2022. szeptember 25., vasárnap

A szövetség reagált a Milan les miatt visszavont góljára

-

Az Olasz Játékvezetői Szövetség (AIA) a Milan-Napoli rangadó után megpróbálta tisztázni Davide Massa azon ítéletét, hogy visszavonta a hazaiak egyenlítő gólját.

A meccs másnapján a La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera is arról írt, hogy a játékvezető hibázott és a szabályok értelmében nem lett volna szabad érvényteleníteni Franck Kessié gólját. Paolo Casarin, korábbi Serie A-s bíró szintén így vélekedett és minden kétséget kizáróan azt mondta, hogy a találat szabályos volt.

Az AIA az esetet követően magyarázattal állt elő és megvédte Davide Massa játékvezetőt. Az Olasz Játékvezetői Szövetség álláspontja szerint Massa helyesen döntött a gól visszavonásakor, mivel ha fizikai kontaktus van egy lesen lévő játékos és egy védő között, akkor a támadó szabálytalan helyzetben van függetlenül attól, hogy van-e egyértelmű szándéka játékba avatkozni vagy sem.

Mivel a fejpárbajt követően a földre érkezés után Giroud a földön fekve hozzáért Juan Jesushoz (a brazil védő a francia csatár lábán feküdt), ezért az AIA szerint ez már elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy aktív játékhelyzet alakuljon ki és érvénytelenítsék a gólt. Ugyanakkor felmerül a következetesség hiánya az AIA magyarázata és a szabálykönyv között.

A lesszabály szerint egy szituáció akkor minősül aktív játékhelyzetnek, ha a lesen tartózkodó támadó játékos:

– játékba avatkozik és megjátssza a labdát
– zavarja a játékot azáltal, hogy hozzáér a labdához
– zavarja és megakadályozza az ellenfelet a labda megjátszásában
– egyértelműen zavarja a látóteret az ellenfél számára
– egyértelmű mozdulatot tesz a labda megjátszására

Az AIA nem kommentálta a Napoli 5. percben szerzett gólját, amely előtt játékvezetői – pontosabban partjelzői – hiba történt. Közvetlenül a gólt eredményező szögletet megelőzően a Napoli végezhetett el bedobást, miközben egy vendég játékosról ment ki a labda az oldalvonalon túlra. Ennek ellenére az esettől néhány méterre álló asszisztens jelzésére a Napoli jött bedobással.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mikor beszélünk a csapat teljesítményéről? És nem kell a sok hiányzó mantra… Napolinak sokkal nehezebb pótolni azt a névsort,ami hiányzott náluk. És60-79perc körül olyan erőnléti fölényben voltak,hogy cicáztak velünk a mi térfelünkön,ahelyett,hogy a kapujuknak szegeztük volna őket. A megnemadott gólunk egy kibrusztolt, szerencsésen lecsorgó labda után alakult ki. Alig emlékszem normálisan kialakított helyzetre. Ahogy a pool padja is, így a Nápolyé is sokkal jobban rápörgött egy ki-ki meccsre.

  2. Ergo tényleg az van, hogy vegyünk két 150kg-os birkózót belső védőnek, és csak rá kell feküdjenek a csatárra…
    Szánalmas ez a mentegetőzés, és érthetetlen a klubvezetés is. Ha nem mernek hangot adni a véleményüknek, akkor legalább a legendáinkat kérnék meg egy-két erőteljesebb hangvételű nyilatkozatra!

    Másik: a mi teljesítményünk ne legyen mentség a játékvezetés színvonalára! Két külön dologról van szó. Attól még, hogy xarok vagyunk, a csalás csalás marad!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS