2022. október 07., péntek

A Milan bejelentkezett a Spezia játékosáért

-

Lengyel sajtóinformációk szerint a Milan vezetősége tárgyalásokat folytat a Spezia védőjének, Jakub Kiwiornak a szerződtetése ügyében.

A Goal.pl lengyel portál a játékoshoz közel álló forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Kiwior nagyon közel áll ahhoz, hogy a Milanhoz igazoljon. A 22 éves középhátvéd jelenleg a válogatott edzőtáborában tartózkodik a Hollandia és a Wales elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülve.

Luca Bendoni újságíró szerint – aki tagja Di Marzio stábjának – jelen pillanatban még nincs megállapodás Kiwior klubváltásáról és a katari világbajnokságot követően születik meg a döntés a játékos sorsáról. Egyelőre kérdéses, hogy a piros-feketék januárban vagy jövő nyáron szeretnék elhozni a tehetséges védőt.

A Milan vezetősége már hosszú ideje figyelemmel kíséri a lengyel válogatott védőt, akinek eredeti posztja középhátvéd, azonban védekező-középpályásként és balhátvédként is lehet rá számítani. A Rossoneri mellett más klubok érdeklődését is felkeltette, míg a Spezia a legutóbbi nyári átigazolási időszakban egy 15 millió eurós ajánlatot utasított vissza a West Ham együttesétől.

Kiwior tavaly nyáron szerződött Olaszországba és eddig 31 meccsen játszott a Speziában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Még mielőtt kiosztanánk a vezetőséget és mindenkit, én azért fenntartásokkal kezelném a pletykát. Három héttel a mercato zárása után nem gondolnám reálisnak, hogy egy hatodik középhátvéd leigazolásáról tárgyalnának, miközben jelenleg sokkal fontosabb kérdések is vannak, mint például Leao és Bennacer szerződésének meghosszabbítása.

    Az, hogy a Milan játékosmegfigyelői X játékost figyelemmel követnek, az önmagában egyáltalán nem meglepő.

    Továbbá azt is valószínűtlennek gondolom, hogy alsó hangon 15-20 millió eurót költenénk egy újabb középhátvédre, miközben a nyáron igazolt Thiaw sem játszott még egyetlen percet sem és sokkal inkább égető szükség lenne egy minőségi jobb szélső támadóra illetve egy fiatal, nem sérülékeny, góllövő csatárra.

    Ami kicsit elgondolkodtató, az a három védős rendszer. A Sampdoria ellen emberhátrányban alkalmazta Pioli és megszellőztette, hogy a jövőben opció lehet ez a formáció. Egy 3-4-2-1-es vagy 3-4-1-2-es felállásban tulajdonképpen nem lenne szükség a kritikus pontként szolgáló jobb szélső támadóra. Könnyen lehet, hogy Leaónak is feküdne ez a felállás és kissé szabadabb szerepkört kaphatna a csatár mögött vagy mellett. Ráadásul Adlit is könnyebben be lehetne illeszteni a játékrendszerbe.

    • Ezt évek óta meg lehetett volna lépni, lehet Romganoli is marad (de mindenképpen többet játszik), ha a két gyors hátvéd mellett övé lehetett volna a 3 védős rendszerben (és amúgy Kjaer-nek sem lenne most rossz az a poszt ill. Gabbia is szerintem ott lehetne az igazi). Szintén tökéletes lenne Theo-nak és azt gyanítom kb. az lehet(ne) Alexis igazi helye is (Calabria passz, de azt gondolom megoldaná). És valóban, lehetne ez egy 3-5-1-1 is, ahol Leao szabad szerepben arra a szélre mozoghatna ki, ahol azt érezné hogy nagyobb kárt tud okozni :).

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS