A főbb hírek alatt sokan elég pesszimisták az igazolásokkal. Én viszont mondhatni elégedett vagyok
Ez az alapcsapat nem néz ki rosszul:
Mike Maignan
Tomori Gabbia( De Winter ) Pavlović
Modrić (Ricci )
Saelemaekers(Pulisic ) Loftus-Cheek(Rabiot ) Fofana(Jashari ) Estupiñán (Bartesaghi )
Leão(Gimenez) Pulisic /Nkunku
Az érkezők is rendben vannak Ricci , De Winter, Modrić, Estupiñán, Nkunku mind jelentős erősítések lehetnek, valamint persze Jashari is, amikor felépül. Saelemaekersnek szintén örülök. Lezárja a területet, hajt, remekül passzol. Sokkal hasznosabb mint a nigérai.
A távozók között egyedül Reijnderst sajnálom, de a fentebbi emberek mellett simán betudható.
Thiaw: Az év üzlete. Fejlődhet, de De Winter is, szóval egyáltalán nem bánom, hogy elment.
Theo: A képessége vitathatatlan, de sose bírtam azokat, akik hangulat emberek
Okafor: Eladása egy csoda. Állandóan sérült és Napoliban is csak mellőzve volt.
Emerson: A teljesítménye és a sérülése miatt, hogy sikerült eladni, az zseniális.
Musah: A kölcsöne előtt hosszabbított. Középre nem való, de szélen elfutkározhat. Jó döntés volt a kölcsönadása.
Jiménez: Tehetséges játékos, de a hideg kiráz tőle, hogy minden 2. percben attól félek, hogy kiállíttatja magát. Örülök, hogy elhúzott a francba.
Morata: na, hogy neki az eladását sikerült összehozni, az is zseniális.
Chukwueze: Saele és Pulisic érkezésével kb. 0 játékideje lenne.
Egyszóval több ígéretes érkező, míg a távozók oldalán csak Reijnders van. A bevételekben valami zseniálisat hozott össze Tare. A játékosokat ár felett adta el és jó játékosokat vett + visszahozta Saelemaekerst és az összeget ami bejött szépen visszaforgatta. Persze lehet az mondani, hogy mi a csudának csatárt júliusban, ami igaz, de egyrészt, ki számított rá az igazolások előtt, hogy 170 milla bevételünk lesz? Másrészt Leao jó eséllyel csatár lesz, tehát ott megvan a kezdőnk.
Középhátvédek száma kevésnek tűnhet, de ez csak azért van, mert nem tudjuk, hogy Odogu és Athekame mire képes. Az utóbbival 4 hátvéddel is lehet játszani. Ha nagy gond lenne, akkor télen még lehet tenni valamit. Addig 15 meccs van és hetente egyszer játszunk.
Jó lett volna olasz játékosokat szerezni, de aki csak kicsit ér valamit, azért rögtön 30 millákat kérnek. Olyan szinten túl vannak árazva, hogy hihetetlen.
Az ellenfelek között a Napoli és az Inter jól erősített, bár az utóbbi esetén az edző fekete ló. Az Atalanta bár papíron erősödött, én mégis visszaesésre számítok, mert egy olyan karakteres edző távozása mint Gasperini, nem marad nyom nélkül. A Juve 137 millát költött, de ennek nagy része olyan játékosokra ment el, akik már tavaly is ott voltak. A Roma esetén nem volt nagy játékosmozgás, de velük számolni kell az edző miatt.
Szerintem jó esélyünk van az első 4-re a Napoli, az Inter és Juve mellett, de az Atalanta,Roma,Lazio hármasra is figyelni kell. A Bologna, Fiorentina, Como hármas meg sok mindenkit meg fog szorongatni.
Én bizakodó vagyok.
Én valahol a középúton helyezkedem el, de attól függ, hogy éppen melyik dimenziót vizsgálom. Maga a mercato egy hebehurgya csapkodás volt, látszólag teljesen tervszerűtlen és esetleges. Annyi jött át belőle, hogy az biztosan a terv / Allegri kérésének része volt, hogy a középpályát nagyon meg kell erősíteni. Ez a nagyon egyszerű üzenet átment a vezetőség felé, ugyanakkor semmelyik másik nem. Ebben van is ráció, régóta dívik a mondás, hogy a modern futballban a meccsek a középpályán dőlnek el, de ma már van egy másik kulcsfontosságú poszt ennek kapcsán, a full-back/wing-back pozíciók... és hát az nagyon nem sikerült. Kaptunk egy Serie A szinjén már-már deluxe-nak mondható középpályát, ez vitán felül áll. Ugyanakkor más csapatrészeket meg annyira elhanyagoltak, hogy az szerintem verőhiba lesz ebben a szezonban. A 3-5-2-es széleken és a védelemben olyan szintű minőség hiány van jelenleg, ami legfeljebb az alsóházi csapatokra szokott jellemző lenni. A neveket fel sem sorolom, de ilyen rossz eresztésre egyáltalán nem emlékszem ezen a csapatrészen. Bajnokságot nyerni ilyennel lehetetlen, de félek, hogy a 4. helyre odaérni is nagyon necces. A támadók minőségre rendben vannak, de egy 3-5-2-höz finoman szólva sem passzol EGYIK SEM. A támadók kapcsán tehát nem minőségi, hanem strukturális, funkcionális hiányosságok vannak. Ebből is lehetnek még bajok.
A másik dimenzió a keret mérete. Többnyire meccs/hét tempóban fogunk játszani, ez tény. Ugyanakkor 19 mezőnyjátékos maradt a nyái kiszorítósdi végére, ami példátlanul szűk keret. Ebből a 19-ből Jashari 3 hónapra nem elérhető, illetve Bartesaghi, Athekame és Odogu pedig nagyon kevés hozzájárulást adnak majd, túl fiatalok, és szinte semmilyen játéktapasztalattal nem rendelkeznek. Télig tehát maradt egy gyakorlatilag 15 fős (!) keret, melyből 10-en a kezdőben lesznek nyilván. Bennacer és Adli pedig pályára sem fognak lépni, sőt, valószínűbb, hogy lelécelnek még valahová, ahol még nyitva van a mercato (Arábia, Törökország, stb). Hiába a többnyire heti egy meccs, ez így ebben a formában felelőtlenség. Az remek, hogy a ballaszt nagy részétől sikerült megszabadulni, bár 9 játékos is csak kölcsönben van, szóval ez is csalóka azért. Ha minden ideálisan alakul, akkor a jövő nyarat pénzesővel nyithatjuk: a kölcsönadottakból potenciálisan 100 millió euró eshet be (ennek még a fele is hatalmas összeg lenne), és még a BL-pénzek is jönnének ehhez. Ez felfoghatatlan lehetőségeket nyújtana a keret további megerősítéséhez hátul és a széleken. Vagyis azt kell mondjam, a könyvek és költségvetés szempontjából ez a nyár egy fényes sikersztori a vezetőség számára. Úgy fektettek be idén 160 millió eurót, hogy ezt jövő nyáron is megtehetik jó eséllyel egy közel hasonló összegben, és ehhez egy morzsányi tőkeemelésre, injekcióra nem volt szükség. De mindez csak akkor áll meg, ha a 4. hely meglesz. Mert ha nem, akkor nagy bajba fog kerülni a klub.
Az esélyeink kapcsán én kicsit másképp látom a dolgokat. Szerintem az esélyeink nem túl jók. Az Inter, a Napoli és a Juventus sokkal erősebbnek és főleg kiegyensúlyozottabbnak tűnik. A BL kicsit le fogja szívni őket, az persze igaz. A Roma Gasperinivel nem marad az örök lúzer kategóriában. És a többiek is veszélyesek. Ilyen Cremonese elleni hazai bukták nem nagyon férnek bele. Nem reménytelen a helyzet, de nem is reményteli. Nagyon határesetnek érzem, hogy odaérünk-e. Történetek jó dolgok a nyáron, voltak jó vételek, az edző rendben van. De olyan mennyiségű és horderejű hibákat is elkövettek közben, ami szerintem több, mint ami megengedhető.
Annyi még, hogy nem tudom mikor egyeztem meg Tare-val, de ha tényleg az igazolási szezon előtt közvetlenül és ezt így lehozta, akkor milyen lesz, amikor egész szezonban dolgozik?