Öt év után az utolsó alkalommal lépett a San Siro gyepszőnyegére a Milan játékosaként.

Hónapok óta ismert, hogy Franck Kessié a szezon végén búcsút int a Milannak és szabadon igazolhatóként csatlakozik az FC Barcelonához. Az elefántcsontparti középpályásnak június 30-án lejár a szerződése a klubbal és korábban a hosszabbításról szóló tárgyalások nem vezettek sikerre. Márciusban a Barcelona lezárta a szerződtetését, miután a játékos sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta az új szerződését, amely 2022. július 1-től a katalán együtteshez köti.

Kessié vasárnap az Atalanta elleni mérkőzésen az utolsó alkalommal játszott a Milan színeiben a San Siróban. A 25 éves középpályásnak Stefano Pioli a kezdőcsapatban szavazott bizalmat és nagyon jó teljesítménnyel járult hozzá a csapat 2-0-s győzelméhez.Az elefántcsntparti játékos 47 pontos passzal, 87%-os passzpontossággal, 2 pontos hosszú indítással, 8 megnyert földi párharccal, 2 sikeres csellel, 3 megnyert fejpárbajjal, 1 tisztázással, 1 közbeavatkozással és 5 sikeres szereléssel zárta a meccset. Ezen felül az ő nevéhez fűződött a legtöbb futómennyiség a csapatból 11,22 megtett km-rel.

Kessié a hétvégén az utolsó meccsére készül a Milannál a Sassuolo elleni idegenbeli bajnokin a bajnokság 38. fordulójában, amelyet követően 5 év után ingyen távozik. A 2017-es érkezése óta eddig összesen 222 tétmeccsen lépett pályára a Rossoneriben, a mérlege 36 gól illetve 16 gólpassz.

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Igazi lojális, egyenes sportember, aki szintén ingyen, zsoldosként hagyja el a klubot. A végén a hazudozásért kár volt….

 2. Érdekes, mert ugyanannyi lóvéért ment el, mint amit mi kínáltunk neki, még csak zsoldosnak sem tudnám hívni… több lehetőséget lát ott, tán igaza van, de hogy kevésbé lesz ott meghatározó játékos, az tuti.

  • Azért az 5 év túlzás, inkább 2.5.
   Az előző szezonban a BL hely kiharcolásában nagyon nagy szerepe volt. Mostani szezonban voltak jó pillanatai, de azért összességében gyengébb volt mint tavaly, covid előtt meg az emberek legalább 90%-a elzavarta volna a csapattól.

 3. Tisztességteleneül viselkedett a klubbal, ahol jó játékost faragtak belőle. Elvesztette a becsületét a szemünkben, hiszen hazudott, nem tartotta a szavát és nem is érdekelte, hogy bárhogyan kifejezze sajnálatát, hogy meggondolatlanul nyilatkozott. Ostoba, pitiáner, önző játékosként viselkedett. Saját árnyékaként, szellemként mozgott az egész szezonban a szurkolók előtt.

 4. Értem én, hogy emberként nem vizsgázott jelesre és azt is el kell ismerni, hogy volt pár gyengébb produkciója, de ezektől függetlenül ebben a szezonban is voltak bőven jó meccsei. Tavaly azért tűnt ki jobban, mert jó pár tizit bevert és Tonali még korántsem volt ennyire hasznos. Itt volt, szép volt, jó volt, ő megy az egyik irányba, mi meg a másikba.

 5. Én egy dolgot nem értek. Nincs ezeknek a játékosoknak PR felelőse?
  Mert most tételezzük fel, hogy amikor nyilatkozott, még tényleg így gondolta, és mondjuk utána környékezte meg a Barca, vagy utána gondolta meg magát valamiért. Megesik. Vagy már akkor sem volt ez biztos, mindegy. De komolyan jobb neki füttyögést hallgatni, mint leadni egy előre megírt rutinnyilatkozatot, hogy elnézést a szavaimért, úgy hozta az élet, hogy váltani akarok, szeretem a Milant, de úgy érzem, új célok kellenek, bla-bla-bla, még egyszer elnézést kérek, és mindent beleadok a hátralévő időmben, hogy elérjük a BL-helyeket, vagy megnyerjük a Scudettót.

  Kb 5 percébe telt volna, még őszintének sem kellett volna épp lennie, csak hihetőnek, és szerintem utána nem kapott volna ilyen sz@rlavinát. Azt még értem, hogy ő ezzel nem foglalkozik de hogy senki nem kéri erre fel 1 év alatt…?

  És nyilván Donnánál ugyanez.

  • Mi változott volna? Donna is 100x nyilatkozott már hogy imádja a Milant Milan szurkoló marad örökre bla bla… megszerette újra bárki is? 😀 Egy sportoló teljesítménye meg normális ha önmagához képest kimagaslót nyújtott egy szezonon át hogy visszaesik. A Barca meg attól függ mire akarja használni az afrikait. Ha passzolgatni tiki takázni akkor sok babér nem terem Neki. De ha védekezni meg ütközni akkor nem lesz itt semmi baj. Akár a támadó harmadban is letámadhat.

   • Nem hiszem, hogy megértetted a mondandóm lényegét, ami a bocsánatkérés. Ha megbántod a barátnőd valamivel, akkor sem az a megoldás, hogy mondogatod utána, mennyire kedveled/szereted, mert az nem oldja meg a kialakult konfliktust. A bocsánatkérés potenciálisan megoldhatja.

  • Ezeknek a játékosoknak ügynökeik vannak, akik elhitetik velük, hogy a pénz minden, más nem számít. Ezek a hiénák egy buta bábuként tekintenek az ügyfélre, és sajnos sok tényleg az. Lehet hogy Kessie nem keres többet, mint itt tette volna, de megnézném, hogy az ügynöke melyik szerződéssel járt volna jobban.

 6. Én nem ítélem el azért, mert ki akarja próbálni magát a Barcelonában. Presztízsben nem visszalépés ez. Az kevésbé érthető, amikor valaki pld az Interhez megy át… Szóval, ha valakit a Real, a Barca, a ManU vagy a Liverpool hív és elmegy, szerintem elfogadható. Ma már nem egy csapatban játszák végig a karrierjüket a legnagyobb sztárok. Ha belegondolunk, hogy még Lewandowski szívét is megdobogtatja a Barca, az mindent elmond. Pirlo is el akart menni a Realba annak idején, de nem engedtük, majd a Juvéban kötött ki. Kb fél évvel ezelőtt még nem volt hír a tulajdonosváltásról, ami más dimenzióba helyezheti a csapatunkat. Hol volt még akkoriban hír Dybala, Rodrygo, Gabriel Jesus szerződtetéséről? Ha volt, akkor legyintettünk rá, ma pedig már reális lehet. Majd jön Kessie helyett más, köszi az eddigi több, mint 220 meccset.

  • A végéhez még annyit, hogy tulajdonosváltás nélkül is hirtelen más polcra, és más radarokra kerültűnk, újra téma lettünk Európában. Ha behúzzuk a Scudettót, akkor végképp. Főleg, hogy ennyire fiatal a csapat, így még potenciál is van benne bőven… szerintem még hasonló anyagi helyzetben is jobb játékoskra lenne lehetőségünk, mert lesz, aki ide akar majd jönni. Tonali meg Maignan persze pl. már eddig is így jött. 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet