2022. december 02., péntek

Pioli sajtótájékoztatója a mérkőzés előtt

-

Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a Sassuolo elleni mérkőzés előtt.

MESSIASRÓL
“Megmutatta – nem csak Madridban, hanem minden egyes edzésen – hogy ő egy igazán jó játékos. Gyönyörű története van, de ez nem egy tündérmese. Messias azért van itt, mert ehhez a szinthez tartozik. Visszanézettem a csapattal a gólt, mert nagyon fontos tudniuk, hogy ilyen egyszerű érintések kellenek és ehhez hasonló labdákkal kell elárasztani az ellenfél tizenhatosát. Innen kell újrakezdenünk.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Maignan? Mike jól van. Múlt hét szombat óta a csapattal edz és készen áll a játékra. Nagyszerű mentalitása van és felgyorsult a felépülése. Maignan játszani fog a Sassuolo ellen. Tatarusanu jól teljesített és ennek örülök, de Mike visszatér. Tomori? Ezen a meccsen még nem lesz bevethető, de szerdán a Genoa ellen visszatérhet a keretbe. Leao? Jól van. Az Atlético elleni meccsre nem épült fel teljesen, miután görcsölt a lába Firenzében, de most már bevethető. Pellegri? Jól teljesít, megvannak a kvalitásai és jól dolgozik az edzéseken. Tudom, hogy készen fog állni, amikor szükség lesz rá. Pietro egy okos srác, aki tudja, hogy el fog jönni az ő ideje. Bakayoko? Egyre jobban van. Nem a legjobb formában csatlakozott a csapathoz, de ő egy erős játékos, akit nagyon kedvelek. Nagyszerű személyisége van, fizikálisan erős és progresszív a labdával. Nyugodtan tudok választani a középpályásaim közül, hiszen sok minőségi lehetőség van. Mindannyian játszani fognak az elkövetkező mérkőzéseken.”

A FOLYTATÁSRÓL
“Eddig csak az alapokat fektettük le és most emelnünk kell a mércét, hogy még versenyképesebbek legyünk. Amit igazán szeretek, az a klub, a vezetőség és a játékosok között meglévő harmónia. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mindig maximálisan teljesítsünk. Fontos, hogy meglegyen a törődés és a szenvedély aziránt, amit csinálunk. Nagyon fontos, hogy amikor pályára lépünk, minden mérkőzésen meg legyen bennünk a győzelem iránti vágy.”

A CSAPAT FORMÁJÁRÓL
“Egy átlagos csapat elégedett egy jó teljesítmény után és a következő mérkőzésnek talán kissé túlzott önbizalommal vág neki. A jó csapatok viszont építenek a jó teljesítményekre. Mi elveszítettük a legutóbbi bajnoki meccsünket, de holtversenyben még mindig a tabella élén vagyunk. Lehetőségünk nyílik arra, hogy a bajnokságban is visszatérjünk a győzelmek útjára. A csapat mindig is kiegyensúlyozott volt. Firenzében hibákat követtünk el, amelyek befolyásolták a végeredményt, de a teljesítményünk jó volt. Szerdán egyszerű futballt játszottunk úgy, hogy nem adtuk el könnyedén a labdákat. Most ugyanilyen hatékonynak kell lennünk. A Sassuolo egy jó csapat és ha le akarjuk őket győzni, akkor jó teljesítményt kell nyújtanunk. A következő 5 mérkőzésen jól kell kezelnem azokat a posztokat, ahol problémával küzdünk. Az Atlético elleni meccsen pályára lépett játékosok nagyon jól teljesítettek és megfelelő hozzáállással játszottak. Meg kell próbálnunk egységesnek, gyorsnak és pontosnak lenni a Sassuolo ellen, különösen technikailag.”

A RUGALMASSÁGRÓL
“A rugalmas játékosok számos megoldást kínálnak számunkra. Az edzők számára az öt cserelehetőség megváltoztatja a beavatkozást és a mérkőzések irányítását. Most már egy B és egy C tervre is szükség van. Az intenzitás, az agresszió és a határozottság a kulcsa minden egyes mérkőzésnek, ezek jelentik a különbséget.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS