Íme a Serie A legértékesebb játékosai

10

Egy kimutatás szerint a Milanból hárman szerepelnek a 10 legértékesebb játékos között.

A CIES Football Observatory nevű svájci elemzőcsoport most is összeállította az olasz élvonalbeli bajnokság legértékesebb játékosaiból álló listáját. A játékosok teljesítménye és a bennük lévő potenciál mellett különféle paramétereket vettek figyelembe a rangsorolásnál, mint az életkorukat és a szerződésükből hátralévő időt.

A kimutatás szerint Lautaro Martínez, az Inter argentin csatára a Serie A legértékesebb játékosa mintegy 106,7 millió euróval. Őt követi Nicoló Barella 94,9 millió euróval, míg a dobogó lagalsó fokán Dusan Vlahovic szerepel 87,6 millió eurós piaci értékkel. A TOP 10-ben összesen három Milan-játékos szerepel, nevezetesen Theo Hernández, Rafael Leao és Sandro Tonali.Theo piaci értékét 71,3 millió euróra becsüli a CIES, amellyel a francia válogatott balhátvéd az ötödik a listán. Utána következik a csapattársa Leao, szám szerint 66,9 milliós értékkel. Tonali a 10. helyet foglalja el a listán.

A SERIE A LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSAI:

1. MARTINEZ (Inter) – 106,7 millió €
2. BARELLA (Inter) – 94,9 millió €
3. VLAHOVIC (Juventus) – 87,6 millió €
4. ABRAHAM (Roma) – 71.4 millió €
5. HERNÁNDEZ (Milan) – 71,3 millió €
6. LEAO (Milan) – 66,9 millió €
7. LOCATELLI (Juventus) – 66 millió €
8. DE LIGT (Juventus) – 63,2 millió €
9. BASTONI (Inter) – 60,8 millió €
10. TONALI (Milan) – 54,9 millió €

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kár hogy a kapusok ennyire le vannak becsülve, szerintem a legjobb játékosunk maradt pont ki. 🙂

 2. Lautaro 106 🤣🤣🤣
  Lemérték a fejkerületét?
  Jólvan bocsánat, csak sosem voltam hasra esve tőle, mert képtelen volt zsinorban 4 meccsen kimagaslóan játszani.

 3. Nyilván próbálták kihozni, hogy 3-3 játékos legyen a nagycsapatokból. Sikerült!

  De Ligten egy kicsit meglepődtem (semmi extra nincs benne; mondjuk úgy, nem cserélném el Tomorit vagy Kalulut a hollandra), Locatellinek viszont szerintem semmi keresnivalója ezen a listán…

  Vlahovicot többre tartom, mint Lautaro Martinezt. Nálam Osimhen is befért volna a 10 közé (talán itt jött ki az, hogy ő “csak” a Napoliban játszik), Milinkovic-Savic viszont nyilván az életkora miatt maradt ki (legalább 3-4 évvel idősebb, mint a listán szereplők).

  Ami viszont érthetetlen, hogy ha már mindenáron fel akartak pakolni a listára egy harmadik Juve-játékost is, akkor hogy felejthették el Chiesát? A sérülése ellenére sem gondolnám, hogy ne lenne helye egy ilyen listán, sokkal inkább, mint Locatellinek, aki szinte bizonyosan a csapata nevének köszönheti a helyét.

  • Egyetértek! Locatelli ha ott van akkor kb Veistante de meg kb Pobega is ott lehetne. De Ligt Semmi extra!
   Ha Abrahams a listan akkor Osimhen siman ott van es igen hol van Chiesa.

   Ezeken a lostakon mindig jot rohogok. Ahol egy Jude Bellingham ertekesebb mint pl Chiesa meg Osimhen együtt

 4. Úgy tűnik Lautaro a legtúlértékeltebb játékos a serie a-ban. Vagy csak én néztem pont olyan meccseket, ahol ez a kis semmirekellő abból élt, hogy dobta magát, a sporik meg szépen megkajálták. Nem cserélném el Giroud-val! Majd jön egy-két keményebb meccs, angolos játékvezetéssel, aztán hoppon marad. Addig is legyen boldog, hogy ilyen sikereket ért el.

 5. Vannak furcsaságok a listán, amit feljebb már boncolgattatok. Viszont ha Leao csak 67 milliót ér, nem értem a 120 millával való dobálózást és a hírbehozást a Real Madriddal..

  • A piaci ár csak egy becsült irányadó. Ha valakinek nagyon kell valaki, és van rá pénze, annyit kínál, amennyi a másik csapatnak jó, szabad kereskedelem van. Ha már csak 1 év van hátra a szerződéséből, az nyilván más részta, akkor mindig bőven alkuképes az ár.

   • Ez mind igaz, de valahogy a 67 millát reálisabbnak érzem még most, mint a 120-at. Aztán még egy ennél is jobb szezonnal a háta mögött jövőre már egészen más lesz a szitu.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet