Megvan, hogy mikor rendezik az Olasz szuperkupát

2

Minden jel arra utal, hogy Szaúd-Arábiában fogják megrendezni a Milan-Inter meccset.

A piros-feketék 11 év után megnyerték a Serie A-t és ennek következtében az Olasz szuperkupáért játszhatnak a 2022/2023-as idényben. Az ellenfél az Olasz kupa-győztes Inter lesz, amely úgy nyerte meg a kupát, hogy az elődöntőben pont a Rossonerit búcsúztatta a visszavágón.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint 2023 januárjában fogják megrendezni az Olasz szuperkupát, amelynek nem Olaszország fog otthont adni. A Milan és az Inter Szaúd-Arábiában fog megmérkőzni egymással –  ezt az olasz bajnokság küzdelmeit szervező Lega Serie A vezérigazgatója, Luigi De Siervo erősítette meg, aki hozzátette, hogy ez a szerződés utolsó éve a közel-keleti országgal.Az elmúlt években két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben is Szaúd-Arábia volt a szuperkupa helyszíne. Az előző idényben az Inter és a Juventus a San Siróban csapott össze egymással és végül a kék-feketék győzedelmeskedtek.

A Milan a történelem során eddig összesen 7 alkalommal nyert Olasz szuperkupát, míg 4 alkalommal veszített. A csapat legutóbb 2018-ban vett részt a szuperkupán, akkor 1-0-ra kikapott a Juventustól, míg előtte háromszor is elhódította a trófeát (2004, 2011, 2016).

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Januárban Szaúd-Arábiában.
    Ez most komoly?
    5 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna, de mint tudjuk a pénz beszél.

    • Legutóbb 2016-ban Dohában nyerünk Olasz Szuperkupát.
      Ennyit arról, mi volt elképzelhetetlen 5 évvel ezelőtt…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet