2022. december 05., hétfő

“Meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek.”

-

A 2022-es év utolsó mérkőzése jön a Milan számára és a csapat hazai pályán a Fiorentina együttesét fogadja. Ez lesz az utolsó forduló ebben az évben a novemberben és decemberben megrendezésre kerülő világbajnokság miatt. Stefano Pioli, a csapat trénere megtartotta sajtótájékoztatóját a meccs előtt.

A MÉRKŐZÉSRŐL
“Egy győzelem azt jelentené, hogy továbbra is versenyben maradunk a tabellán, de nem vagyunk elragadtatva a helyezésünket illetően. Megvan bennünk a kvalitás és a vágy, hogy a lehetőségeinket kihasználva versenyben legyünk. Még hosszú út áll előttünk, ez egy nagyon szokatlan menetrend volt és még hátra van 24 mérkőzés, így nagyon sok pontot lehet szerezni. A 2022-es esztendő egy nagyon pozitív év volt számunkra és nem szabad megállnunk.”

A FIORENTINÁRÓL
“Ismerjük a Fiorentinát, de nem az ellenfélre, hanem a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Mi vagyunk a saját teljesítményünk kovácsai. Általában amikor így lépünk pályára, akkor pozitív eredményt érünk el. Meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek.”

A CREMONESE ELLENI BOTLÁSRÓL
“A mentális szempont jelenti a különbséget, de az is nagyon fontos, hogy technikailag és taktikailag hogyan teljesítünk. Ez különösen fontos akkor, amikor kevesebb időnk van felkészülni egy-egy mérkőzésre. A csapatomban megvan a tudás és a játékosok bármilyen játékhelyzetben képesek olvasni a játékot. A Cremonese ellen rossz volt az időzítés, nem volt elegendő tempó és intenzitás a játékunkban ahhoz, hogy gondot okozzunk az ellenfél védelmének.”

KJAERRŐL ÉS THIAWRÓL
“Amikor a számok kiválóak, az soha sem lehet véletlen. Amikor Kjaer a pályán van és a csapat kevés gólt kap, az annak köszönhető, hogy Simon egy vezéregyéniség, aki nagyon jól kommunikál a pályán. Sokat segít a csapattársainak, hogy mindenki a megfelelő pozíciót vegye fel. Nagyon fontos a kommunikáció és ez a védekezésben is jelentős szerepet játszik. Tudja, hogy mikor kell agresszívnek lenni és mikor kell kivárni. Simon nagyon hasznos játékos. Thiaw? Gyakran játszott a háromvédős rendszerben a Schalkéban. A Cremonese elleni meccs alatt a védelmünknek nem volt sok dolga, de a támadások felépítésében jobban is teljesíthettünk volna. Úgy gondolom, hogy Thiaw úgy teljesített, ahogy kellett.”

A KAPUSPOSZTRÓL
“Tatarusanu a kezdőcsapatban maradt és ez azért volt, mert elégedett vagyok a teljesítényével. Egyre jobban véd és fejlődik, pedig hosszú ideig nem játszott.”

AZ ÚJ ÉRKEZŐKRŐL
“Azt gondolom, hogy a gondolkodásmódom pozitív és konstruktív volt. Nem foglalkozunk a kívülről érkező kishitű mentalitással és negativitással. Idő kell ahhoz, hogy a nagy változásokhoz hozzászokjunk. Van egy szabály: segítséget kell adni és segítséget kell kérni. Egymás segítése azt jelenti, hogy egyesítjük az erőinket és ebből közösen kihozzuk a lehető legjobbat. Mindannyian úgy segítjük az új igazolásokat, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból. El fognak jutni arra a pontra, amikor úgy játszanak, ahogy egy Milan játékosnak kell.”

A FEJLŐDÉSRŐL
“Nagyon sok szempontból tudunk jobban teljesíteni. Hiba volt, hogy nem tudtuk megnyerni a keddi Cremonese elleni meccset. Az előző idény első 14 mérkőzését figyelembe véve most jobban teljesítettünk hazai pályán, mint idegenben, azonban kevesebb gólt rúgtunk és többet kaptunk. A téli szünetben ezeken mindenképpen dolgozni fogunk, miközben arra törekszünk, hogy emeljük a szintet minden versenysorozatban. Minden részletre oda kell figyelnünk és jól ki kell elemeznünk.”

A VB ALATTI SZÜNETRŐL
“Nagyon alaposan megszervezzük a szünet alatti edzésprogramot. A világbajnokságon szereplő játékosok személyre szabott edzéstervet kapnak attól függően, hogy hány mérkőzést játszanak. Továbbá ott vannak a sérülésből lábadozó játékosok. Zlatan neve mellett van egy kérdőjel, de reméljük, hogy a bajnokság folytatására a többi játékosunk is újra bevethető lesz. Ki fogjuk használni a szünetet, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni a januári folytatásra. Decemberben Dubajban leszünk edzőtáborban a világbajnokságon részt vevő játékosok nélkül. Maignan? Még nem épült fel, januárban térhet vissza.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS