2022. december 02., péntek

Pioli szavai a veronai győzelem után

-

Stefano Pioli, a Rossoneri trénere nem volt elégedett a mutatott teljesítménnyel a Verona elleni 2-1-re megnyert bajnokin és úgy véli, hogy az egyenlítő gól után a csapat kettészakadt és olyan hibákat követett el, amelyeket alapvetően nem szokott. Az olasz szakember a 150. mérkőzésén irányította a piros-feketéket a 2019-es kinevezése óta.

“Tudtuk, hogy a Verona úgy fog játszani, ahogy az előző szezonban. Ugyan új edzőjük van, de a játékelveik nem változtak. Furcsa mérkőzés volt, hiszen jól kezdtünk és akár el is dönthettük volna az összecsapást. Ehelyett megnehezítettük a saját dolgunkat néhány olyan hibával, amiket nem szoktunk elkövetni. Túl nagyon voltak a rések és túl sokszor engedtük, hogy a Verona kontrázzon, azonban mint mindig, most is leküzdöttük a nehézségeket és meccsben maradtunk. Végül megvolt a kvalitásunk ahhoz, hogy egy nagyszerű csapatmunkával gólt szerezzünk.” – mondta Pioli.

“Szükségünk volt erre a győzelemre, mert az idei szezonban először nyertünk zsinórban három bajnoki mérkőzést, így ez egy nagy győzelem, amely bizonyítja, hogy a csapat konzisztens. Ráadásul tovább javítjuk a remek idegenbeli szériánkat. Ezt a hetet kihasználjuk a regenerálódásra és a munkára, mert azt követően fontos hetünk lesz a Monza elleni bajnokival és a BL-mérkőzéssel. Kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt 7 meccset játszunk, szóval regenerálódnunk kell és keményen dolgozni. A következő mérkőzéseink nagyon fontosak lesznek a Serie A és a Bajnokok Ligája alakulásának szempontjából. Utóbbiban még mindig jól állunk, de szeretnénk nagy lépést tenni előre a novemberi szünet előtt.”

“Közvetlenül a pályára lépés előtt elmondtam a csapatnak, hogy idegenben mi vagyunk az egyetlen veretlen együttes a topligákban a 2022-es évben, de egy kicsit aggódtam, mert a Manchester City-vel és a Barcelonával együtt tartottuk a veretlen sorozatot, de mindkét csapat kikapott. Próbáltam motiválni a srácokat, hogy van esélyünk fejlődni és jobbnak lenni. Nagyon makacsul játszottunk – különösen a meccs nehéz pillanataiban.”

“Tonali azt nyilatkozta, hogy ez a győzelem majdnem annyit nyom a latban, mint az előző szezonbeli veronai siker? Ez igaz és tetszik, amit a játékosaim mondanak. Versenyképesnek kell lennünk az első helyekért és ez azt jelenti, hogy sok mérkőzést kell nyernünk illetve sok pontot kell gyűjtenünk minden stadionban, ha újra a bajnoki cím megnyerésére akarunk gondolni. Jól kezdtünk és majdnem 2-0-ra mentünk, miközben kézben tartottuk a meccset. Aztán jött a balszerencsés egyenlítő gól, amelynek következtében elveszítettük a formánkat, túl sok hibát vétettünk, kettészakadt a csapat és nagy területet hagytunk a Veronának. Azonban visszatértünk a helyes útra és olyan tehetséges játékosaink vannak, akik a semmiből is képesek gólhelyzetet teremteni, mint Rebic tette Tonali gólja előtt.”

“Theo? Beljebb helyezkedett a középpálya vonalában és arra számítottunk, hogy Faraoni követni fogja, ezzel megteremtve a területet Leao számára, aki pusztítóvá válik, amikor egy az egy elleni párharcot vív. Úgy gondolom, hogy minden alkalommal, amikor Leao megindult az oldalvonalnál, sikerült komoly gondot okoznia a Verona védelmének. Nyilván ez egy kicsit kiegyensúlyozatlanná tesz minket ellentámadásban. Theót kevés alkalommal tudtuk megjátszani, mert Faraoni jól fogta. Az ellenfél ellentámadásainál szenvedtünk, mert túl sok játékosunk ment előre, ezzel egyetértek.”

“Azért is fontos volt a győzelem, hogy magabiztosan vágjunk neki ennek a hétnek, hiszen most először szinte egy teljes hetünk lesz a taktikai edzések elvégzésére. Amikor ilyen gyakran játszunk meccseket, akkor az edzések nagyrészt a regenerálódásról és a soron következő ellenfél tanulmányozásáról szólnak. Ez egy megfelelő győzelem volt a megfelelő pillanatban, hogy segítsen felkészíteni minket a következő megerőltető időszakra.”

“Adli? Nem volt könnyű mérkőzés számára, mert alig volt területe. A Verona emberfogást alkalmazott majdnem az egész pályán. Emellett ez volt az első alkalom, hogy kezdőként lépett pályára és várható volt, hogy lesznek nehézségei. Ami Thiaw-t, Destet és Vranckx-ot illeti: ne felejtsük el, hogy nagyon fiatal srácokról van szó, akik csak pár hónapja érkeztek egy számukra teljesen új bajnokságba. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan mindannyian készen fognak állni, hiszen kellett egy kis idő a beilleszkedéshez. Origi? Végre jól van és örülök, hogy túltette magát az előző szezonvégi sérülésén, hiszen azóta látszott rajta, hogy kissé tétova és félős volt a sérülés miatt, de úgy tűnik, hogy ezt mostanra lerázta magáról. Van két középcsatárunk, akik válthatják egymást. Rebic is teljesen felépült, míg Messiasnak játékperceket kell adnom. Remélem, hogy Maignan, Kjaer és De Ketelaere is visszatérhet a következő meccsen, mert sok játékosra van szükségünk és a zsúfolt meccsnaptár mellett nehéz visszanyerni a mentális energiát.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS