2022. augusztus 14., vasárnap

Jelentősen nőhet Leao kivásárlási ára

-

A Rafael Leao szerződésének meghosszabbításáról folytatott tárgyalásoknak az egyik fontos eleme a jelenleg érvényben lévő kivásárlási záradék megvitatása.

A portugál válogatott támadónak két év van hátra a szerződéséből, ugyanis az érkezésekor egy 5 évre szóló szerződést írt alá a Milannal. Leao játékjogáért mintegy 29,5 millió eurót fizetett a klub vezetősége a Lille együttesének és azóta 115 tétmeccsen öltötte magára a piros-fekete mezt, ezeken 27 gólt szerzett és 21 gólpasszt osztott ki.

A Sportmediaset beszámolója szerint a Milan célja, hogy egy új hosszú távú szerződéssel láncolja magához Leaót, aki az előző idényben oroszlánrészt vállalt a Scudetto-győzelemben. Az új kontraktus további 3 évre, azaz 2027. június 30-ig szólhat.

Paolo Maldiniék tárgyalásokat folytatnak Jorge Mendes ügynökkel Leao új szerződéséről és a fizetés mellett a kivásárlási záradék sorsáról is zajlanak az egyeztetések. A Sportmediaset szerint amennyiben létrejön a megegyezés, mintegy 100 millió euróval emelkedhet a 23 éves támadó kivásárlási ára, így a jelenlegi 150 milliós záradékot egy 250 millió eurós összeg váltja fel.

A klub vezetősége fontos szerepet szán Leaónak a jövő Milanjában, aki a csapat legjobban fizetett játékosává válhat a következő szezonban.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nincsenek jó érzéseim. Sztem idén nem ír alá, letol még egy jó szezont, már 8-10 milliós bérigénye lesz, amit nem tudunk/akarunk megadni, és már csak 1 év lesz vissza a szerződéséből. 23 nyarán vagy eladjuk nyomott áron, vagy 24-ben ő is ingyen lelép…

 2. 150 millióról 250-re emelni Leao kivásárlási árát igen látványos lépés lenne, de csak afféle parasztvakítás. Egyrészt 250-et senki sem ajánlana érte, másrészt ne legyenek illúzióink: amennyiben jönne egy 120-130 millió körüli ajánlat Leaóért, a Milan már valószínűleg annyiért elengedné. A szurkolók persze örülnének az emelt kivásárlási árnak, mert azt hinnék, hogy Leao onnantól mozdíthatatlan, holott erről szó sincs. A kivásárlási ár sok esetben nem is elrettentő hatású, inkább ösztönző jellegű, és azt üzeni: van az a pénz, és semmiképpen sem kell elmenni a falig…

  Mendes nem hülye. A szerződés meghosszabbításába és/vagy a kivásárlási ár megemelésébe lehet, hogy abban az esetben sem menne bele, ha Leao jelenlegi fizetése legalább az ötszörösére emelkedne. Erre – mármint a 250 milliós kivásárlási árra – viszont nem is feltétlenül volna szükség.

  Leao esetében nyilván a hosszabbítás lenne a lényeges. Maldiniék részéről ennek fejében nem is nyúlnék a kivásárlási árhoz. Úgy gondolom, ez egyfajta gesztus lenne Mendesék felé, hogy ha úgy adódik, a Milan nem áll – olyan nagyon – Leao útjába. A jelenlegi kivásárlási ár már így is elrettentő hatású lehet, ugyanis az aláírási pénzekkel, az ügynöki jutalékkal és a – nyilván – magasabb összegű 4-5 éves bérrel együtt egyetlen klub sem úszná meg kb. 250 millió eurós összköltség alatt ezt az üzletet.

  Valahogy azt érzem, hogy ezt a kivásárlási árat valamiféle presztízskérdésnek tartja sok klub, hogy ezáltal is felkeltse a figyelmet egy adott játékos iránt. Leao esetében úgy gondolom, azzal, hogy ez is a tárgyalások egyik eleme lesz, csak ürügyet szolgáltatunk Mendesnek, hogy miért ne fogadja el a Milan ajánlatát. Nem kellene akkora jelentőséget tulajdonítani ennek az elemnek, hogy azután ezen bukjon el az üzlet. Mindkét fél úgy gondolkodik, hogy ő irányíthassa a történéseket, ő helyezhessen nyomást a másikra. Jelenleg egyértelműen Mendesék vannak jobb pozícióban. 2 év múlva lejár Leao szerződése, így a Milan érdeke a hosszabbítás, különben a 150 milliós kivásárlási árával semmit sem ér. Amennyiben a Milan további 3, azaz összesen 5 évre magához kötné Leaót, plusz elérné a 250 milliót, akkor Mendesék mozgástere a minimálisra csökkenne, ezt pedig nem akarnák.

  Két verziót látok megvalósíthatónak ez alapján. Vagy nem jön létre egyezség, vagy valahogy sikerül hosszabbítani a kivásárlási ár emelése nélkül. (Azt, hogy hosszabbítás is legyen meg 250 milliós záradék is, kizártnak tartom.) A második verzió azért lenne jó, mert a Milan időt nyer (ha később úgy látja, hogy Leao nem nélkülözhetetlen, áruba is bocsáthatja), és olyan nagyon rosszul már nem jöhet ki a dologból. Leao pedig megkapná a nagyobb fizetést (Mendes meg az egyebeket), és ugyan kitolódik a szerződése lejárta, de ez nem nagyon szokott érdekelni klubokat, ha valakit meg akarnak szerezni, azaz Mendesék mozgástere jelentősen nem szűkülne (akárhány évre tolódna is ki a szerződés lejárta, a kivásárlási ár akkor is “csak” 150 millió lenne).

  Maldiniéknek minél gyorsabban meg kellene egyezniük Leaóval, de a záradékhoz nem nyúlnék. Így sem lesz egyszerű a dolog. Ha Mendes helyében lennék, várnék a világbajnokság végéig a tárgyalásokkal.

 3. Annyit kérdezhetek tőletek hogyha egy klub pl: Man City v PSG ezt az összeget kifizeti azt kötelező elfogadni vagy nem?

  • Amennyiben valaki kifizeti a kivásárlási árat, úgy csak a játékossal kell megegyezni. Ez olyan mintha a boltban ki van írva hogy 50Ft a csoki, akkor arról te már nem egyezkedsz az eladóval, kifizeted az 50Ft-t és viszed az árut(csak itt a csokival még egyezkedni kell 😀 )

 4. A kivásárlási ár megfizetése egyrészt pótolja annak a klubnak az eladásba (pontosabban csak a játékossal való tárgyalásba) való beleegyező nyilatkozatát, amely a játékosa szerződésében a kivásárlási árat rögzítette. Másrészt – és ez a fontosabb – elvonja a klubnak azt a jogát, hogy ő a tárgyalásokon részt vegyen. Vagyis onnantól egy függő helyzet jön létre: amíg a vevő klub meg nem egyezik a játékossal, addig hiába fizette meg a klubnak a kivásárlási árat, a játékos a korábbi klubjával áll szerződésben. Ha nem egyeznek meg, akkor minden visszaáll az eredeti állapotába, a kérőnek visszajár a pénz, a játékos marad, ahol volt. Ez utóbbi verzió gyakorlatilag elképzelhetetlen. Ha nincs “igény” a játékos részéről a távozásra, a kivásárlási árat le sem teszi (tenné) a vevő klub.

  Amennyiben tehát a PSG vagy a City kifizeti a kivásárlási árat, azzal jogosulttá válik arra, hogy onnantól kizárólag Mendessel tárgyaljon. Ez nem elfogadás vagy nem elfogadás kérdése, a Milan egyszerűen nem tehet mást, el kell fogadnia a helyzetet.

 5. 250 millió arra lesz jó, hogy itt marad három évig biztosan.
  Abból viszont rossz lesz, hogy ennyit nem adnak majd érte és szépen Mendes megmondja neki, hogy kuss és 2027-ben ingyen elmész a Madridba.

 6. Remélem még egyszer nem követik el ugyanazt a hibát. Ha nem ír alá júliusban, akkor augusztusban el kell adni.

  • Úgy érted, idén?
   Top csapatba menne nyilván, de ilyen nem nagyon érdeklődik. Ráadásul a posztja sok hasonló rendszerben játszó csapatnál megoldott. A Citynek és a Chelsea-nek megvan a játékosa, a Liverpoolnak Nunez után szerintem nem kell egy ideig támadó. A Bayern egy marhaságot már csinált idén De Ligttel, többet nem fog. A Barcának nincs pénze – ezzel kapcsolatban a Bayern edzője mondott egy elgondolkodtató dolgot (a lényege kb. az volt, hogy a Barca az egyetlen klub, amelynek nincs pénze, adóssággal küzd, mégis tud játékosokat venni) -, legalábbis ennyi nincs, támadóból meg egyébként is el van látva, a Realnak ott van Vinicius Junior, a PSG meg esetleg akkor mehetne rá, ha Neymart el tudnák adni. Vele viszont ugyanez lenne a gondja a PSG-nek, egyszerűen nincs hely, ráadásul a brazil éves fizetése annyi, mint egy jó képességű játékos vételára, ezt senki sem vállalná át…

   Egyébként – erről nem írtam, mert most jutott eszembe – a Milan egyik szerencséje a tárgyalások során éppen az lehet, hogy most tényleg nem nagyon van hely. Én legalábbis nem látok. Persze jöhet pl. egy MU-ajánlat, de ugye top klubokról volt szó…

   • Igen, idén gondoltam.
    Az, hogy top csapatba menne szerintem csak egy feltételezés. A többieknél is inkább az volt a cél, hogy szabadon igazolhatóként több fizetést és aláírási pénzt tudjanak kiharcolni. Így én a lehetséges vásárlók körét kibővíteném az angol középcsapatokra is. Egy West Ham simán ki tudna fizetni érte 50 milliót. Aztán ott vannak az olasz csapatok is. A Juventusnak lesz egy kis elkölteni való pénz de Ligt után. Szerintem a Románál is van pénz, és ha Dybalát meg tudták győzni, akkor talán Leaot is.

    Akkor tegyük fel, hogy most tényleg nincs olyan csapat, ahova szívesen menne. Szerintem simán benne lehet, hogy inkább kivárja azt a két évet alacsonyabb fizetéssel, és akkor majd oda ír alá ahova neki tetszik és jóval több fizuért.

    Persze remélem, hogy neked van igazad. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha gyorsan aláírna és ennyivel is kevesebb gond lenne.

 7. A 250 milliò a kiindulàsi alap.
  Itt Maldinièknek kèt dologról kell alkudozni, egyrèszt a fizu, màsrèszt a kivàsàrlàsi àr. Szerintem ezèrt raktàk ilyen magasra.
  Ebböl alkudhat le Mendes. Èn is ùgy gondolom 150ig le fog menni.

   • A 150 most.
    Viszont ùj szerzödès, ùj feltètelek.
    Maldinièk igènye 250m, ezt Mendes visszaalkudhatja 150- ig.
    Ìgy lènyegèben nem fog vàltozni. Ami nekünk pont jò.
    Ha Maldinièk 150-el kezdik, lehet Mendes itt is alkudna 100-ig. Szerintem.

 8. Valamiért kizártnak tartom ezt a hosszabbítást. Lesz gondolom két tucat pozitív hangulatú tárgyalás, sok hűhó a semmiért. Valahogy mi mindenkit mindenáron le akarunk igazolni, minden kulcsjátékosunkat mindenáron magunkhoz akarunk láncolni, csak pénzt nem akarunk ezekre áldozni. Akarásban világelsők vagyunk.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS