2022. december 03., szombat

Küszöbön az aláírás, a RedBird lesz a tulajdonos

-

Nagyon közel a tulajdonosváltás megvalósulása a Milan háza táján és Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners alapítója illetve vezetője ezen a héten Milánóba érkezik az üzlet lezárásához.

Miután az Investcorp elnöke, Mohammed Al Ardhi hivatalosan is bejelentette, hogy visszalép a Milan megvásárlásának szándékától és kiszáll a klubért folyó versenyből, a RedBird számára szabad út vezet az üzlethez. Az amerikai csoporttal már hetek óta folyamatban voltak az egyeztetések és hamarosan lezárul a tulajdonosváltás.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint a RedBird nagyon közel áll ahhoz, hogy 1,3 milliárd euróért megvásárolja a Milant. Az amerikai vállalat vezetője, Gerry Cardinale a héten Milánóban lesz, hogy aláírja az előszerződést, majd a hatalomátvétel véglegesítése és lezárása 1 hónapon belül megtörténik.

A várakozások szerint 1,3 milliárd euróért kerül a RedBird kezébe a Milan és első körben többségi tulajdonosként a részvények 70 százalékát vásárolják meg, míg a fennmaradó 30 százalékkal kisebbségi részvényes marad az Elliott Management. Ezen felül az olasz sajtó azt rebesgeti, hogy további 500 millió euró ütheti az Elliott markát egy úgynevezett haszonszerzési záradékkal, amit a felek szerződésbe fognak foglalni.

A Repubblica közlése szerint napirenden szerepel egy találkozó Cardinale és a Milan aktuális technikai igazgatója, Paolo Maldini között a jövőbeli tervek megvitatása érdekében. Szóba fog kerülni a projekt, a stratégia és a nyári átigazolási időszakra tervezett büdzsé is. A klubikon megerősítette, hogy eddig még nem vették fel vele a kapcsolatot és nem történtek lépések a lejáró szerződésének meghosszabbítása ügyében. Mindenesetre szinte biztosra vehető, hogy a RedBird az aktuális vezetőkkel, Paolo Maldinivel és Frederic Massarával képzeli el a folytatást és könnyen lehet, hogy Ivan Gazidis is marad a klub vezérigazgatói pozíciójában.

Ahogy arról ma reggel a Corriere della Sera beszámolt, Cardinale a múlt héten már járt Milánóban és a szurkolókkal együtt ünnepelte a Scudetto megnyerését a Dóm téren.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS