2022. augusztus 15., hétfő

De Ketelaere lemond a fizetésének egy részéről

-

Charles De Ketelaere készen áll egy nem akármilyen gesztust tenni annak érdekében, hogy a Milan játékosa legyen.

Célegyenesben vannak a tárgyalások a Milan és a Club Brugge vezetősége között De Ketelaere átigazolása ügyében, miután a piros-feketék tegnap egy új, magasabb ajánlatot tettek. A Rossoneri 31 millió eurót + 4 millió bónuszt kínált, így a tranzakció teljes költsége 35 millió euróra rúghat. Más források szerint 32 millió euró + 3 millió bónusz az ajánlat. Minimális a különbség a felek álláspontja között és mindkét együttes a teljes megállapodásra illetve a transzfer lezárására törekszik.

A SportItalia legújabb beszámolója szerint De Ketelaere készen áll lemondani a fizetésének egy részéről annak érdekében, hogy csatlakozzon a Milanhoz.

A forrás szerint a játékos ügynöke, Tom de Mul megerősítette, hogy a 21 éves futballista hajlandó az eredetileg tervezettnél alacsonyabb fizetésért aláírni a Rossonerihez. De Ketelaere már hetekkel ezelőtt szóbeli megegyezésre jutott Paolo Maldiniékkal egy 5 évre, azaz 2027 nyaráig szóló szerződésről és évi nettó 2,7 millió eurós bérről. Erről a RadioRossonera is beszámolt.

A belga válogatott támadó-középpályás 500 ezer euróval kevesebbet, azaz 2,2 millió eurót tehet zsebre, ha létrejön a Milanba történő átigazolása. De Ketelaere mindenáron a Rossonerit akarja és visszadobta a Leeds United kedvezőbb anyagi feltételeket garantáló ajánlatát is.

Az utóbbi években többször is előfordult, hogy egy játékos lemondott a bérének egy részéről a Milanért, többek között Theo Hernández, Fikayo Tomori, Brahim Diaz, Olivier Giroud vagy éppen Sandro Tonali esetében.

FRISSÍTVE: Gianluca Di Marzio szerint a Milan vezetősége egyáltalán nem kérte De Ketelaerétől, hogy mondjon le a fizetésének egy részéről. A 21 éves futballista önszántából tette annak érdekében, hogy közelebb hozza a felek álláspontjait és kifejezze a vágyát az átigazolás megvalósulását illetően.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

35 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hajrá Charlie boy!
  Tetszik, hogy ennyire jönni szeretne, ezért remélem legalább olyan lesz, mint a Tonali sztori. CDK a Golden Boy

  • Nem minden a pénz 🙂
   Sőt, pénzzel tartósan nem lehet motiválni 🙂
   Minden esetre ez egy nagyon pozitív gesztus a részéről!

    • Nem hiszem, hogy az itt lévő szurkolók közül bárki is nemet mondana arra, hogy a jelenlegi fizetésének ötszörösét kapja meg és inkább a kétszeres béremelést választaná. 🙂

  • Nem feltétlen a jelenlegi bére a mérvadó, szerintem kozma szurkolótárs valószínűleg arra gondolt, hogy a Leedsben jóval többet keresne, mint a Milanban, ő mégis ide akar jönni. És itt nem 500 ezer vagy 1 millió euróról van szó, hanem simán el tudom képzelni, hogy az angolok a dupláját is csikzsebből megadnák neki.

  • Átlagbérből élő melósként kóstolgattam ezt a gondolatot, nem vettem figyelembe hogy jelenleg mennyit keres, és mennyit fog később 😀
   A fociban máshogy vannak a fizetések.
   Nemes gesztus tőle, és ha ennyire jönni akar, akkor a klub vezetőségének azon kell lennie hogy jöhessen is.
   Szeretettel várjuk!

 2. Istenem de csórók vagyunk…
  Persze ha jól teljesít jövőre tuti egyből megemelik a fizuját, csak ez így gáz.

  • Miért lenne gáz?

   Az olasz bajnokhoz akar jönni nem pedig máshoz.

   Tanuljuk mar meg hogy az a mondat hogy mi az AC Milan vagyunk az jelent valamit.

   7 BL-t és egy fantasztikus közönséget és hittel teli fanatikus Szurkolótábort.

   Csatlakozz Te is ehhez a közösséghez.

   Sempre Milan

   • Cca. 35 éve vagyok Milan drukker, ezidő alatt sok sikert és kudarcot megélt a csapat, de a hullámvölgyek ellenére is mindig kitartottam a gyerekkori választásom mellett, nekem nem kell elmagyarázni mit jelent az AC MILAN :).

    Nekem az a gondom, hogy nem 10-20 millió a különbség, amit nem tudunk kifizetni, hanem 2-3 millió. Ezt egy magát kicsit is komolyan vevő klubnak ki kellene tudni fizetni, és nem a játékosnak kellene gesztus tennie a fizetése csökkentésével. Olyan az új tulaj, mint akinek kocsira volt pénze, de benzinre már nincs.
    Mindamellett CDK elkötelezettsége tiszteletreméltó.

   • A multat és a tradiciókat nem lehet meg venni! Lásd City,Psg … Most jó irányba mennek a dolgok és ha tartós lesz akkor majd jön a pénz is .

 3. Van agya a srácnak. Ezzel azonnal berobbantja magát a szurkolók szívébe is éhezni meg nem fog az biztos. Nem kevés pénz de mennyire más jövő amit választhat így magának.

 4. Még ez a gesztus is kell ahhoz, hogy le tudjuk igazolni. Viszont, ha az 500 ezret hozzácsapjuk a felkínált összeghez, az már 31,5 milla, de én attól tartok, hogy nem mind az 500 ezret tolják bele, a RedBird megvámolja még ezt a pénzt is. Nagyok vagyunk.

 5. Bajnok csapat vagyunk és új a tulaj!

  Vicc ez a sztori! Ha ezek után nem adják meg amit a belgák kérnek mert ők fix 35 milliót kérnek nem bonuszokkal kiegészítve akkor nagyobb a baj!

  • Egyetértek! Fixen megmondták ennyibe kerül. Mi azt, hogy nincs rá annyink. Ezért most kuncsorgunk hátha megszánnak minket.

   Pl Gazidis miért nem ad bele némi aprót? Vagy csinálhatnának egy adományvonalat, 1 sms=10€?!

 6. Szerencsétlen srácnak nem tudom mit kéne még csinálnia, h a Milan végre lezárja ezt a sztorit. Talán ha ingyen focizna, vagy még ő fizetne, h itt játszhasson, akkor talán…bár szerintem ez a vezetőség akkor is megtalálná a kákán a csomót.

 7. Nem értem, hogy miért gond ez. Gondolom az ügynöke is látja, hogy Maldiniék hajlandóak korrigálni a fizun, ha valaki jól teljesít. Éhezni nem fog, 1-2 éven belül duplázza a fizuját, ha érdemben hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez.

 8. Én nem látok benne problémát, hogy nem fizetünk egyből annyit, amennyit éppen kérnek. Mi nem tehetjük meg, ezt tudomásul kell venni, erről is szól a fenntarthatóság. Persze szurkolóként minden átigazolási időszakban legalább 100 millió eurót szeretnénk erősítésre költeni, de nem biztos, hogy ez a jó út. Én is bízok Maldíniékban, nem is tehetek mást. Volt már nem egy olyan 100 millió feletti igazolás más klubboknál, aki nem vált be, nem tudhatjuk, hogy a belga valóban megér közel 40 millát, csak bízhatunk ebben.

  • Ugy valóban nehez, hogy akit pénzért vett a csapat az ingyen megy el! Viszont a helyükre nem ingyen erkeznek.
   Mennyivel mas lenne a mercato ha kessie meg romagnoli akar 20-30 millat hozott volna (es akkor meg keveset mondtam!)
   .
   Interből valahogy nem ingyen mennek el a húzóemberek.
   .
   Az, hogy van 1-1 ingyen tavotó az ok de a Milanban 2 év alatt 4 az példátlan!

  • Nem olyan régen volt olyan vezetősége a Milannak, amely egy átigazolási időszak alatt két kézzel szórta a pénzt és gyakorlatilag “mindenkit” megvett jóval túlárazottan. 200 millió eurót tapsoltak el, az eredmény egy hatalmas bukás lett. Szerintem sok embernek beugrik Fassone és Mirabelli, meg a kínai bohózat.

   Sokkal szimpatikusabb Maldiniék átigazolási politikája, még akkor is, ha nagyon meg van kötve a kezük a korlátozott büdzsé miatt. Ráadásul elképesztő hatékonysággal igazolnak az elmúlt 3 évben.

 9. Zs jól mondja, és ha hozzátesszük, hogy mind a négy eléggé piacképes lett volna, akkor pláne fáj a dolog.

  Visszatérve CDK-ra, a Football Italia írása szerint annyira jönni akar, hogy a Brugge által eddig neki ki nem fizetett pénzeket is inkább otthagyja nekik, csak engedjék el. Mindezt a milánói fizetési igényének csökkentése után. És ma bedurcizott: annyira tele lett a töke azzal, hogy a 35M ajánlatra is még mindig húzza a száját a klubja, hogy az edzés elkezdése helyett hazament a francba. Pedig második napja már nem is a csapattal edz, hanem egyedül, nehogy lesérüljön. Gondolom, bement reggel, megkérdezte, veheti-e már a milánói repjegyet, aztán elkezdtek hímezni-hámozni. Neki meg elege lett.

  Na, ezt hívják úgy, hogy lobbi. Ez a srác ide akar jönni, és nem viccel. Az más kérdés, hogy ez mennyire professzionális hozzáállás, de valahol megértem. Szerintem mostmár tudják a belgák, hogy máshova tényleg nem megy, ha meg ezek után marad januárig, akkor nem sok jót várhatnak tőle, tehát el fogják engedni. De előtte még szívatnak egy kicsit mindenkit, főleg a játékost, és Paolo is gazdagon őszül most szerintem. Így CDK kimarad a teljes alapozásból.

  Egy viszont biztos. Ha valahogy Milan-játékos lesz belőle, a Curva Sud már az első edzésén üvölteni fogja a nevét, és olyan szeretet fogja övezni, amiben örömét leli majd. De ez csak az első időkre vonatkozik, egyfajta előleg. A róla szóló szurkolói rigmusokért és az igazi hosszú távú rajongásért már a pályán kell megdolgoznia. Mert a kedvencek ott születnek, nem a transzferhírekben.

 10. Öt évvel ezelőtt egyetlen meggyőzési lehetőség volt, amikor egy játékost le akart igazolni a Milan. Ez a tényező a pénz volt… Így érkeztek olyan zsoldosok, akik teljes mértékben hiteltelenek voltak és csak a számokat látták a bankszámlán, nem pedig a klubot és annak értékeit. A jelenlegi vezetőségnek kemény munkával sikerült elérni, hogy most már a játékosok a pénzről is lemondanak azért, hogy magukra ölthessék a szent mezt. És ez elképesztő jó érzés. A Milannak nem zsoldosokra és gerinctelen emberekre van szüksége, hanem csupaszív, alázatos és hiteles játékosokra.

  • Ez nagyon szépen hangzik, de elég utópisztikus meglátás. Véleményem szerint pont, hogy a mostani korra jellemző, hogy a játékosok zsoldosok, és anyagiasak, tisztelet a kivételnek. Mi azon szerencsés helyzetbe vagyunk , hogy ‘elvileg’ most CDK, anno Tonali, Theo és Rami megtette ezt a gesztust, megint más kérdés, hogy azért így is futotta nekik kenyérre. Előbbi kettőnél, azért a klub is érezte, hogy kompenzálni kell, és hosszú időre magához láncolta ezeket a valóban nagyszerű játékosokat. Egy szó, mint száz: szerintem egy idő után, akiben benne van a hajlam, igenis a pénzt fogja választani, lásd most a kezdődő Leao-sagát.

   • Kedves Makaroni,

    Te MOST azon szerencsés helyzetben vagy szemben, a 4-5 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest a Csapat amit szeretsz az olyan erőt és értéket képvisel, ahova a fiatal tehetséges játékosok jönni akarnak játszani.
    Azért, mert szeretik azt a fajta gonolkodasmodot amit MA/MOST a Milan jelent.

    Na viszont ezért meg kellett dolgozni először a Tulajnak aztán a Vezetőknek majd a Csapatnak.

    Ebből lettek az eredmények kedves jó Makaroni.

    Ezek az eredmények pedig olyanok, ami miatt ma sok fiatal tehetség szeretne Maldini és Pioli kezei alatt és Ibra mellett tovább fejlodni.

    Ezt hívják megérdemelt és kivívott hírnevének, nimbusznak.

    Tudom hogy az elmúlt 13-14 évben elszoktunk tole kedves jó makaroni, de tedd meg kérlek, hogy amit a Vezetőség és a Csapat felépített azt Te is építed magadban és elhiszed hogy lehet vonzó célpont a Milan és belga tehetség számára és ezért képes áldozatot is hozni.

    Mert a világ MOST újra változik.

    Próbáld meg Te is😜

    (utopisztikus az volt hogy a Milan újra ilyen lesz, nem pedig az hogy most ilyen. Orulj annak hogy ez az utópia lett a valóság nem pedig a 4-5 évvel ezelőtti)

    • Szépen hangzik amit leírtál, de úgy gondolom, hogy inkább csak ezt szeretnénk hinni, hogy így van. Donnarumma, Calhanoglu, Kessie nem illettek a sorba és egyre gyanúsabb Leao és Benaccer is. Egy két kivételt leszámítva, ma már a pénz diktál és másodsorban a hírnév. A klubhűség maximum a Calabria félékre jellemző, de őket pedig nem is nagyon környékezik pénzes csapatok. Szóval nagy pénz nélkül (és itt nem feltétlen sok száz millára gondolok, hanem egy megfelelő igazolási keretre) komoly eredményeket csak ritkán, szerencsével lehet elérni. Viszont ez nem von le semmit Pioli és Maldini érdemeiből. Ahogy annó Öcsi bácsi is megmondta, nagy pénz, nagy foci, kis pénz, kis foci – és én hajlamos vagyok hinni neki. Reménykedjünk abba, hogy Maldininek a közeljövőben rendelkezésére fog állni egy megfelelő igazolási keret, mert ő szarból is várszerűt épített, szóval most már megérdemelné, hogy élvezkedjen is.

     • … annyit felejtettem még ki, hogy tényleg szépen hangzik az is, hogy Ketelaere lemond a fizetése egy részéről, de abban is biztos vagyok, hogy a Milan számára azért szükséges, mert így jobban előtérbe kerül. Nincsenek hiú ábrándjaim, ha befut (és bárcsak így lenne) és érdeklődni fog iránta egy nagyobb (értsd pénzesebb) csapat, azonnal elvágyódik majd.

    • Nem teljesen értem mire akarsz kilyukadni KEDVES GKG, hiszen ugyanazt írtam le, mint Expert kollega, kicsit más szavakkal, amit meg belike-olsz.
     A futball kőkemény üzlet, és bármennyire is szép lenne, ha a Milanba a feltrekvő tehetségek a Milan-Szív miatt jönnének, az a helyzet, hogy ez még mindig álomvilág. Úgyhogy vedd ki a biliből, és tedd össze a kezed, amíg még vannak ilyen játékosok, és azok közül történetesen páran a Milan mezét választották.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS