Paolo Maldini: “Büszke vagyok a Milanra”

4

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója a Lazio elleni győzelem után exkluzív interjút adott a klub hivatalos televíziós csatornájának és elmondta, hogy nagyon büszke a játékosokra, a stábra és a szurkolókra.

“Szeretném kifejezni azt a nagyon egyszerű, de annál mélyebb érzelmemet, amit most Milanistaként érzek. Büszke vagyok a csapatra, a szakmai stábra és a szurkolótáborunkra. Ez egy valódi érzés, talán ez a legszebb az egész munkánkban és ez nagyon jó érzéssel tölt el minket. Alkalmanként érzelmileg instabilan éljük meg a pillanatokat, de csodálatos érzelmeket is ad.” – mondta Maldini a Milan TV-nek.

“Azt gondolom, hogy amikor a csapatnak ilyen szezonja van a cél az, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Nagy lehetőségünk van és sokkal magasabbra kell törekednünk. Emlékszem, hogy a szezon elején sokan nem tartottak minket esélyesnek még a TOP 4-be kerülésért sem, de ez egy olyan dolog, amit motivációként kell használnunk. A számok magukért beszélnek. Az elmúlt két évet tekintve egyike vagyunk annak a két csapatnak, amely a legtöbb pontot szerezte és tudjuk, hogy ennek a fenntartásához ilyen áldozatkészségre van szükség. Azt hiszem, hogy ez a legjelentősebb tulajdonságunk.”A csapat 4 fordulóval a vége előtt matematikailag is bebiztosította a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra, azaz sikerült teljesíteni az idény elején kitűzött célt. Maldini a szezonban először nyíltan beszélt a Scudetto megnyerésének lehetőségéről.

“Mindig hittünk benne, hogy képesek vagyunk rá és ennek köszönhetően vagyunk ebben a pozícióban. Még akkor is bizakodtunk, amikor nyilvánosan nem kommunikáltuk le, de csapaton belül mindig hittünk benne. Kell is benne hinni, mert nem engedhetjük el, mintha egy mindennapos dolog lenne. Az elmúlt 20 évben a Milan két Scudettót nyert. Az AC Milanról beszélünk és ebben a szezonban a bajnokság megnyerése egy hihetetlen eredmény lenne. Amikor egy ilyen lehetőség áll előtted, akkor minden tőled telhetőt bele kell adnod. Ha esetleg nem sikerül, akkor is tudni fogod, hogy mindent megtettél.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezek a nyilatkozatok bár őszinték, de biztosan szólnak a jövőbeni tulajnak is. Biztos vagyok abban, hogy most ismét meg fog szólalni az összes legenda, hogy a vezetés micsoda munkát végez, ezzel is jelezve az új tulajnak.
  Ettől függetlenül persze én is úgy gondolom, pöpec kis vezetés, beleteszik az energiát.
  Bárki is jön, óriási hiba lenne Paolot elküldeni, nem is hiszem, hogy ezt bárki bevállalná. Gazidis már más tészta, az már inkább egy bizalmi pozíció.
  Nekem Massara is marha szimpatikus, szerintem ő is tesz bele a melóba. Emlékszem régebben azon mosolyogtunk, hogy azért van, hogy valaki fogja a mezt a szerződések utáni fotozkodáskor 😀

  • Úgy tudom, h Maldinit és Massarát is szándékukban áll megtartani, de bármennyire is jogos ha Gazidist elküldik, azért én sajnálni fogom. Gyakran ott volt a meccseken és ő is ugyanúgy lement együtt örülni a játékosokkal

 2. Azért Gazidis is sokat tett azért hogy idáig elértünk és nincsenek százmilliós adossságaink mint sok klubnak és itt látszik hogy nem kellenek több milliós játékosok horror fizetéssel

  • Igen és igaz, csak ezzel nem tud kezdeni semmit. Új tulaj új embert fog odatenni, aki nem biztos, hogy ismeretlen.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet