Vasárnap este a Milan Veronába látogat az olasz bajnokság 36. fordulójában. Nagy nyomás nehezedik a csapatra, hiszen az Inter ebben a fordulóban legyőzte az Empolit és egy meccsel többet játszva az első helyen áll. Stefano Pioli megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját.

A SZURKOLÓKRÓL
“Mindannyiunk számára nagyszerű lesz ilyen sok Milan-szurkoló előtt játszani egy újabb fontos idegenbeli mérkőzésen. Jelenlétük hatalmas energiát és lelkesedést ad a csapatnak.”

A CSAPAT FELKÉSZÜLÉSÉRŐL
“A játékosok nagyon figyelmesek és motiváltak voltak ezen a héten. A Verona személyében egy magas színvonalú csapattal állunk szemben, amely képes problémát okozni az ellenfelének. Ezek a meccsek segíthetnek megtalálni a tudatosságot a játékunkban és nem csak azt kell bizonyítanunk, hogy jók vagyunk. Meg kell mutatnunk azt is, hogy jobbak vagyunk.”A CSAPATRÓL
“A srácok rákapcsoltak és elszántak, jól bírják a nyomást. Ebben a tekintetben a csapat erősödött. Tovább kell haladnunk ezen az úton, mely lehetővé tette számunkra, hogy egyre magasabbra kapaszkodjunk. Hét pontra vagyunk attól, hogy valami rendkívüli eredményt érjünk el. Úgy kell játszanunk, ahogy egy Milannak kell.”

A VERONÁRÓL
“A Verona mindent meg fog tenni, hogy legyőzzön minket. Tekintélyes ellenfelek vagyunk, de mi is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Figyelnünk kell a Verona támadóira és jól kell védekeznünk. A játékstílusunk kiegyensúlyozott csapattá tesz minket. Dominálni akarunk a mérkőzésen és mi akarunk a veszélyesebb csapat lenni. A meccsek hosszúak és nehézkesek, ezt bizonyítja a Real Madrid és a Manchester City összecsapása is, amelyen a Real a csapatszellemének és a mentalitásának köszönhetően nyert. Ancelotti egy legenda és mindenben kivételes edző.”

A MILAN VERONAI TÖRTÉNELMÉRŐL
“Nem gondolok a múltra. A saját történetünket írjuk és az fog a történelem könyvbe bekerülni, amit véghez viszünk a jelenben.”

A CSAPAT ERŐNLÉTI ÁLLAPOTÁRÓL
“A szakmai stábom pontosan tudja, hogy mit gondolok a munkájukról. Én vagyok a felelős edző. Javaslatokat tesznek nekem, aztán én hozom meg a döntést. Gyakran túl nagy jelentőséget tulajdonítok az erőnlétnek és kevesebbet a taktikai illetve a technikai szempontoknak.

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Rebic és Leao? Mindketten képesek jó teljesítmény nyújtani a bal és a jobb szélen egyaránt. A játéktól és a helyzettől függ, hogy váltogatják-e egymást a széleken. Messias és Saelemaekers? Nem látok sok különbséget kettejük között, még ha az egyik bal, míg a másik jobb lábas. Mindketten olyan támadójátékosok, akiknek a védekezésből is ki kell venniük a részüket.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet