A Milan szombat este a negyedik helyen lévő Udinesével játszik az olasz bajnokság 4. fordulójában. A várakozások szerint teltház lesz az udinei Bluenergy stadionban és a mérkőzést 20:45-kor a Match4 élőben közvetíti. Forza Milan!
Egyelőre nem tudom hova tenni az idei Milant..
A vezetősèg továbbra is arrogáns, hozzá nem értő csűrhe, Allegri személye soha nem volt szimpatikus, és van 1-2 játékos a keretben, akit teljesítménytől függetlenül sem szívesen látok Milan mezben..
- Az első forduló botlása után, jönnek az eredmények, harmadik meccset hozzák le a srácok kapott gól nélkül.. A tàmadójáték ugyan továbbra is hagy kívánnivalót maga után, de összességében eddig jobban muzsikál a Milan, mint ahogy arra számítani lehetett..
- Maga a csapat játéka tipikus Allegris, nem látványos, de eredményes..
- Meglátjuk mi fog ebből kisülni.. Számomra az idei Milan nem egy szerethető csapat, de bőven benne van, hogy még változhat a véleményem..
Az én véleményem szerint meg az idei Milan pont hogy egy nagyon szerethető csapat, vagy az lehet a következő hónapok során.
Van benne minőség, potenciál a tovább növekedésre. A srácok fegyelmezettnek tűnnek és tudják hogy mi a dolguk. Fel sem merül az emberben az az érzés, hogy előfordulhat hasonló incidens mint a tavalyi évben a Parma ellen pl…
Végre van ismét jópár minőségi játékos a keretben, akiknek kedve is van játszani, akikhez a többieknek van hova felnőni.
Kevés szidnivaló volt a tegnapi meccsen, meg is látszik a hozzászólásokon (illetve azok hiányán 🙂 ). Szóval igyekszem óvatosan belevágni az emberek szavába :D.
Én x/2-ben gondolkoztam meccs előtt, vagyis ha mi lőjjük az elsőt akkor 0-1, 1-2 legjobb esetben 0-2 nekünk, ha mi kapjuk akkor 1-1 (vagy egy bealvós 0-0 sem lepett volna meg). Ehhez képest csatárjáték nélkül, magas labdatartási aránnyal (ez meglepett, Bologna ellen pont hogy átadtuk a kezdeményezést és a labdabirtoklást - ennyit jelent egy Pulisic a csapatban, aki sokat mozog, megy a labdáért és szervezi a játékot?), végig kontrolláltunk egy olyan csapat elleni meccset, akik eddig masszívak voltak idén és mindig szenvedünk ellenük.
Gimenezt én sajnálom, én egész meccsen fenthagytam volna, hátha végre összejön neki valami és majd a kupameccsen ültetem a padra, de elismerem idegesítő amit a pályára jelenleg kitesz, akármennyire is akar és hajt.
Puli volt a legjobb, összekötötte a kp-t és szinte egyszemélyben a támadóharmadot, Leao-val (egész meccses Nkunku-val) brutál lehet elől.
Modric tanári (bár minimális kritika, előbb le lehetett volna cserélni egy ilyen meccsen, mert nekem szemre nagyon elfáradt és így jöttek is a hibák), Fofana végre nem idegesített a pályán, Rabiot meg egyszerűen a különbség. Azért örültem hogy jön, mert Allegri akarta és végre megkapott valakit akit kért és azért elég egyértelmű már miért akarta ennyire (ahogy Vlahovic is bizonyítja hogy miért akarta Allegri). Erő, technika, fizikum minden egyben.
Védelem a rendszernek köszönhetően jól néz ki, egyénileg meg továbbra is látszik hogy sok közepes játékos. Félek azoktól a meccsektől, ahol a rendszert kijátszva egy az egyben kell majd védekezniük (lesznek csapatok ahol ezt meg fogják oldani vagy van annyi minőségi játékosuk hogy folyamatosan egy az egyezésre kényszerítsék a csapatot), meglátjuk. Viszont ez a védekezés a legtöbb csapat ellen elég lesz és ez a lényeg.
Sale és Estu a két szélen jó volt (végre a kicsi is), velük nem nagyon lesz gond ha Estu ezt hozza.
Napoli. Sok helyről hallom hogy na majd az lesz a teszt. Én meg azt mondom, hogy mivel ez egy bajnoki lesz 3 pontért, pont hogy nem különösebben lényeges az eredmény. Persze jó lenne nyerni, de nem ezen a meccsen fog múlni az első 4 hely elérése. Ami amúgy jelenleg teljesen reális célnak tűnik, köszönhetően a csapat fejlődésének. Azt volt a mantra eddig (és én is így gondoltam), hogy az Inter-Napoli-Juve a mezőny előtt van és a 4. hely lesz a kérdés. Látva az eddig meccseket a Juve inkább a szerencsének köszönheti azt ahol tart, úgyanaz a semmilyen játékuk van mint Motta alatt volt és megint a végén minden mindegy alapon hozzák a pontokat vagy izzadnak ki 1-0-ás 1-1-es meccseket. Nincsenek előttünk. Napoli szerintem masszív csapat de "rövidek", a BL le fogja őket amortizálni, amiben benne van akár egy Conte "robbanás" is. Így hogy nincs BL nálunk kb. egy szinten vagyunk.
Aki előttünk van az az Inter, de Ők sem azért mert fantasztikus nyaruk volt, hanem mert jóval magasabbról indultak a nyáron. És szerintem Chivu miatt is és az igazolások alapján is visszaestek a nyáron, csak sajnos nem eleget.
Nálam most kb. úgy néz ki a mezőny hogy azt Inter a legerősebb, viszont Chivu miatt minimálisan vannak csak a mezőny előtt, utána a Napoli-Juve-Milan hármas kb. egy szinten, de simán benne van hogy Allegri úgy összerakja a csapatot hogy a másik kettő elé soroljam nemsoká a csapatot, ha azokat a BL elkezdi leamortizálni. És mindenki más a négyes után. Túlzott optimizmus? Lehet, de azért hozzáteszem arra építem az "elméletemet", hogy látom a többi csapat teljesítményét is. Az Ő gyengeségeiket figyelembe véve ez most érzésem szerint egy teljesen reális állapot és mondom ezt úgy, hogy a csapatunk legértékesebb játékosa nincs még sehol, csatárjátékunk nincs.
Ahogy azt Allegri kinevezésénél is mondtam, lehet nem a legjobb edző, de hogy számunkra Ő volt a legjobb elérhető edző azt most is tartom. Ő volt az igazi nyereség az átigazolási szezonban, mert az átigazolásokkal a kp-t leszámítva gyengén teljesítettünk és Ő így is összerakott egy masszív csapatot.
Én szeretem Allegri megközelítését a futballhoz és az eredményekhez. Számomra ő az az edző, akivel biztonságban érzem magam, és kellően vérprofi ahhoz, hogy 40 évesen ne kelljen minden meccsen infarktustól tartanom. A legutóbbi 3 meccsen úgy hoztunk 9 pontot a Lecce, Bologna, Udinese trió ellen, hogy talán a vérnyomásom is olyan zsinórosan "flat" volt, ami utoljára éppen az ő idejében 2010-2012 között. 6-0-s gólkülönbség, és az ellenfél nemhogy gólig, de helyzetig, vagy érdemi kapuralövésig se nagyon jut. Nekem - főleg a tavalyi év után - most erre van szükségem. És lehet jönni az ellenfelek minőségével, de azért mostanában a Bologna vagy idegenben az Udinese nem egy kézlegyintéssel elintézhető ellenfél, ezek rettenetesen fontos meccsek voltak.
Fogunk még szenvedni a nagyok ellen, ez biztos. De a TOP4 jellemzően csak azon múlik, hogy ezeket a középcsapatok és kiscsapatok elleni meccseket milyen pontaránnyal zárja a csapat. Ez most 9/12 négy meccs után, ez teljesen rendben van. De nem gondolnám, hogy ezt a csapatot majd taknyosra szivatja a Lazio, Roma, Atalanta vagy Fiorentina bármelyike, az meg, hogy a három "óriás" ellen hogyan alakulnak a közvetlen meccsek, az legfeljebb a Scudetto kapcsán lehet döntő, de a jövő évi BL-indulás kapcsán tényleg nem sokat számít. Végre azt látom, hogy az edző tudja, mit csinál. A játékosok is tudják, hogy ő tudja, és tudják, hogy nekik mit kell tenniük. Ez biztosan látszik és kiderült így szeptemberben. Vannak még lyukas posztok bőven, Leão hiánya nagyon rossz, de eddig így is boldogultunk valahogy, mert van rendszer, van szervezettség és megfelelő hozzáállás.
@anselmo Pontosan ahogy írtad, elég megnézni mondjuk az Inter elleni tavalyi meccseket. Nekünk kb. tök lényegtelen lett a végén (lelki és mentális szempontból nyilván nem, de bajnokságot tekintve igen) hogy nem kaptunk ki tőlük, nekik viszont a bajnoki címet nézve igenis fontos volt hogy nem vertek meg minket egyszer sem, miközben BL indulás szempontjából meg nekik is lényegtelen volt.
Számszerűsítve is kijön amit írtál, tehát ha minden a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakulna és a 3 csapat ellen 6 vereség lenne, miközben a kis és középcsapatok ellen 4 meccsenként meglenne a 9 pont, akkor az 32/4=8, 8x9= 72 pont, az tavaly 4. hely, tavalyelőtt 3. hely, előtte szintén megosztva 3-4 hely, előtte megint csak 4. hely. És ez a legrosszabb forgatókönyv kb., minden rangadót elveszítve + 4 meccsenként beleszaladva egy Cremonese mérkőzésbe, hiszen a maradék 32 meccsen 4 meccses szakaszokba is belerakunk 1-1 zakót. Nyilván lenne itt 7 pontos szakasz és 10 vagy akár 12 pontos is, de ez egy teljesen alap és elképzelhető forgatókönyv. Szóval azt gondolom a 72 pont a megcélzandó, minden rangadón szerzett pont, minden Bologna-Fio-Roma-Lazio-Atalanta ellen megszerzett győzelem "aranyat" (BL helyet) érhet.
Én a bajnoki címről nem álmodoznék, maradjunk az év elején kitűzött célnál egyelőre.
Mindenki csak Pulisiccel, Modriccal, Rabiottal stb. foglalkozik, de az hogy Athekame bemutatkozott az nektek smafu? 😀
Az Inter, a Juventus és a Napoli mellett azért nem árt figyelni a Romára is. (Sőt, lehet, hogy rájuk jobban figyelnék, mint a Juventusra.) Azt lépték meg ui. ők is, amit a Milan. Rájöttek, hogy kell egy normális edző, mert anélkül nem fog menni. A Roma egyelőre igencsak hadilábon áll viszont a gólokkal. Úgy van 9 pontjuk, hogy a 4 forduló alatt csak 3 gólt lőttek, viszont már túlvannak 2 komolyabb meccsen. Persze akkor mit szóljon a Torino, amelynek eddig a legnehezebb volt a sorsolása, mivel csak nehéz meccsei voltak - ehhez képest a 4 pont egész jó tőlük, nem árt vigyázni velük. (Egyébként vicces, hogy az Inter 9 gólt szerzett eddig a három meccsén, a forduló végére viszont legfeljebb 6 pontja lehet.) Egyelőre Gasperinivel nem azt a hatékony támadójátékot mutatják a fővárosiak, mint amit az Atalantánál láttunk tőle, Bergamóban viszont nagyon stabilnak tűnik az alap, amit az "öreg" hátrahagyott.
A Milannak igen jó esélyei vannak a rajt, a mutatott játék, a csapatban rejlő potenciál és a legfeljebb kétfrontos terhelés alapján a BL-re. A Napoli esetében a BL kavarhat be, de Conte garancia arra, hogy dobogón végeznek a bajnokságban. Az Inter a rutinjában bízhat, de az edzőben nem tudom, mennyire. A Juve hasonló eset. A Roma nagyot húzott Gasperinivel, akár a bajnoki címbe is beleszólhatnak a fővárosiak, de az azért hatalmas meglepetés lenne. A Romát mindenesetre a Juventus elé helyezném az erősorrendben a Napoli és az Inter mögé, kb. a Milannal egy szintre. Utánuk jön a Juve és az Atalanta.
Az minden esetre már körvonalazódik, hogy itt 6 csapatnak lesz idén esélye a BL-re, a többieket én nem tudom komolyan venni. A Cremonesét sem, bár nagyon impresszívek. De ott túl sok a lyuk a keretben, hiányzik egy klasszis támadó, két-három klasszis középpályás és védő, és egy jó kapus is. Nicolát leszerződték, az rendben van, de kicsit spúrok voltak a mercatóval, 80-90 millióval többet is költhettek volna, így jött a csalódást keltő 8 pontos kezdés így az elején. Szóval velük nem számolnék, bár a télen még jöhet pár extraklasszis Cremonába, így januárig még nem írnám le őket a TOP4-re.
Mi nagyon jól kezdtünk, Allegri két zakóért is felel már a 4. forduló végére, mégiscsak egy vereségünk van. Még akkor is, ha Landucci egyelőre többet ül a kispadon, mint ő maga. De hát az ő karrierjét is építeni kell lassan így 60 éves korára.
Szerintem az internél és a juvenál is a védelem a gyenge pont, ha azzal tud valamit kezdeni a két edző akkor nagyon rendben lesznek. Feltéve ha az nem megy nagyon a támadások rovására. Nekem a romák sem tűntek túl meggyőzőnek, nagyjából láttam a meccseiket. A "lómai delbi" meg egyenesen botrány volt. Örülhetnek majd ha valami nemzetközi kupahelyet elérnek a végén, nem hogy BL-t.
Amúgy nekem pont nem egy tipikus Allegri meccs volt az udine elleni. Főleg a 2. félidő. Az első talán.
Az eredmények egyenlőre jók,jönnek majd a tétmeccsek, kíváncsi vagyok Allegri mit fog ezekre kitalálni. Arra is, hogy végül mi lesz a kezdőnk, ha rendelkezésre áll majd az összes csatár - én Leao- Pulisicre tippelnék- fog-e Allegri rotálni, vagy a szokásos módon 14-15 emberrel próbálja lehozni a szezont.
Vajon mi lett volna, ha tavaly télen ő vagy egy másik Olasz edző váltja Fonseca-t...
@gagacs A Juvéval nem értek egyett. Tavaly úgy voltak jók Kaluluval-Gattival stb. hogy Bremer aki a legjobbjuk gyakorlatilag végig sérült volt. Náluk szerintem nem ott van a gond, hanem a középpályán. Iszonyat "vékonyak", Koopmeiners egy rakás ..., Locatelli jó de egy időzített bomba, a kis Thuram talán a legmegbízhatóbb és legjobb emberük, de Ő is hajlamos hajmeresztő dolgokra. És kb. ennyi a tényleg "minőségi" emberük.
Elég megnézni tavaly a kp védekezés nem volt nálunk sem összerakva és lásd a közepes védelmünk hogyan teljesített. Most Allegri összerakta a csapat/kp védekezést, lett mélység és minőség és egyből jobban fest az egész védelem teljesítménye is. És szerintem a Juve emberei minőségben magasan a mieink fölött vannak a belső védelmet tekintve.
Nálam a Juve messze leggyengébb pontja a kp (és Tudor...) és nem a védelem és fél évig ez nem is fog változni, ha meg kiesik Locatelli v. Thuram, akkor kalap-kabát nekik.
Vajon mi lett volna, ha tavaly télen ő vagy egy másik Olasz edző váltja Fonseca-t...
És mondjuk ha teljesen kihagyjuk Nonsecát? 😀
@hodyzoli lehet a kp játékosok sz@rok. Én úgy általánosságban a (csapatszintű) védelemre értettem. Nagyon sok gólt kapnak, ahogy mi is tavaly. Amúgy nálunk is a kp erősödött, így a védőink is jobbak.
Ja, csak a hsz első felét olvastam. 😀