2022. november 29., kedd

A PSG szemet vetett Kalulura a Milanból

-

Francia sajtóinformáció szerint a Paris Saint-Germain vezetősége a közelgő átigazolási időszakban szeretné megerősíteni a védelem közepét és két belsővédőt figyelnek Milánóból.

A Le10Sport francia portál arról számolt be, hogy a PSG készen áll újra megkísérelni Milan Skriniar leigazolását. Az Inter szlovák védőjének szerződtetéséről már a nyári mercato alatt is tárgyaltak és nem tettek le a megszerzéséről. Ugyanakkor körvonalazódni látszik, hogy ki az alternatívája.

A párizsi alakulat Pierre Kalulut, a Milan játékosát nézte ki arra az esetre, ha ezúttal sem sikerül nyélbe ütni a Skriniar-transzfert az Interrel. A francia utánpótlás-válogatott védőnek az előző idényben jött el az áttörés és beverekedte magát a Milan kezdőcsapatába. Olyannyira meggyőzően teljesített, hogy azóta alapembernek számít és sokoldalúságának köszönhetően Stefano Pioli a védelem közepén illetve jobbhátvéd poszton is számíthat rá.

A Le10Sport arról ír, hogy a Milan vezetőségének esze ágában sincs megválni Kalulutól és hamarosan egy új, hosszú távú szerződést írhat alá, amelynek keretein belül jelentősen megemelik a fizetését az elmúlt időszakban nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően.

A francia játékos jelenlegi kontraktusa 2025. június 30-ig szól a Milannal.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Bizonyos klubok olyan szinten állnak, hogy nem rendíti meg őket, ha lejár egy-két játékos szerződése. A Milan esetében viszont fennáll a veszélye annak, hogy pár éven belül 5 olyan játékosa is ingyen távozik, akinek az összértéke a klub korábbi vételárának kb. a negyede…

    El lehet adni kényszer nélkül is játékosokat szép pénzért (Ajax, Porto, Benfica), egy-egy jó játékos eladása nem jelenti azt, hogy így majd valamelyik kisebb csapat lehagyja őket a holland vagy a portugál élvonalban, ahol évtizedek óta ugyanaz a három-három csapat versenyez. Ezek a klubok viszonylag alacsony költségekkel működnek, tudják a helyüket, elfogadták az osztályrészüket, hogy ők a legnagyobbakkal nem vehetik fel a versenyt. Ezek a klubok tényleg ugródeszkának vannak. A Milannál más a helyzet, kell a pénz, de kell az eredmény is. De anyagilag nincs a legnagyobbak szintjén a Milan. A játékosok pedig látják, hogy mi a BL top szintje: 8-10 milliós fizetések, reális esély trófeákra. A játékosok többsége váltani akar előbb vagy utóbb (Theo maradása számomra megdöbbentő volt például), és ez az igény a Milan üzletpolitikájával és korlátaival találkozik össze. Innentől pedig a kérdés az: a játékost meg tudja-e győzni a Milan, hogy maradjon fele- vagy harmadannyi fizetésért rossonero, mint amennyit egy PL-klubnál vagy a PSG-nél kapna, vagy nem, illetve, hogy a Milan hajlandó-e lényegesen növelni a fizetéseket, hogy itt tartsa a legjobbjait. Előbbire némi esély van, utóbbira minimális. És itt jön a dilemma, hogy eladjuk-e a játékost, akinek mehetnékje van. Emlékeim szerint Kaluluvel sem tegnap kezdődtek a tárgyalások, de csak a szándékokról lehetett olvasni, hogy a Milan meg akarja tartani. Ilyeneket már láttunk…

    Jó lenne tehát megtartani a játékosokat, én sem akarnám eladni a kulcsembereket. Ugyanakkor a Milan úgy néz ki, hogy a jó játékosok többsége számára ugródeszka. Kalulu ügynökváltása számomra azt üzeni, hogy a helyzetén változtatni akar. Ez pedig két dolgot jelenthet. Magasabb fizetéssel járó szerződést vagy azt, hogy jobban fusson a neve Európa nagyobb klubjainál. Látható, hogy a Milan egy bizonyos szintig tudja és akarja megtartani az értékeit.

  2. Szerintem ő az a játékosunk, aki jó-jó, én is megkedveltem, de ha távozik, nem éreznénk meg olyan rettenetesen, mint mondjuk Maignan, Leao, Kessié, Tonali, Benna, Tomori, Rebic, Theo esetében. Mindenképp szükség lenne bevételekre, mert a büdös életben nem keveredünk ki az ffp szorításából.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS