A Milan vasárnap este a 14. helyezett Genoával játszik a San Siro stadionban az olasz bajnokság 16. fordulójában. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz és a meccset a Net4+ magyar online előfizetéses streaming platform közvetíti. Forza Milan!
Továbbra is teljes az érdektelenség a szurkolók részéről, ami egyébként maximálisan érthető..
Hogy az esti meccsel kapcsolatban is írjak valamit, fogalmam sincs mire számítsak.. Bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is..
Pedig az a következő időszak az utolsó, amikor fordítható még a hajó. December végén és januárban a három, még utolérhető riválisra (Juventus, Lazio, Fiorentina) igen kemény sorsolás vár, ránk pedig alapvetően sokkal könnyebb - papíron. De hát a lehető legrosszabb előjelekkel és állapotban vághatunk neki ennek, így optimizmusra ezzel együtt sincs ok.
Ha ebben az időszakban nem sikerül néhany pontra felzárkózni, akkor februártól készülhetünk a következő szezonra.
Kíváncsi leszek a nagy attitűd váltásra, de akkora guánó van, hogy én csodát ettől nem várnék. Most mondanám, hogy ilyen helyzetben nem elvárható a 3 pont, de ha a Genoa ellen sem hazai pályán, akkor lassan el kezdhetünk más keretek között gondolkodni a Milan jövőjéről.
Sok jóra nem lehet számítani. A csapatok fáradtak, főleg akik a bl-ben vannak. Real x, Bayern -, BVB x, Juve x, Arsenal x, Pool x, City -, Atalanta rohadt nagy mákkal húzta be. Az Inter meg kapott +1 nap pihenőt, ami ebben a terhelésben sorsdöntő. Csodát ne várjon senki, ez nagyon izzadságszagú lesz és talán sikerül egy kínkeserves meccsen a 3 pont.
"Ez a klub nem érdemel meg minket!".
Ha már a meccs végén a szurkolók a stadionban ezt skandálták a hatalmas füttyszó közepette, akkor azt hiszem ennél találóbbat ma én sem tudnék mondani.
Ezt a Morata szintet az 51 éves Pippo lehozta volna a lelátóról. Sőt, abban is biztos vagyok, hogy abból a három ziccerből amiből egyet ez a homály 6 méterről visszapasszolt a ki tudja kinek, egyet eltekert a jobb ficak felé, (mert ő akkora nagy úr), egyet meg 5 méterről felsőlécre bombázott (mert nehogy már csak ő úgy berúgja), ezekből Pippot minimum kettőt bevert volna. A harmadikat csak azért nem, mert mégiscsak 51 éves. Vicc, komolyan.
Nyáron mennyien istenítették, jaj jön a nagy Morata, EB győztes... az... csak aki nézett Juventus meccset a korábbi években, már ott nyilvánvaló volt, hogy az ember szimplán buta ehhez a játékhoz, hiába lenne meg a képessége hozzá. HálIsten az isteni tehetség kiegészült egy taktikai géniusszal a padon, és már adott is a középszer. Az a Bologna előz meg minket két ponttal a 7. helyen, akit nyáron fullosan leraboltak. Miről beszélünk?!
Az ünnepre való tekintettel végignéztem. Az egész meccs alatt az volt az érzésem, mintha az ellenfél ünnepelne, mi pedig nem szeretnénk belerondítani...
Geri pedig..........................................................................................................................
És továbbra sem történik semmi... se egy vezetői nyilatkozat, amely elismeri a válságot, se egy edzőváltás (vagy akár több is). Csak bárgyú vigyorgás a dísztribünön, önmagát mentegető, hülyeségeket nyilatkozó edző, síró játékosok, dühödten tüntető szurkolók, 8. hely. Ok ez arra, hogy bármi történjen? Itt nem. Számomra a helyzetnek most két lehetséges olvasata van:
Az első, hogy mintha odafönt már nem csak a szezont, de a klubot is elengedték volna. Tudják, hogy lefőtt a kávé, már úgysem érdemes tenni semmit, vagy a háttérben már zajlanak olyan folyamatok, hogy nem is tehetnek. Átkerül az irányítás máshová, ezzel együtt a többségi tulajdon is, és a dolgok rendbe tétele már nem az ő bajuk és érdekük lesz. Ez talán a logikusabb, ésszerűbb magyarázat. És a nekünk kedvezőbb is egyúttal. Máskülönben nehéz magyarázatot találni arra, hogy valaki tétlenül nézi végig, ahogy a befektetése értéke a töredékére süllyed, esik el a jövőbeli bevételektől, és haragítja magára a játékosokat és szurkolókat, akiktől függ.
A másik, hogy annyira dilettáns, ostoba és gyáva ez a vezetőség, hogy egyrészt képtelen megítélni a helyzet súlyosságát, nem érzékeli, hogy gond van, vagy ha igen, akkor annyira félnek a pozíciók elvesztésétől, hogy az utolsó pillanatig tagadnak, hogy még pár hónapig jöjjön a zsíros fizetés. Ezt is simán kinézem belőlük, de ez annyira banális és valószerűtlen lenne egy futballklub esetében, hogy nehezen tudom megemészteni.
Kb az egyetlen kiút ebből az lenne, ha az Elliott megint visszakapná a csapatot és suhintással levágná a kígyó fejét (Cardnale,Furlani,Ibra, stb..). Majd,ha már csak matematikai esélyünk lesz akkor fognak edzőt váltani,de biztos vagyok benne, hogy hasonló kaptafa lesz, mint Fonseca...
Sikerült két év alatt teljesen leépíteniük a csapatot...
* Jimenez jó volt nagyon.