Pioli lett a hónap edzője májusban

7

Stefano Pioli az idei szezonban harmadjára veheti át a hónap legjobb edzőjének járó elismerést.

A piros-feketék egy fordulóval a vége előtt vezetik az olasz bajnokságot és egy lépésre vannak attól, hogy 11 év után újra bajnoki címet ünnepelhessenek. A csapat zsinórban 5 mérkőzést nyert az elmúlt hetekben, ráadásul immáron 15 bajnoki óta veretlen.

A Lega Serie A hivatalosan is bejelentette, hogy Pioli lett a május hónap edzője. Az olasz szakembernek a hétvégén rendezendő Sassuolo elleni utolsó mérkőzés előtt fogják átadni a díjat.

Az elismerést az olasz sportmédia igazgatóiból álló zsűri ítélte oda, amely az edzőket a szakmai szempontok és a sportteljesítmény alapján értékelte, valamint figyelembe vette a csapat játékstílusát és a mérkőzéseken tanúsított egyéni magatartást is. Az értékelés a bajnokság 35. és 37. fordulója közötti meccsnapok alapján készült.“Az egész szezon során, de mindenekelőtt az idény döntő pillanatában Stefano Pioli mentális erőt és nyugalmat tudott átadni egy olyan fiatal csapatnak, mint a Milan, amely a Fiorentina, a Verona és az Atalanta elleni győzelmeknek köszönhetően megtartotta előnyét az Interrel szemben. Így a csapat a tabella éléről várhatja a Scudetto szempontjából sorsdöntő utolsó mérkőzést. A Milan májusban megmutatta elhatározottságát és megvalósította az edző elképzeléseit, aki egy olyan csapatot alkotott, amely képes védekezésben és támadásban is jól teljesíteni.” – mondta Luigi De Siervo, a Lega Serie A vezérigazgatója.

Piolit harmadszor választották meg a hónap edzőjének a 2021/2022-es szezonban, ezt megelőzően októberben és márciusban.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Már csak egyet kérek
  Vasárnap tegyétek fel a koktélcseresznyét a tejszínhabra!
  Kezdek eléggé izgulni

 2. Ó, bakker, de gyűlölöm amikor a rangadók előtt osztogatják ezeket a tökfelesleges díjakat! Maignannál is most kell ilyen Aranykesztyűkről beszélni? Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki még csak nem is hallott ilyen díjról.
  Remélem Milanellóban csak a vasárnapra koncentrálnak; gólokat kell rúgnunk!

 3. Ilyen díjakról nem hallottam?! Ez elég nagy baj!!!
  Mikor osszák ki őket Januárban, esetleg Augusztusban. Örülni kellene az elért eredményeknek, nem pedig fikázni.

  • 1. A futball csapatjáték. Klubszinten semmi nem számít, csak a BL-győzelem, és a bajnoki cím. Persze van még néhány “vesztesek kupája”, de messze nincs olyan súlya, mint a fenti két címnek. Gyanítom Pioli is gondolkodás nélkül visszaadná a “hónap edzője” díjait, ha cserében bajnokok lennénk. Aranykesztyű? Gondolom fejből felsorolod az utóbbi 10 év győzteseit…
   2. Mikor osszák ki? Bajnokság után mondjuk. Még hátra van egy mérkőzés, amin bármi lehet.
   3. Sajnálom, ha fikázásnak veszed a prioritás kihangsúlyozását. Én úgy emlékszem (persze lehet, hogy tévedek), hogy idén már kétszer is Piolit választották a hónap edzőjének, és a soron következő meccseken botlottunk.

 4. A futball csapatjáték. Tényleg?!
  Már egy kapus sem tudja megelőzni, tehá már megkaphatja. És akkor ne legyen Pioli a hónap edzője, mert akkor csak másodikon leszünk? Nem értem a logikádat!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet