A Milan kedd este a BL-címvédő Real Madrid otthonába látogat a Bajnokok Ligája alapszakaszának negyedik fordulójában. A legrangosabb európai kupasorozat történetének két legsikeresebb csapata csap össze egymással a Santiago Bernabéu stadionban. A mérkőzés kezdőrúgása 21:00-kor lesz és a Sport 1 élőben közvetíti. Forza Milan!
Csak, hogy legyen komment egy ilyen meccsnél
Én Barca szurkerként hivatalból is a Madrid ellen szurkolok, de...
Hú de kellett ez a lelkünknek! Gratulálok a csapatnak, tökéletesen kihasználtunk a Real Madrid pocsék formáját. A harmadik gólunk szenzációs volt, kevés csapat oktat így le pár érintőből egy Realt. Szeretném a csapaton ugyanezt a motivációt látni egy olasz kiscsapat ellen is a továbbiakban! Forza!
Egy Realt legyőzni mindig jó érzés, szép munka volt srácok.
Parádésan játszottak a srácok, a cserék annyira nem voltak jók,de kellettek. RLC-nek egy üres kapu 1m-ről is kevés lesz idén a gólszerzéshez.
Alapvetően éppen ezt szeretné látni az ember a Milan mezét viselő játékosoktól, a lehet legtöbb meccsen. Hogy megtesznek minden tőlük telhetőt, motiváltak, elszántak, harcosan és fegyelmezetten játszanak. Eredménytől függetlenül. Tegnap este ehhez mg eredmény is társult, ami külön nagyon jó, és hatalmas szükség volt rá. Csak az a nagy kár, hogy ezt az attitűdöt jellemzően csak évi néhány meccs erejéig látjuk, közte meg semmi. Látszik, hogy ha megvan a kellő odafigyelés és akarás, akkor sokkal több kihozható ebből a csapatból, minden probléma ellenére. Természetesen a körülmények is a kezünkre játszottak most egy kicsit, de ezzel élni is kell tudni, és tegnap ez sikerült.
Ezzel a 6 ponttal most egészen kényelmes helyzetbe került a csapat, a maradék 4 meccsen a 10 pont a legkevésbé sem elérhetetlen (sőt, inkább kötelező lenne az ellenfeleket tekintve), azzal a 16 ponttal pedig 98% eséllyel meglehetne a legjobb 8 is. Ennyit a wishful thinkingről...
Hétvégén jönnek újra a szürke hétköznapok. Ha azt akarjuk, hogy jövőre is legyenek ilyen meccseink, akkor nagyon gyorsan össze kell kapniuk magukat a kevésbé fancy meccsek vonatkozásában is.
Amit tavaly is többször hangoztattam, és amit most Fonseca is mondott, a Milannak jobban fekszenek a nemzetközi kupameccsek. Jóval nyíltabb a játék, és ez kedvez nekünk, lehet progresszívabb futball játszani. Azért így is akadt jónéhány ellentámadás, ami meg lett akasztva egy visszafelé passzal vagy csellel, holott bőven lett volna lehetőség előre menni. Nem vagyunk ehhez a rohanáshoz teljesen hozzászokva.
Ami még pozitív számunkra ezeken a Bl-meccseken, hogy ilyenkor az elkényelmesedett sztárjaink is valahogy a jobbik arcukat veszik elő, és tudnak motiváltan, koncentráltan játszani. Úgy tűnik nekünk mindig ilyen meccsekre lenne szükség, csak ahhoz ugye olaszhonban kéne ezt kiharcolni a szürke hétvégéken.
Ha átadhatnám személyesen vagy olvasná bárki is a klub részéről, akkor nagyon szívesen megölelnélek mindenkit és óriási gratuláció a csapatnak.
Már én is kezdtem az edzőben elveszíteni a hitemet és bizalmamat, Ami nyilván most egy meccs után nem változik meg gyökeresen. Viszont az az edző aki az intert vagy most a madridot le tudja meccselni, fel tud építeni egy működő taktikát, Az mégsem lehet teljesen kutyaütő. Most még erősebb bennem az, hogy itt túlnyomó részt a játékosok fejével, hozzáállásával lehet probléma. Sokan azt mondják azonnal, hogy az is az edző feladata hogy a játékosok motiváltak legyenek és tiszta fejjel csak előre tudjanak figyelni. Szerintem ez igaz is meg nem is, de semmiképpen nem Fonsecanak felróható ha ez így van. Ez már hónapok vagy évek óta fenn kell hogy álljon, amit nem lehet egy két három hónap alatt megváltoztatni. Nyilván itt azonnal vissza kanyarodok kedvenc gondolatmenetemhez, hogy ilyen anyagi juttatások, sztár és luxus élet mellett hogyan lehet arról beszélgetni, hogy egy alkalmazott mint egy játékos motivációs problémákkal küzdhet egyáltalán.
Viszont megmutatta ez a csapat, hogy képes magas szinten és jó eredménnyel párosulva szép játékot mutatva nyerni, mert a tegnapi győzelem sem véletlen volt. Tudatosan felépített játék, játék és taktikai elemek, a játékosokban ott levő tudás és potenciál jellemezte a mérkőzést. Így ténylegesen azt kellene valahogy megoldani, hogy egy magasabb szintű állandóság és eredményekben megmutatkozó tudatosság alakuljon ki a csapatnál, mert a képességek megvannak hozzá.
Így ténylegesen azt kellene valahogy megoldani, hogy egy magasabb szintű állandóság és eredményekben megmutatkozó tudatosság alakuljon ki a csapatnál, mert a képességek megvannak hozzá.
Én bízom benne, hogy egy nem top edzővel is sikerülhetne magaslatokat megmászni és végre bajnokságot vagy valamilyen Kupát nyerni.
Én bízom benne, hogy egy nem top edzővel is sikerülhetne magaslatokat megmászni és végre bajnokságot vagy valamilyen Kupát nyerni.
Nos ez nem egyszer megtörtént már. Soktényezős a dolog, de általában az a legkönnyebb út, ha kiváló játékosaid vannak, akiknek jó a morálja/erőnléte/taktikai fegyelme ÉS az edző is jó. Így sorozatban nyerhetőek a kupák. (lásd real, city, juve)
Ugyanakkor az is többször kiderült, hogy egy gyengébb edzővel ÉS kerettel is lehet kupát nyerni. Ilyen volt pl a Leszter vagy éppen a Milan, Napoli , esetleg az Atalanta győzelme. Abszolút nem lehetetlen pl Fonsecaval kupát nyerni, de lényegesen könnyebb lenne pl Kloppal. 🙂
Ez a tegnapi produkció végre visszahozott abból az időből, amikor még amolyan ökölrázósan lehetett örülni a góloknak és a sikernek. Abszolút pozitív volt a meccs képe.
Elsőként az edzővel kezdeném, aki megmutatta, hogy nem teljesen vak és bizony a Madridot (legalábbis a tegnapi sebzett, akaratgyenge társulatot) véleményem szerint lemeccselte. Én azt gondolom, hogy Musah szerepeltetése volt a kulcs.
Én mindvégig láttam Musahban egy olyan zabolázatlan tehetséget, amit nagyon nehezen tudok megfogalmazni. Ő tipikusan olyan éretlen-érett, technikás-ügyetlen játékos. Teljességgel kiszámíthatatlan, hogy mikor és milyen helyzetben képes egy nagyon látványos dologra, vagy éppen a 16-os előtt eladni a labdát, vagy belevezetni az első emberbe, aki éppen előtte áll. Látszik, hogy tud gondolkodni és lát is a pályán, de sokszor úgy megy, mint a lehajtott fejű bika. Én valamiért szimpatizálok vele. Talán a fiatalsága miatt van nála sokszor ez a kettősség, de szerintem nagy hasznára lehet a csapatnak. Tegnap megmutatta, hogy a jobb oldalon -akár 5 védős rendszerben- be tudja játszani a teljes jobb oldalt.
Meglepően higgadt labdakihozatalokat láthattunk, ami mellé sok mozgás is társult. Bevallom én pont ezeket a dolgokat hiányolom szinte minden meccsről. A játékosok állnak és várják a csodát. Tegnap futottak (félidőben 3km-el többet, mint a Madrid) és megtörtént a csoda. Tehát számomra egyértelmű, hogy a meccsbe bele kell tenni a melót, ami nem más, mint a futás. Rejni kiválóan játszotta be a két 16-os közötti részt. Ha kellett cselezett, ha kellett területet nyitott és a végén gólt is lőtt. Fofana szintén hatalmasat ment tegnap, elég csak a 2. gól előtti labdaszerzésre gondolni.
Elérkeztünk Leaohoz. Olvastam, hogy többeknél ő volt a legjobb és ő kapta a szakportáloknál is a legmagasabb osztályzatokat. Őszinte leszek, én nem dobtam el az agyamat tőle. Végre visszazárt, futott, küzdött. Ez volt az a plusz, amit rendszeresen nem csinál meg a meccsei alatt. Illetve hozta azt, amiket meg szinte minden meccsen látunk tőle, hogy elfut 1-2 ember mellett és bead. Ebből lett tegnap egy gólpassz, mert Tijji igen kiválóan vette át a nem éppen tökéletes passzt. A 2. gól előtt szépen fordult kapura. Maradjunk annyiban, hogy a tudása megvan ahhoz, hogy ezt minden meccsen megtudja csinálni. Viszont sok esetben -ahogy a riporter is mondta- rossz döntést hozott, visszafordult, visszafogta stb.
Nálam Tijji és Maignan volt az, aki ténylegesen extrát tett le.
A lényeg, hogy ezt a sok mozgásos-futásos okos, de harcias focit többször láthassuk, mert őszintén a seria a-ban én eddig kb csak azt láttam, hogy megy a "körbekézilabda" és mindenki áll. Én drukkolok -mi mást tehetnék- a Fonseca-Leao duónak, hogy valahogy érvényesülni fog náluk a jut is marad is elv és szépen lassan össze fog állni egy masszív csapat. Két fogozó volt ebben a szezonban erre: az inter és a real elleni meccs.