2022. november 30., szerda

Pioli: “Túl sok hibát követtünk el a meccsen”

-

A Milan újabb vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában, ezúttal idegenben a Porto ellen 1-0-ra kapott ki a csapat. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzést követően és elmondta, hogy a csapat teljesítménye a megszokott színvonal alatt volt.

“Ezen az estén nem úgy játszottunk, mint ahogy a Milanhoz illik. Technikailag és labdabirtoklás szempontjából gyengébbek voltunk, ezek nagyon hiányoztak a játékunkból. Ezért volt ilyen rendkívül nehéz meccs, általában ennél magasabb szinten szoktunk teljesíteni. A Porto megérdemli az elismerést, míg mi a szintünk alatt játszottunk.” – mondta Pioli.

“A csoport kisorsolásának pillanatában már tisztában voltunk azzal, hogy milyen kemény mérkőzéseink lesznek, de az első két fordulóban az eredmények ellenére megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani a Bajnokok Ligájában és versenyképesek vagyunk. Sajnos ezen a meccsen nem sikerült kifejeznünk a kvalitásainkat. Túl sokat hibáztunk és nagyon könnyedén elveszítettük a labdát. Megfelelő gondolkodásmóddal kell pályára lépnünk, ami ezúttal nem sikerült.”

“Az első félidő kiegyensúlyozott volt, míg a második játékrészben a Porto jobb volt. Ezen a szinten súlyos árat kell fizetni a hibákért. A hiányzók nem számítanak, egy versenyképes kezdőcsapat lépett pályára. Olyan labdakezelési hibák is voltak, amik általában nem szoktak lenni. Nem voltunk elég dinamikusak a gyors ellenfeleinkkel szemben, akik jól teljesítettek.”

“Hinnünk kell a továbbjutásban. Ezt könnyű mondani, de sokkal nehezebb lesz a pályán megcsinálni. Jelenleg nulla ponttal állunk, míg a többieknek négy pontjuk van előttünk. Most a bajnokságra, a Bologna, a Torino és a Roma elleni meccsre kell koncentrálnunk, majd jön a BL és meg akarjuk szerezni az első győzelmünket a szurkolóink előtt.”

“Játékvezetés? Nem akarok erről beszélni. Nem erre kell koncentrálnom, hanem arra, hogy a lehető legjobban felkészítsem a csapatot az edzéseken.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS