2022. szeptember 25., vasárnap

HIVATALOS: Megvan az új San Siro győztes pályázata

-

A világ legszebb stadionja fog felépülni Milánóban – közölte Paolo Scaroni elnök.

A Milan és az Inter hivatalosan is bejelentette, hogy a Populous által tervezett Katedrális elnevezésű látványterv lett az új milánói stadion győztes projektje. A két klub közösen döntött az amerikai vállalat koncepciója mellett. Az elkövetkező hetekben megtörténik a részletek véglegesítése és meghatározzák az új stadion feltételeit.

Az új létesítmény mellett a jelenlegi San Siro területén egy óriási szabadidőközpontot hoznak létre 50 ezer négyzetméteres parkkal illetve sport- és szabadidős negyeddel. Összesen mintegy 115 ezer négyzetméteren zöldfelületet alakítanak ki, továbbá jelenleg a terület 27 százalékát kitevő parkolókat föld alatti mélygarázs váltja fel.

A klubok az utóbbi időben felgyorsították az eseményeket és megtörtént a győztes projekt kiválasztása a két pályázat közül. A Populous megkezdi a terv előkészítését és a következő hónapokban – a 2022-es évben – megtörténik a teljes projekt prezentációja.

A Populous az elmúlt évtizedekben olyan létesítményeket tervezett, mint a Wembley, a 2000-es Sydney-i és a 2012-es londoni olimpiai játékoknak otthont adó legfőbb stadionok, a londoni Emirates Stadium és a Tottenham Hotspur Stadion, a New York-i Yankee Stadion, a lyoni Groupama Stadion vagy éppen a lisszaboni Estadio Da Luz. Az amerikai tervezőiroda 2021-es munkái között szerepel a seattle-i Climate Pedge Aréna, amely ezelőtt soha nem látott fenntarthatósági színvonalat ért el ezen az építészeti területen.

A Katedrális látványtervét Milánó két leghíresebb épülete, a Dóm és a Galleria Vittorio Emanuele ihlette. Az új aréna a világon egyedülálló és kiemelkedő lesz, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az innovációra és a fenntarthatóságra.

“Az új San Siro lesz a világ legszebb stadionja az erős identitásának és a felismerhetőségének köszönhetően.” – mondta Paolo Scaroni, a Milan elnöke. “Egy látványos, könnyen megközelíthető és fenntartható létesítmény épül fel Milánó városa számára, amely elősegíti a Milan és az Inter fejlődését és globális versenyképességét.”

Christopher Lee, a Populous EMEA ügyvezető igazgatója: “A Katedrális lesz a világ egyik legikonikusabb stadionja. Modern otthonként fog szolgálni a Milan és az Inter számára egy új városrész szívében. A stadion Milánó kulturális örökségét fogja ünnepelni és a lakosság sok generáción keresztül élvezni fogja az élményt.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS