Fórum
2025-01-14 Como-Mil...

2025-01-14 Como-Milan

norberto012
(@norberto012)
Admin

Kedden pótolják az Olasz szuperkupa miatt a 19. fordulóból elhalasztott Como-Milan bajnokit. Az összecsapást 18:30-kor rendezik a 8 ezer néző befogadására alkalmas Giuseppe Sinigaglia stadionban, Comóban és magyar TV-sportcsatorna nem közvetíti, hanem a Net4+ online előfizetéses streaming platformon megtekinthető. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2025.01.13. 18:25
bubu971
(@bubu971)

Mióta a mester nem lázasan ül a kispadon, azóta a srácokban is kisebb a tűz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.14. 20:46
Dio
 Dio
(@deeo)

Ez úgy a harmadik perc környékére világos volt, hogy vért izzadós lesz. Ami látszik, hogy elképesztően sok munka áll a mester előtt, hogy itt valami rendszer kialakuljon. Úgy ment át a Como ezen a középpályán, mintha nem létezne. Legalább odáig eljutottunk, hogy nem hagytuk hogy falt nélkül odaérjenek a 16-os elé létszámfölényben. Ennek eredményeképp majdnem a komplett csapat besárgult... A Comoról beszélünk, mint ellenfél, és le tudtunk hozni egy ilyen produktumot. Egészen hihetetlen. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.15. 07:35
Gagacs and bubu971 reacted
ACM5
 ACM5
(@acm5)

Ez valami gyalázat volt, minden szinten, vallatni lehetne vele. Sírt a labda az egész meccsen, nagyon ritkán sikerült egy pontos passzt, normálist labdavezetést, labdakezelést produkálnunk. Ahogy néztem Fabregast az oldalvonal mellett, könnyes lett a szemem, hogy mikor tudunk a középpályára hasonló kalibert szerződtetni...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.15. 08:28
Anselmo
(@anselmo)

Valami nagyon nincs rendben ebben a csapatban. Az nagy dolog, hogy a legutóbbi 4 meccsből 3 esetében fordítással sikerült a győzelem (Fonseca 24 meccse alatt ezt egyszer sem tudta elérni), ezt ne vitassuk el, de a játék képe, a meccsek dinamikája, ahogyan a csapat kinéz, az riasztó és nagyon kiábrándító. Az a baj, hogy ilyen dinamikákkal esélyünk sincs odaérni a 4. helyre. Ahhoz kellene egy stabil, jól teljesítő időszak, amikor legalább 4-5 meccset zsinórban és relatíve könnyen lehozunk, hogy ne kelljen feleslegesen energiákat se égetni. Mert sajnos ez is vissza fog ütni, már jó eséllyel akár szombaton a Juventus ellen. Sajnos az összes rivális lehozott már legalább egy ilyen sorozatot, anélkül mi sem tudunk tehát előzni, hogy ezt minimum egyszer mi is megtennénk. 

Magát a meccset elemezni kb. felesleges. Egy hihetetlen adhoc vagdalkozás volt az egész, ahol a végén most inkább nekünk volt szerencsénk, nem úgy, mint a Cagliari ellen. Ilyen ez a műfaj, ezek rövidebb-hosszabb távon mindig kiegyenlítik egymást. Ami viszont ezen felül kéne, abból semmi nem látszik. Lehet, hogy mentálisan, fizikálisan és pszichésen egyszerre van rottyon ez a csapat, nem tudom. Az látszik, hogy Conceicao nagyon ideges és frusztrált, szerintem jól látja a bajokat, de gőze sincs, mit kezdjen velük... ez pedig nagyon súlyos problémákra utal a háttérben. Talán a rotálás hiánya miatt égtek ki sokan (akkor ez súlyos vétek a menedzsment részéről is, hiszen minőségileg képtelenek voltak egy olyan keretet biztosítani, amely rotálható). Én hajlok erre a verzióra.

Ez a keret összességében gyenge. Vannak kiemelkedő képességű játékosok, vannak hasznosak is, de a jelenlegi keret csaknem fele teljesen használhatatlan! Kuka a fele, 50%. Ezt nem lehet eladni úgy, hogy gratula nekik, mert a keretet jól megerősítették. Amíg egy keret fele a gyakorlatlban semmirekellő, addig ilyenről ízléstelen dolog beszélni. Pavlovic, Terracciano, Okafor, Chukwueze, Jovic, Loftus-Cheek teljesen nullák, míg Morata csak arra nem jó, amire hozták, Bennacer is teljesen homály, Florenzi, Calabria vannak, de minek. Ez már 10 (!) játékos kapásból, és vannak még a határesetek is (Abraham, Royal). De 10 játékost gyakorlatilag semmire nem tudunk használni, nincs tehermentesítés, semmi. Ez nem fog menni így...ilyen szűk kerettel még a BL-indulásért sem lehet érdemben harcban maradni egy egész éven keresztül. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.15. 09:17
bubu971
(@bubu971)

@anselmo Hasonlóan látom én is a csapat állapotát. Fizikálisan és mentálisan rottyon van a csapat nagy része, főleg a minőségibb játékosaink. Egyszerűen a csapat nincs úgy felkészítve, hogy a mester által elképzelt minőséget a pályára vigye és idény közben ez talán nem is orvosolható teljesen. Nem marad más mint valahogy kiszenvedni ezt a szezont és megvárni a nyári felkészülési időszakot.... és bízni a pozitív változásokban (tudom bilibe lóg a kezem 😀)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.15. 09:50
kissheva
(@kissheva)

Az a legfőbb bajunk, hogy lehet bárki az ellenfél, mi szinte mindig le tudunk süllyedni a szintjükre, és ezért alakul ki egy olyan vagdolkozás, mint ami tegnap is. Ha az ellenfél betolja a buszt a kapu, elé, akkor mi együgyűen, csigatempóban tologatjuk a labdát, Nagyon kevés az olyan meccsmeg ívelgetünk befele a nagy semmibe. Tegnap a Como jobban felvállalta a játékot, és mi belementünk abba a vagdalózásba, amit ők is űztek.
Egyébként ez igaz pozitív irányba is. A rangadókon meg a bl-ben viszont képesek vagyunk felnőni az ellenfelekhez.

Tehát mondhatni, hogy a legnagyobb gond, hogy a csapatnak nincs egy kialakult arculata, ami a játékot illeti. Nagyon kevés az olyan mérkőzés, hogy mi ráerőltetjük az ellenfélre az akaratunkat. 

Szvsz. nem elég érett a csapat ahhoz, hogy ha látjuk hogy nem megy valami első szándékból, akkor ráülünk a labdára és labdát birtoklunk. Itt most nem a hátul passzolgatásra gondolok, hanem amikor az ellenfél térfelén tartjuk hozamosabb ideig a labdát. Mindenki egyből a kulcspassz lehetőségét keresi, és ziccerpasszt akar adni. Nincsenek meg csapatszinten azok a mozgások, automatizmusok, hogy ez megvalósítható legyen. Tegnap is nem egyszer fordult elő olyan szituáció, és kikerült a szélre a labda, és semmi támogatójáték nem volt. Mindenki nézte, hogy vagy megoldja 1v1-ben vagy nem. 
Ez nem más szerintem, csak annyi, hogy nem kéne lespórolni azokat az extra 5-10 métereket, hogy kisegítsék a másikat. Hogy ez alap felfogásbeli probléma vagy erőnléti probléma, azt nem tudom, de az utóbbin sem lennék meglepve. 

Én egyébként nem tartom annyira gyengének ezt a keretet. Még mindig tartom, hogy a Serie A-ban top 3. Egyszerűen csak rosszul vannak/voltak használva. Volt egy alap 12-13 ember, aki játszott, a többiek szinte fix cserék, vagy kényszerből játszottak. Na most 15-20 pernyi játéktól nem fognak formába lendülni. A rotáció már évek óta probléma. Vagy nem rotál az edző vagy kicseréli egyszerre a csapat 2/3-át, aztán csodálkozik, hogy nem megy jól a játék.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi SC elképzelése, és hogy milyen következtetést tudunk levonni, majd 1-1,5 hónap múlva. Az tény, hogy sok ideje nincs érdemben dolgozni a csapattal, így hogy meccs hátán meccs van.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.15. 22:29
Anselmo and bubu971 reacted