2022. december 04., vasárnap

Tomori: “A Milan a legjobb hely számomra”

-

Fikayo Tomori, a Milan középhátvédje izgatottan várja a Chelsea elleni mérkőzést, ugyanis a nevelőegyesülete ellen fog játszani a Bajnokok Ligájában. Az angol válogatott játékos gyerekként került a londoni együttes akadémiájára és összesen 16 évet töltött a klub alkalmazásában. Tomori kitért a Milanra, a szerződésének meghosszabbítására, a Chelsea-nél töltött éveire és a távozásának okára is.

“Szeretek Milánóban élni, annak ellenére, hogy még nem vettem házat. Úgy döntöttem, hogy inkább bérelek egy lakást. Nagyon boldog vagyok itt és ez volt az egyik oka annak, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet a klubbal. A barátaim és a családom is nagyon jól érzik magukat itt. Milánó egy gyönyörű és barátságos város, ez nagyon fontos számomra. A nyelvtanulás felgyorsította a beilleszkedésemet a csapatba és az alkalmazkodásomat az olasz kultúrához. Nagyon izgatott vagyok, hogy minden nap ebben a csapatban edzhetek és játszhatok. Nagyon jól érzem magam.” – mondta Tomori.

“Chelsea? Izgatott vagyok. Ez a meccs nagyon fontos lesz és alig várom, hogy visszatérjek a Stamford Bridge-re, hogy megmérkőzzek a Chelsea-vel. Ez egy különleges kihívás lesz számomra és egy nagyszerű lehetőség, hogy megmutassam, mennyit fejlődtem, mióta a Milan játékosa vagyok. Nagyszerű lesz újra pályára lépni a Stamford Bridge-en, ahol minden kezdődött és megmutatni a kvalitásomat. Néhány játékossal a válogatott szünetben már összefutottam és jó lesz újra látni a többieket is, de amint megszólal a kezdő sípszó, 90 percig megszűnik a barátság és mindkét csapat a három pontért fog harcolni. Végigjártam a Chelsea utánpótlás csapatait és sok barátom van ott. Bevallom, hogy amikor csak tehetem, követem a Chelsea mérkőzéseit.”

“Néhány hónappal ezelőtt új hosszú távú szerződést írtam alá és ez bizonyítéka annak, hogy milyen boldog vagyok itt és ebben a csapatban tudom elképzelni magam az elkövetkező években. Mindenki a világ legjobb bajnokságának tartja a Premier League-et, de szerencsés vagyok, hogy a Milanban játszhatok a Serie A-ban. A Milan a legjobb hely számomra és jól megvagyok itt.”

“Korábban már játszottam a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en, még a Derby County csapatával és tudom, hogy mit jelent. Ugyanakkor a Bajnokok Ligájában és Milan-mezben más lesz. Készen állok erre a mérkőzésre és alig várom, hogy pályára lépjek. Már a csoportkör sorsolása előtt éreztem, hogy össze fogunk kerülni a Chelsea-vel. Jó lesz látni a régi arcokat és visszatérni egy olyan helyre, ahol korábban játszottam. London csodálatos és fantasztikus mérkőzés lesz. Célunk, hogy három ponttal térjünk vissza Milánóba.”

Tomori arról is beszélt, hogy 2021 januárjában miért döntött a távozás mellett.

“Szerettem volna többet játszani. Nem véletlen okból történt, nagyon szerettem volna pályára lépni és futballozni. A Milan megadta nekem ezt a lehetőséget és most itt vagyok.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS