2022. augusztus 07., vasárnap

A Milan új szerződést készít elő Leaónak

-

A Milan vezetőségének esze ágában sincs megválni Rafael Leaótól, akinek négyszeres fizetésemelést tartalmazó szerződést fog ajánlani a klub a hosszabbítást illetően.

A 23 éves futballista egyike volt azoknak a játékosoknak, akik húzóemberek voltak a Milanban az előző szezonban és a támadó-szekció kulcsjátékosaként oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat 11 év után megnyerte az olasz bajnokságot. Leao a legutóbbi szezonban 34 meccsen 21 gólból vette ki a részét a Serie A-ban, méghozzá 11 gól és 10 gólpassz formájában. Ezen kívül az Olasz kupában és a Bajnokok Ligájában összesen 8 meccsen 3 találat és 2 assziszt fűződött a nevéhez.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában közölte, hogy a Milan vezetősége készen áll jelentős, mintegy négyszeres fizetésemelést és évi 6 millió eurós bért ajánlani Leaónak, aki ezzel a csapat legjobban fizetett játékosává válhat a következő szezonban.

A Rossoneri legutóbbi ajánlata 4,5 millió eurós fizetést tartalmazott, ez azonban nem bizonyult elegendőnek és a játékos ügynöke, Jorge Mendes visszautasította. A klub vezetősége felhatalmazást kapott arra a tulajdonosi körtől, hogy 6 millió eurós ajánlatot tegyen a játékosnak a 2027 nyaráig történő hosszabbításért.

Ez a lépés jól bizonyítja, hogy a Milan mindenáron meg akarja tartani az egyik legnagyobb kincsét. A Gazzetta hozzátette, hogy eddig nem érkezett egyetlen hivatalos ajánlat sem a portugál válogatott támadó játékjogáért ezen a nyáron. A klubnak esze ágában sincs megválni Leaótól, aki meghatározó játékossá vált a csapatban. Paolo Maldiniék terve, hogy Leao köré építsék a jövő Milanját és a megtartása érdekében hajlandóak extra gazdasági erőfeszítést tenni a szezononkénti 6 millió eurós szerződéssel.

Leao jelenlegi szerződése 2024 nyaráig szól a Milannal és éves szinten nettó 1,5 millió eurót keres.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Extra gazdasági erőfeszítés. Máshol meg röpködnek a 10 milliós fizetések…

  Aztán meg csodálkozunk, hogy mindenki ingyen lép le mert keveselli a fizetést. Amennyiben szeretnénk előrelépni igenis, a húzóembereket megkell fizetni, ahogy Kessie vagy épp Hakan esetében is kellett volna.

  • Nem lehet egyből nagy összegekkel dobálózni. Rendszeres jó BL szereplés, magyarán évek kellenek mire olyan helyzetben leszünk, hogy ne legyen megerőltető nagyobb fizut adni. Ugyanolyan elévülhetetlen érdemei vannak a védelem oszlopos tagjainak a bajnoki címben, mint Leaonak. Gólok nélkül nem lehet bajnokságot nyerni, tudom, de jó védelem nélkül is csak akkor, ha neked van a legjobb támadó sorod.

  • Szerintem egy fenntartható modellnél nem lenne szabad, hogy “röpködjenek”. Főleg nem egy Hakannál…
   Ahogy előttem is írták: kell a modell másik oldala is, a jó teljesítmény. Nem 4 évente egyszer – ez nem választás. Megrészegedni egy bajnoki címtől és kifizetni emiatt a világ minden pénzét nem túl logikus döntés lenne. Lépésről lépésre lehet haladni. Aki ebbe nem fér bele bérigénnyel, ott nem 1-2 kivételtől eltekintve nem lehet mit tenni, bármennyire szomorú is ez.

 2. 3 év alatt produkált egy értékelhető fél szezont… Hát van bőr a pofáján a kis flegmának ilyen igényekkel előállni, meg Mendesnek is (ő lesz a következő Raiola, akit távol kell tartani a klubtól).

 3. “34 meccsen 22 gólból vette ki a részét a Serie A-ban, méghozzá 11 gól és 10 gólpassz formájában” – Csak nekem nem jön ki a matek? 🙂

 4. Én se tudom egyesek mit néznek????
  Messze a csapat egyik legjobbja,nem mellesleg ő az egyetlen talán Ibrán kívűl,aki képes váratlant húzni.
  Iszonyat gyors és még nagyon sok van benne,mert fiatal!

 5. Ha 10 napon belül nem fogadja el a 6Milliot akkor átadó listára raknám.
  A probléma hogy ha el is fogadja a 6 misit, akkor ket ev mulva mar 10-12 ot akar a hosszabbitasert. Utana meg majd meg Mbappez minket?
  Negyezeres fizetesemeles! Kis hálátlan!

 6. Valahol a kettő között az igazság.
  Nyílván ő már nem másfél milliós kaliber, de azért tíz millát sem kell adni neki. Hakan meg Kessié pedig nem kell a Milannak, náluk azért jellembeli problémák voltak, utólag örülök neki, hogy nem hosszabbítottak. Fenntartható modelre szavazok én is!

 7. Ennyi pénzért már nagyon nehezen nézem majd el neki a sorozatos szar teljesítményt meg a flegmázást! Remélem ezt ő is így gondolja és rádob még egy lapáttal. Látom benne a jövőt.

 8. Ha a tavalyi formáját hozza (vagy még jobbat), és hosszú szerződés lesz a vége, akkor oké. De egyet kell értenem abban, hogy ennyiért tényleg csipkedje magát. Amíg Ibra itt van, addig emiatt nem kell aggódnunk, azt hiszem. Ha kezd elkanászodni, akkor a svéd lefejeli. Ennyi.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS