Így teljesítenek a Milan kölcsönjátékosai

6

Egy cikk erejéig összefoglaltuk, hogyan teljesítettek a Milan kölcsönjátékosai a 2021/2022-es idény első felében.

Tommaso POBEGA:
Klub: Torino
Életkor: 22

Az olasz középpályás az idei szezonban kölcsönben szerepel – vásárlási opció nélkül – a Torinóban, ahol nagyon hamar beverekedte magát a kezdőcsapatba. Rögtön az első meccsén góllal mutatkozott be és az idény első felében 16 mérkőzésen játszott, ebből 14 alkalommal kezdőként szerepelt és a mérlege 4 gól illetve 1 gólpassz. Nem túlzás kijelenteni, hogy húzóemberré vált Torinóban és maximálisan élvezi a bizalmat.Pobegának ez a második idénye a Serie A-ban és nagyszerű ütemben fejlődik, ráadásul a kaput is érzi, hiszen középpályásként 36 meccsen 10 gólt szerzett az olasz élvonalban, emellett 4 asszisztot is kiosztott.

Mattia CALDARA:
Klub: Venezia
Életkor: 27

Az egykor nagy tehetségnek kikiáltott Caldara az idei szezonban Velencében próbált szerencsét, hogy újraépítse a karrierjét és visszanyerje korábbi formáját a súlyos sérülések után. A 27 éves védőt a Milan egy évre kölcsönadta a velencei együttesnek, amelynek az idény végén a vásárlási opció aktiválásával körülbelül 4 millió euróért lehetősége lesz végleg megvásárolni.

Caldara alapembernek számít a Venezia védelmének közepén és szerencsére a sérülések is elkerülték, így eddig 16 bajnoki meccsen lépett pályára (ebből 15-ször kezdőként).

Jens Petter HAUGE:
Klub: Frankfurt
Életkor: 21

Hauge fél év alatt nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket és csak kiegészítőembernek számít az Eintracht Frankfurtban. Ráadásul eddig egyszer sem játszott az eredeti posztján, azaz bal szélső támadóként, mivel az edző többnyire a jobb szélen számított rá, de előfordult, hogy támadó-középpályásként vagy csatárként játszott. A 21 éves futballista eddig összesen 17 tétmeccsen lépett pályára (6 alkalommal kezdőként) és 3 alkalommal volt eredményes. Ebből a mérlege 12 meccs és 569 játékperc a Bundesligában, míg 5 meccs és 112 játékperc az Európa Ligában.

A megegyezés szerint a Frankfurt egy szezonra vette kölcsön Haugét egy vásárlási opcióval, amely bizonyos feltétel teljesülése esetén kötelező érvényűvé válik. A Bild szerint az opció abban a pillanatban automatikusan aktiválásra kerül (azaz kötelezővé válik), amint a Frankfurt matematikailag is bebiztosítja a bennmaradást a Bundesliga 1-ben a 2021/22-es idényben. Azaz ha a frankfurti alakulat nem esik ki, akkor a Milan 2022 nyarán garantáltan 12 millió eurót + bónuszokat kap Hauge játékjogáért.

Lorenzo COLOMBO:
Klub: Spal
Életkor: 19

A saját nevelésű csatár az előző idény első felében a Milan első csapatában 11 meccsen kapott lehetőséget és 1 gólt szerzett. Ezt követően a Cremonesénél töltött 6 hónapos kaland után a Milan vezetősége kölcsönadta a másodosztályú Spalnak, ahol nagyszerűen kezdte a szezont.

Colombo jelenleg 17 mérkőzésen 6 gólnál jár az olasz másodosztályban és állandó játklehetőséget kapott az elmúlt hónapokban. Érdekesség, hogy mindegyik alkalommal a kezdőcsapat tagja volt és csupán 1 meccset hagyott ki sárga lapos eltiltás miatt.

Yacine ADLI:
Klub: Bordeaux
Életkor: 21

A 21 éves támadó-középpályás a tavaly nyári megállapodás után kölcsönben maradt a Bordeaux-ban, ahol fél év alatt 19 meccsen bő 1300 játékperc alatt 1 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki. Mint arról írtunk, a Gazzetta szerint a Milan lépéseket tett annak érdekében, hogy Adli már januárban csatlakozzon a csapathoz, azonban a kiesés ellen harcoló Bordeaux elzárkózik ettől a lehetőségtől és nem igazán hajlik arra, hogy hat hónappal korábben elengedje az egyik legjobb játékosát.

Marco BRESCIANINI:
Klub: Monza
Életkor: 21

Adriano Galliani júniusban megállapodott a Milannal a 21 éves középpályás kölcsönvételéről. Az egyezség alapján Brescianini egy szezonra kölcsönben, vásárlási opció nélkül csatlakozott a másodosztályú klubhoz. Ugyanakkor Brescianini csupán 6 tétmeccsen kapott lehetőséget a Monzában és 342 játékpercet töltött a pályán, viszont október óta egyáltalán nem játszott. Úgy tűnik, hogy Giovanni Stroppa vezetőedző nem tart tá igényt a szezon második felében. Nemrég olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint a Monza a télen felbontja a kölcsönt.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Bárhogy is számolom ez 16M€+ bonuszok,plusz Pobega akinek jelenleg 15M€ a piaci értéke. Ez egy jó indulója lehetne egy nyári meractonak.

  • Pobegat nem adják el! Ha igazak a hírek jelezték a Toronak is hogy 40 millió eurora tartják az árát! Végre mi is meg tudunk lérni egy játekos árát! Főleg azért már 36 meccsen 10 gól két év alatt a posztján és azok a játékosok akik fele ennyit sem lőnek és ennyit kérnek értuk helyes hogy magas arat szab ki ra a klub!

 2. Szerintem is itt lesz már nyártól Pobega. Idén is nézegette Pioli egy darabig, de aztán – szerintem helyesen – még egy évre kiküldték, itt azért a Tonali-Benna-Kessié hármas nagyon komoly színvonalat képvisel, nem sok lehetőséget kapott volna, és kell most még neki a játék.

 3. Pobega jöhet. Adli-ra kíváncsi vagyok. A többiekből meg némi pénz is befolyik.
  A jelenlegi keretben is vannak partvonalon kívülre került emberek (Conti, Samu), úgyhogy lehet formálni a csapatot.

 4. Lusta vagyok leírni hogy miért ne reménykedjetek Pobegában, ezért átmásolom ide a legutóbbi kommentemet a témával kapcsolatban.

  “hodyzoli 2021.12.29. at 14:29

  Lehet reménykedni, csak az a nagy helyzet hogy amíg Pioli az edző neki nincs helye a csapatban. Persze csinálhatjuk azt amit Krunic-cal (vagy Leao-val mint csatárral) hogy minden posztra berakjuk a középpályán hátha valahol Messi lesz belőle, de az igazság az hogy ez a srác igazi középső középpályás, így meg a jelenlegi felállásban nincs helye. Azt meg tudjuk hogy Pioli előbb fog játszatni egy kapussal bal szélsőt mint hogy formációt váltson.

  Védekező kp poszton eddig játszott összesen 15 mérkőzést, támadó kp poszton kemény 2-őt, ami elenyésző ahhoz képest hogy középső kp-ként pedig 142-őt. Nyáron pedig láttuk hogy nem ment neki Pioli rendszerében, akkor játszott jobban amikor a 4-4-2-őt próbálgattuk (lehet hogy volt olyan gyengébb csapatok ellen hogy jól játszott az alap rendszerünkben is, bocsánat, minden meccsre nem emlékszem). Azt meg akkor veszi elő Pioli ha ég a ház és hátrányban vagyunk (vagy nem tud más taktikát kitalálni, mint hogy felívelgessük a Girod-Ibra kettősre a labdákat).

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet