagy Modric is tette. Ha ez nyáron nem érkezik meg, akkor a következő szezonban még a BL-playoffot se fogjuk elérni, és a bajnokságban is helyre leszünk téve (6-8. hely közé). Allegritől sem várható el, hogy egy ennyire versenyképtelen kerettel hosszú távon mégis versenyképes maradjon. Én ugyanakkor hiszem, hogy ha nyáron lesz BL-pénz, és a kölcsönökből is beesik legalább 30-40 millió, akkor azért lesz fejlődés ezen a téren. Távozók is biztosan lesznek (s belőlük némi pénz is), nem is egy szerintem. Klasszis kapusra úgy tűnik nem kell költeni majd, ezzel is beljebb vagyunk. Lesz forrás arra (és szerintem szándék is), hogy legalább 3, de inkább 4-5 olyan új igazolás érkezzen, amelyek szinten emelnek. Csapatrészenként 1-1 biztosan. De ezt a szezont már így kell majd kihúzni. Az esélyeink nem rosszak, ezt hozzáteszem. De igazán jók csak akkor lennének, ha az olasz csapatok valahogy megelőznék a németeket idén a koefficiensek terén (amire szintén bőven van még esély). A 6. helytől már 9 pont előnyünk van, annyit nem fogunk leadni a Comóval szemben, az iőközben bombaformába lendült Atalanta 12 pontos lemaradása fétávnál már szintén reménytelen távolság. Ezért én félszemmel Európára is tekintek jelenleg, fej-fej mellett a német és olasz bajnokság mindössze 1 győzelemnyi különség van a Bundesliga javára jelenleg. De TOP4-el számolva sem rosszak az esélyek, de a Roma idén nem fog lassítani.