Ibrahimovic: “Visszatérek és lebontom a stadiont”

5

Zlatan Ibrahimovic a Radio105-nek adott interjújában elmondta, hogy egy trófea megnyerése ezzel a csapattal többet jelentene számára, mint a 2011-es győzelem. Zlatan kijelentette, hogy mindig feszegeti a határait és beszélt a jövőjéről, az új könyvéről, a sérülésekről, Adriano Gallianiról és a 2012-es távozásának körülményeiről.

A SÉRÜLÉSEKRŐL
“Ezek nagyon nehéz helyzetek. A pályafutásom során nem volt sok sérülésem, de az elmúlt években gyakran voltam kényszerpihenőn, néha súlyos sérüléssel. Ibra dönti el, hogy mikor hagyja abba. Sok ember szerint nekem ennyi volt, de ezzel csak feltüzelnek engem.”

A SERIE A-RÓL
“Ebben a szezonban a bajnokság sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik. Az fogja megnyerni a Scudettót, aki februárban és márciusban erősebb lesz. Azért is, mert most kezdődnek a meccsek az európai kupaporondok kieséses szakaszaiban. Amikor először megérkeztem a Serie A tele volt szupersztárokkal, míg most inkább a csapategységről szól. Ha most ezzel a csapattal nyerni tudnék valamit, akkor az még nagyobb megelégedéssel töltene el, mint a tíz évvel ezelőtti siker.”A JÖVŐJÉRŐL
“Hamarosan visszatérek-e? Egyértelműen. Magabiztos vagyok mindenben, amit csinálok. Nem tudom, hogy meddig fogok jutni, de mindig igyekszem átlépni a határaimat. Miért lennél átlagos, ha jobb is lehetsz? Meglátjuk, hogy mit tartogat a jövő. Nyitott vagyok sok dologra, például arra, hogy színész legyek. Olyasmire, ami adrenalint ad, de semmi nem lesz a futballhoz hasonló. Mindig meghatározónak kell lennem. Rengeteg projektem van, de most arra koncentrálok, hogy futballista legyek. Amint visszatérek a pályára, le fogom bontani az egész stadiont.”

AZ EURÓPÁBA VALÓ VISSZATÉRÉSÉRŐL
“Nem volt kötelező visszajönnöm Európába. Azért mentem az Egyesült Államokba, mert súlyos sérülésből tértem vissza. Nagyon jól ment a játék Amerikában. Mino Raiola manipulált és meggyőzött, hogy jöjjek vissza Európába, de ez nem volt betervezve. Minden megállt Európában, szóval szükség volt, hogy Zlatan földrengést okozzon.”

GALLIANIRÓL
“Nagyon szeretem őt. Amikor a Barcelonában voltam, nem voltam boldog és nem éreztem az adrenalint. Egy napon Adriano felhívott és azt mondta: »Ezúttal visszajössz Olaszországba és a Milan játékosa leszel!« Eljött a házamba és közölte: »Addig innen nem megyek el, amíg nem fogadod el.« Galliani egy úriember, neki és Berlusconinak köszönhetően újra boldog lettem. Végül jól mentek a dolgok és trófeát nyertünk. A távozásom után nagyon mérges voltam és 8 hónapig nem beszéltünk egymással. Azt mondtam neki: »Akár adja el az egész csapatot, de Ibrát ne!« Megígérte, hogy nem fog eladni, majd 2012 nyarán elmagyarázta a helyzetet és közölte, hogy eladtak a PSG-nek. Nem voltam boldog…”

A JÁTÉKVEZETŐKKEL VALÓ KAPCSOLATÁRÓL
“Kezdetben nem tudtam uralkodni magamon, kiabáltam velük és rájuk támadtam. Most már érettebb vagyok és jobban kezelem a helyzetet. A játékvezetők is felismerik, hogy megváltozott a hozzáállásom és másképpen viselkednek.”

AZ ADRENALIN CÍMŰ ÚJ KÖNYVÉRŐL
“Elégedett vagyok az eredménnyel, ez a történetem része. Pozitívak a visszajelzések a könyvemről, boldog vagyok és büszke vagyok rá. Kedvem volt elmondani a jelen történéseit. Amikor úgy döntök, hogy beszélek, akkor beszélek, nincs mit titkolnom. Mindenben benne van az adrenalin, amit csinálok. Most, hogy nem játszom, másképpen kell megszereznem. Az adrenalin egy olyan dolog, ami feltüzel.”

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Legnagyobb figura a mostani futbal világban.Összinte,szókimondó.Remèlem mèg sokáig látjuk őt focizni.

  2. Annó eladták a legjobbjainkat, mint ahogy Kaká-t is pár évvel korábban.. “közölte, hogy eladtak a PSG-nek.”
    Az is igaz, hogy jobb mintha ingyen távoztak volna mint mostanában, de pl. Kaká tuti nem lépett volna le.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet