Életbe lépett Hauge vételi opciója

8

Jens Petter Hauge végleg az Eintracht Frankfurt játékosa lesz, ugyanis teljesült a feltétel és ezáltal kötelező érvényűvé válik a szerződésében lévő vételi opció.

A 22 éves támadó tavaly nyáron csatlakozott a Bundesligában szereplő Frankfurthoz azok után, hogy egy szezont töltött a Milannál, azonban Rafael Leao és Ante Rebic mögött nem tudott állandó játéklehetőséghez jutni. A megegyezés értelmében Haugét egy szezonra vette kölcsön a német klub egy vásárlási opcióval.

A MilanNews beszámolója szerint a szerződésben szerepelt egy záradék arra vonatkozóan, hogy ha a Frankfurt kiharcolja a bennmaradást a Bundesligában, akkor a klubnak kötelezően meg kell vásárolnia Haugét a vételi opcióban foglalt összegért.A frankfurti alakulat négy fordulóval a vége előtt matematikailag is bebiztosította a bennmaradást, ami azt jelenti, hogy automatikusan aktiválódott Hauge vásárlási opciója. A MilanNews közölte, hogy a Milan a 2 millió eurós kölcsönvételi díjon felül 8 millió eurót kap Hauge játékjogáért a Frankfurttól, valamint ezen felül további 5 millió euró bónusz is része az üzletnek.

A norvég válogatott játékos az idei szezonban összesen 31 tétmeccsen lépett pályára és bő 1000 játékpercet játszott, azonban mindössze 8 alkalommal kapott lehetőséget a kezdőcsapat tagjaként. Hauge eddigi mérlege 3 gól és 2 gólpassz a Frankfurt színeiben.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én személy szerint sajnálom hogy elment mikor kapott lehetőséget azért élt vele, még nagyon fiatal és szerintem megérdemelt volna egy szezont

  2. Szerintem mindkét véleményban van igazság, jobb volt ő annál, mint amennyi lehetőséget kapott, de valami biztos, hogy nem stimmelt vele. Aranyos kis befektetés volt, kell az ilyen is.

  3. A Frankfurt benne látott fantáziát, Saelemaekersben – érthető módon – nem. A Milan a norvég srácból juthatott pénzhez, a belgából nem. Pedig összevetve a két játékos teljesítményét, a minimum, ami elmondható, hogy Hauge mutatott annyit támadásban mint a leendő belga aranylabdásunk… Fizikálisan a belga sokkal jobb, és védekezésben is többet tesz hozzá a játékhoz, de a norvégnak több esze van a játékhoz. Ami persze nem nagy szó, mert a belgának szinte semmi “futballintenciája” nincs.
    Összességében jobb lett volna, ha a belgától szabadulunk meg, de a Milan is csak azt tudja pénzzé tenni, akire van igény…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet