@gumicsiga Szerintem Musah-t el fogjuk adni. Jó lenne Bennacernek és Adlinak is csapatot találni, bár szerintem nyomott áron ők is távozni fognak legrosszabb esetben augusztus végén kölcsön+opcióval. Így lenne 5 kp a 3 pozícióra, de igazából csak a bajnokság lesz idén (+kupa), szóval ennek elégnek kellene lennie. Sérülés esetén pedig lehet felhozni Futurobol is egy-két meccs erejéig embert (Eletu, Vos)
A svájci jobbhátvéddel létszámban is megleszünk hátul, de azért ha ide lenne egy Leoni - Thiaw csere a mercato végéig, akkor szerintem már csak az olasz szabály miatt is jobban nézne ki.
Szintén az olasz szabály miatt én személy szerint simán meglépnék egy Chukwueze - Chiesa cserét is. Nem tudom a Fulham szál azóta mennyire aktív, de ha oda el lehetne passzolni 20 körüli összegért, akkor helyette 10-15 között Chiesat is elengednék ide.
Csatár oldalon pedig Hojlund szerintem csak Vlahovic árának a mérséklésére szolgál, mert rajtunk kívül csak a MU érdeklődését lehetett hallani, akik most vették meg Seskot.
Az álomkeret jövőre nálam a lehetőségekhez mérten valahogy így nézne ki:
KAP: Maignan, Terra, Torriani (bár ha a Lyon elvinné egy évre kezdőkapusnak, azt bármikor aláírnám)
JHV: Sale, Athekame, Jimenez, Terra(?)
KH: Leoni, Pavlovic, Tomori, Gabbia
BHV: Estupinan, Bartesaghi, (Jimenez)
KP: Modric, Ricci, Jashari, Fofana, RLC, (+Vos, Eletu)
JSZ: Pulisic, Chiesa
BSZ: Leao, Okafor
CS: Vlahovic, Gimenez
Ez 24 fős keret (ha Terra lelép, akkor 23), ami ha jól emlékszem a tervezett létszám volt a szezonra.
Ha néztétek a meccseket, és a miszter nyilatkozatát (Leaot dicsérte mint csatár) és néztétek a taktikát akkor láthattátok hogy Leao köré építi a csapatot. Védekezésnél 5-4-1 ben vagyunk, és Leao a saját poziján van védekezés közben, majd labdaszerzésnél, 3-5-2 re vàltunk és Leao csatárt játszik. (Mint 2011ben Cassano-Ibra / Pato-Ibra)
Olyan csatár kell a miszternek aki erős, megtudja tartani a labdát, és be tud futni az üres területekre. Moise Keant tartanám erre a leg megfelelőbbnek, de őt nem hozták velünk szóba, szóval meglátjuk ki lesz ez a csatár..
Továbbá ennek a rendszernek a nyertese mindig az a középpályás aki tud érkezni a kapu elé és tüzelni.. Nocerino féle fellángolást várok legalább két embertől a középpályán.. RLC az egyik tippem..
Na azért ez a hét elég jól fog kinézni, ha a Jasharis huzavona lezárása után Thiawt és remélhetőleg Musaht is el fogjuk passzolni szerintem bőven az értékükön felül. Azért ilyenkor is látszik mennyire más szinten mozog a PL pénzügyileg.
A Thiaw üzlet így elég jól sikerült, nem hiszem, hogy ő valaha fog ennél többet érni, nálam Kalulu jobb védő volt és őt harmad ennyiért tudtuk eladni.
Itt a különbség, hogy ha egy igazi sporigazgató köt üzletet vagy egy nyakkendő manager... Musah eladása után nem tudom, hogy igazolunk-e új KP-t így, hogy De Winter 20 M€ körül érkezik, elég nagy tőkenyereségre tehetnek szert a nyár alatt.
Leoni 35 milláért a Liverpoolba megy...
Átigazolási szezon végéhez közeledve: mi lett a beígért olaszosítással? Riccin kívül senki se jött, az itt lévő olasz fiatalok meg kölcsönbe kerültek (kivéve Bartesaghi).
Vagy ez nem Tare projektje volt?
Múlthét szombatig szerintem Furlani és a csőcselék úgy volt vele, hogy "basszus de jó munkát végeztünk, kész a csapat", talán még saját vállukat is megveregették.. Esetleg még érkezhet 1-2 játékos, csatár vagy védő, esetleg egy-két töltelékember..
Aztán szembe jött a valóság szombat este a Cremonese személyében, és kiderült, hogy xar van a palacsintában, nem is kicsi.. Azért kellett nekik is 2-3 nap még feldolgozták az eseményeket, és felfogták, hogy itt bizony a baj nem kicsi.. Viszont nagy.. A védelem egy az egyben kuka, a középpálya még úgy ahogy rendben van, csatárunk meg lényegében nincs.. Persze a középpálya is akkor lenne rendben, ha nem RLC és a teljesen fogalmatlan Fofana játszana, hanem azok, akikért egy rakás pénzt kifizettek.. És ugye az is kiderült, hogy még Allegri is rendesen be van rozsdásodva..
Az említett problémák következménye a tegnapi és a mai nap történései.. Én ekkora káoszt és fejetlenséget még nem láttam, pedig megéltem már néhány átigazolási időszakot..
Egy ideig követtem, hogy ki megy hova, ki jön honnan, kit kivel cserélnek, ki hova megy, ha másvalaki jön, ki honnan jön, ha valaki megy, de én ezt már elengedtem.. Egyszerűen követhetetlen.. Ahogy olvastam már az újságírók, akik egyébként aztán mindent megírnak, már ők is káoszról beszélnek.. Ez bizony kőkemény dzsihád, a Földön nincs ember, aki ezt értené és még van pár nap a mercatoból..
Egyrészt persze ó dolog, hogy ha későn is, de belátták, hogy gondok vannak.. Másrészt azért nem olyan nagy csoda, ami szombaton történt, mert néhány józan gondolkodású szurkoló megjósolta, hogy amit tettek a csapat megerősítéséért, az kevés, mint árvaházban a szülői értekezlet..
@hegyaljani De tök jó amúgy, hogy az első forduló után kell belátni, hogy ja, amúgy nincs egy darab cserecsatár sem... Az első forduló után... Ez a szint egyszerűen nevetséges. Ott volt az egész nyár, ott volt egy gyalázatos 8. hely. A hülye is látta, hogy a Pavlovic, Gabbia, Tomori, Thiaw védelmi négyessel komoly célt teljesen felesleges egyáltalán felállítani is. Eladták Thiaw-t, valami döbbenetes csoda folytán azt kell mondjam igen jó pénzért, ez tök jó. Lett egy De Winterünk, egy Estupinan meg Athekame. Ezeketől a nevektől én nem fogok hasra esni, ahogy egy Serie A BL-re törő csapatainak támadói sem fognak, már ha játszanak egyáltalán ugye.
Nkunku érkezése talán javít valamit a felhozatalon, már ha egészséges marad. Akanji már nem egy De Winter szint, ez a vonal jó, kérdés megvalósul-e. Vlahovicot üldözzük, azóta mióta Allegri itt van, mintha más nem létezne a bolygón. Ja, hogy egy normális csatár pénzbe kerül meg magas a fizetése? Ez sajnos ilyen. Más kérdés, hogy örüljünk ha valaki egyáltalán ide akarna jönni. Ez meg szintén az előző évek kókler bandájának köszönhető.
Persze, Nkunku és Akanji nem olyan igazolások, mint a korábbi nevek, a mercao vége felé ki lehet fogni jó igazolásoka, de én nem gondolom, hogy akkora árkülönbség lesz most Akanji vételára és a Galata által ajánlott és elfogadott között. Jók voltak régen a mercato utolsó napjaiban a tipikus Gallianis húzások, de akkoriban nem az olasz top 3 volt a cél, hanem a BL döntő, tehát a keret mindig rendelkezésre állt.
Továbbra is az eladások, amik elszomorítanak, eddig pl. Jimenez eladásáról nem volt szó, tavaly még az volt a mondás, hogy a "Milan projekt része és érinthetetlen", ehhez képest egy PL ajánlat és egyből eladjuk úgy, hogy közben a haszontalan Musah már megint marad a keretben pedig érte még többet is adnának. Pár napja arról írtak, hogy Alexist is eladhatjuk, ha úgy van, pedig kb ő az egyetlen szélső akinek eddig meggyőző volt a teljesítménye. Igazából Athekame leigazolására az amire nem volt semmi szükség, Jimenezel és Alexissel meglettünk volna jobb szélen úgy, hogy a Spanyol ha kell bal oldalon is tud játszani. Athekame helyett jobban megérte volna megtartani Jimenezt, vele hosszú időre meglett volna az utánpótlás a széleken.
Nkunku tök jó játékos, de nem tudom, hogy Allegri rendszerében hol fog játszani, Leao cseréje 40M€-ért?? vagy Leao és Pulisic cseréje?? Akarunk még egy centert igazolni ezért gondolom, hogy egy befejező csatár + Leao/Pulisic/Nkunku hármasból ketten lesznek mögötte.
Én azt nem látom, hogy ha mondjuk Jashari berobban nálunk vagy Gabbianak lesz egy jó szezonja, akkor mi akadályozza meg a vezetőséget, hogy ne adják el mindkettőt és hozzanak helyette három- négy játékost, ezáltal elinduljon a játékoskeringő megint.
A Juve nemsokára leigazolja Opendát. Vajon mi lesz Vlahovic-al. David és Openda mögött marad harmadiknak, vagy....
@dreid Nem hinném hogy harmadik lenne ott, mivel az eddigi kettő meccs ből is mind a kettőt ő döntötte el annak a szutyok Juvenak.
@dreid Az nem rossz igazolás, vajon nekünk miért nem jutott eszünkbe...
Úgy látszik Akanji mindenképp Milanóban akar élni, az Inter gyorsan meg is egyezett vele....
@gumicsiga Talán mert mi erőcsatárt kerestünk Allegri kérésére, ő meg 1,77m magas? 🙂 Amit Ő tud azt tudja Nkunku is, hasonló a karrierjük, csak Openda az angol kalandot kihagyta (szerintem már Nkunku is ugyanezt tenné legszívesebben 🙂 ). És már Nkunku érkezése is érdekes volt, ha hoztak volna még egy hasonló játékost, Allegri eret vág magán 😀 .
Amúgy J. David 1,78m, szóval ketten együtt igazándiból "kioltják" egymást, Vlaho meg Milik meg a két erőcsatáruk.
Végre vége a mercatónak amit én egyetlen szóval tudnék jellemezni - ámokfutás. Bővebben nem is akarom és nem is tudnám elemezni, meghagyom a nálam értelmesebbeknek. Röviden csak ennyit:
Kapus - minden maradt a régiben, kíváncsi vagyok Maignan motivációjára
Hátvédsor - katasztrófa, minden reményem de Winterben, de mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat (főleg nem ilyen névvel 🤣)
Középpálya - rendben van, van tapasztalat, fiatalos lendület, minőség és egy rizikó faktor (Rabiot+anyuci)
Csatársor - nincs 20+ csatár továbbra sem.... újabb év ahol arra várunk, hogy majd Leao hátára veszi a csapatot ...
Allegri - nem tett jót neki a kihagyás, remélem belejön, érdekelne mivel tudták meggyőzni, hogy elvállalja (lehet kiürült a családi kassza)
Tare - kíváncsi lennék, hogy mi lett volna, ha nem Furlani a főnöke..
Furlani, Te napóleon szindrómás .... eltakarodhatnál végre!
Amióta Milan drukker vagyok gyanítom, hogy még nem volt ekkora jövés-menés a csapat háza táján egy mercato alatt.
A védelem az, ami a leginkább kérdéses nálam, mivel olyanok várnak bevetésre elsődleges alternatívaként a kezdők helyett, akik látszólag eddig nem annyira élvezik Allegri bizalmát. Szóval a Mistert ismerve inkább a kényszerűség az, ami valamelyest lehetőséget és ezáltal játékperceket fog biztosítani a Bartesaghi, De Winter, Odogu, Athekame négyesnek.
Bennacer és Adli maradása elég nagy luxus úgy, hogy egyik sem tekinthető a keret tagjának. Majd amikor bekövetkezik valami nem várt baj reaktiválják őket és fel lesz nekik ajánlva egy belső védő és/vagy egy balhátvéd poszt? Kíváncsian várom..