2022. szeptember 30., péntek

Pioli: “Kemény mérkőzésre számítok”

-

Újabb nagyon fontos mérkőzés vár a Milanra és a csapat ma este hazai pályán a Napolit fogadja a 7. fordulóban. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját és elmondta, hogy ez az összecsapás – és a vele járó 3 pont sorsa – akár a bajnoki címről is dönthet.

A HAZAI KÖZÖNSÉGRŐL
“A szurkolók a lehető legmagasabb szinten támogatnak minket és rengeteg energiát adnak nekünk. Ebben az időszakban nagy előnyt jelent, hogy hazai közönség előtt játszunk. Szeretnénk ebből a maximumot kihozni a Napoli elleni mérkőzésen.”

AZ ELLENFÉLRŐL
“A Napolinak sok tehetséges játékosa és egy nagy szakértelemmel rendelkező edzője van, aki egyértelmű identitással küldi pályára a csapatát. Nagyon jól kezdték a szezont és mindkét csapatnak meglesz a saját stratégiája ezen a mérkőzésen. Mindkét csapat hasonló stílust képvisel a labdajáratás és a támadó-szellemű futball előnyben részesítése szempontjából. Kemény mérkőzésre számítok, egy jól szervezett, technikailag képzett és harcos csapattal állunk szemben.”

A MÉRKŐZÉS FONTOSSÁGÁRÓL
“Ezt a bajnokit Scudetto-esélyes mérkőzésnek tartom, mert annyira szoros lesz a bajnokság, hogy a végén akár ez a három pont is jelentheti a különbséget. Számunkra minden mérkőzés bajnoki címet eldöntő. Minden meccs előtt ilyen mentalitással kell hozzáállnunk, de nyilvánvalóan még nagyon hosszú a szezon. Sok csapat esélyes a győzelemre és még az úgynevezett kis- illetve középcsapatok is erősebbek lettek.”

LEAO ELTILTÁSÁRÓL
“Nem akarom elvenni az egyes játékosok kvalitását és fontosságát, de a legnagyobb erősségünk, hogy egységes csapatként játszunk. Nem az a fontos, hogy ki nem lesz ott a mérkőzésen, hanem a csapatszellem és a mutatott játékstílus. Különböző megoldásaink vannak. Leao egy olyan személy, aki nagyon nyitott és sokat vár el magától. Tudja, hogy soha nem szabad megelégednie a második hellyel, a legjobbnak kell lennie. Már eldöntöttem, hogyan fogunk felállni és egy játékos hiánya nem változtatja meg a játékrendszerünket.”

SPALLETTIRŐL
“Nagyon tisztelem őt. Mindig nyomot hagy a csapataiban. Nagyon jól ismerjük egymást és sok évvel ezelőtt követtem néhány edzését, amikor még a Roma edzője volt. Képes fejleszteni a játékosokat, ami egy nagyszerű dolog.”

AZ ENERGIA VISSZANYERÉSÉRŐL
“Néhányan nem bevethetőek, de rendelkezésünkre áll 25 játékos, így ebből a szempontból rendben vagyunk. Hozzánk hasonlóan a Napoli is egy hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzést követően lép pályára. Növekszik az ellenfél szintje és javítanunk kell a teljesítményünkön. Felkészültünk arra, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtsunk. Rengeteg csata lesz a pálya minden pontján.”

A SÉRÜLTEKRŐL
“Még senki nem épült fel azok közül, akik nem voltak bevethetőek a legutóbbi mérkőzésen. Remélem, hogy a válogatott szünetben jó hírek érkeznek a felépülésükről. Krunic jól van, de még vissza kell szereznie az erőnléti állapotát.”

A VÉDEKEZÉSRŐL
“Nem szeretem, ha a csapat olyan helyzetekből kap gólt, amelyeknél létszámban fölényben vagyunk hátul az ellenfél játékosaival szemben. Ilyen volt a Dinamo Zagreb ellen is. Ezekben a helyzetekben jobban kell teljesítenünk és nagyobb figyelemre van szükség, különösen a tizenhatoson belül.”

AZ ÚJ JÁTÉKOSOKRÓL
“Pobegának megvan a kvalitása és a fizikuma. Készen áll keményen dolgozni és áldozatot hozni a csapatért. Nagyon elégedett vagyok a fejlődésével: ő egy kivételes srác, aki ízig-vérig Milanista. Örülök Adlinak, Thiaw-nak, Vranckxnek és Destnek is. Nem kell siettetni őket, mindannyian mindent beleadnak annak érdekébn, hogy meggyőzzenek engem.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS