Fórum
2024-09-27 Milan-Le...

2024-09-27 Milan-Lecce

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan péntek este a 17. helyen álló Leccét fogadja a San Siro stadionban az olasz bajnokság hatodik fordulójának nyitómérkőzésén. Az összecsapást 20:45-kor rendezik és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.09.26. 19:26
ACM5
 ACM5
(@acm5)

Van egy olyan érzésem, hogy Leao ma megrázza magát, és a vezérletével megnyerjük a meccset, és Fonseca helye betonbiztos lesz egy hétig 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.27. 17:18
HegyalJani
(@hegyaljani)

Valahogy így kellett lejátszani ezt a meccset.. Néhány perc jó focival behúzták a 3 pontot a srácok.. Nem kellett megszakadni, nem kellett végig darálni a 90 percet, a kulcsjátékosaink még pihenni is tudtak..

Úgy tűnik idén a gólszerzéssel nem lesznek gondok, magasan a legtöbb gólt szereztük a bajnokságban..

A védekezéssel viszont továbbra is vannak gondok.. Bár komoly gólszerzési lehetőséget nem dolgozott ki a Lecce, egyértelműen látszott, hogy védekezésben bőven van hova fejlődni..

Nem akarom elkiabálni, de talán kezd összeállni valami Fonseca vezetésével.. Hogy ez kitart-e a továbbiakban, az majd kiderül, nagyon az elején tartunk a történetnek..

Az én szemszögemből nézve, már ez is hatalmas eredmény, mert még ennyit sem néztem ki Fonsecából..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.28. 08:58
Gagacs reacted
R66
 R66
(@r66)

Több ilyen könnyed mérkőzést szeretnék magunknak. Igazából egy percig sem éreztem, hogy itt gond lehet. Az első 30 percben döcögött azért a játék, de szerintem érezhető némi javulás a szezonkezdethez képest. Pár apróságot emelnék ki. Leao: nem tudom feltűnt-e másnak is, de a portugál igen odatette magát a piszkos munka terén. 3:0-nál is olyan sprinteket nyomott, amikor vissza kellett zárni, amilyeneket szerintem soha nem làttam tőle. Terrorizálta az ellenfelet, felvàllalta a fizikàlis párharcokat, nyoma sem volt nyegleségnek. Nem tudom mi történt vele, talán Morata/Abraham hatása, akik folyamatosam harapnak és űzik, hajtják a többieket ott elől, vagy az is lehet, hogy fejben àtkattant nàla valami. 

Fofana: a pali egyre jobb és úgy néz ki igazi vezér lesz a középpályán. Folyamatosan instruàlta, irányította a körülötte lévőket, mutatta ki hova mozogjon. Emellett játékban is elég összeszedett volt, a fizikalitása elég meghatározó volt.

Gabbia: hasonló, mint Fofana. Igazi vezér volt ott hátul, aki irányította a védősort. Fura, mert ezt Tomoritól inkább vártam volna. Ha az olasz így folytatja, akkor Pavlovicnak iszonyú nehéz lesz kezdőbe kerülnie.

Összességében jár a taps, főleg a mentalitás miatt. De ennél csak nehezebb feladatok jönnek, szóval tovább kell javulni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.28. 09:07
HegyalJani reacted
bubu971
(@bubu971)

Fonseca zseniális taktikai húzásával, hogy Leaot tette meg csk-nak, teljesen össze zavarta az ellenfelet. Ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.28. 09:37
Gagacs
(@gagacs)

A betömörült védelem ellen még mindig nem nagyon megy taktikai megoldásokkal, ez jól látszott az első gólig. Asszem Kissheva-val beszéltük a cseten, hogy ezért lenne fontos a rögzített szituációk javítása. Bár idén már tapasztalható a javulás, Lazio, Inter, Lecce ellen is volt. Amikre emlékszem. A 2. félidőt már nagyon langyira vettük, sajnálom, hogy Ábrahám nem talált be, megérdemelte volna. Leao meg konkrétan be van oltva gól ellen. A gólpassza viszont tanári volt.

A kiállításról. Érdekes videót kaptam. Sommer a derbyn nagyjából ugyanezt csinálta, mint tegnap Bartesaghi, és nem hogy pirosat nem kapott, de még enyje-bejnyét sem. 🤔 🤔 🤔 
https://www.facebook.com/share/r/DveqB2CV33y1WsmF/

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.28. 10:43
dzsozy
(@Gunz)

A betömörülő védekezésre reflektálva. Azért senki ne felejtse el, hogy ezt a legkönnyebb hatékonyan csinálni. Persze kell hozzá kondi és fegyelem is, de azért ezt a magyar válogatott is a világ legjobbjai ellen megcsinálta, ráadásul elég eredményesen. Aki látta a múlt heti city-arsenal meccset, pontosan láthatta, hogy a city pontosan ugyanannyira töketlen volt és semmire sem ment a betömörülő védelemmel szemben, holott a teljes félidőt emberelőnyben játszotta le. Éppen bemákoltak egy gólt a végén, amivel sikerült kiegyenlíteni. Sajnos ahol nincs terület, mert állandóan meg vannak duplázva a legjobbak és a beíveléseknél is ott vannak a védők, ott nagyon nehéz még egy citynek is gólt szereznie. Ezért szerintem nem lehet hibáztatni a Milant (sem). 

Ami azért látszik, hogy már nemcsak a bal oldalon, hanem a jobbon is megvan a kvalitás, hogy megbontsák a védelmet, ezen kívül a Morata-Abraham engely fejjel is és összjátékban is és távolról is veszélyes. Mindezt Rejni megindulásai, passzai, átlövései segítik. Véleményem szerint így hamarabb, nagyobb eséllyel fogják tudni feltörni az ilyen csapatok védelmét. Természetesen ez nem fog minden egyes alkalommal sikerülni.

A tegnapi meccsen a Lecce nagyon szervezetten játszott, védekezett. Aztán jött az egyik fegyver az ilyen csapatok ellen, a jól fejelő játékosok. (ahogy már mondtam korábban a Milan szabifelelősének 3 hét londoni továbbképzést javaslok az arsenalnál) Abban az esetben, ha sikerülne arra a szintre fejleszteni a szöglet/szabi variációkat, akkor a szezonban nem lesz nagy gond elérni a bl helyek egyikét. Jól látszott tegnap is, hogy lassan kijelenthető, hogy mindegyik csapatrészben megvannak a vezéregyéniségek, akik valahogyan magukkal tudják húzni a csapat többi tagját. Leao szerintem tegnap sem játszott jól, de legalább az alázatával és az akarásával nem volt semmi gond. Mondjuk azért ballal az a gólpassz az igazi csemege volt. Belenyomta a melót a meccsbe. Fofana megjátszhatósága kiemelkedő volt tegnap. Nagyon szembetűnő volt az ilyen jellegű játékintelligenciája és a labdabiztonsága. Ő valóban megadhatja azt az egyensúlyt és nyugalmat, ami által a védekezés is össze fog rázódni és az átmenetek is gördülékenyebbek lesznek. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.28. 11:59
Gagacs reacted