2022. november 29., kedd

Nagy a különbség az ajánlat és Kessié igénye között

-

Jelenleg megálltak a tárgyalások Franck Kessié szerződésének meghosszabbítása ügyében és jelentős a különbség a játékos igénye és a Milan ajánlata között.

Eddig nem vezettek eredményre a tárgyalások a klub és Kessié ügynöke között. Az elefántcsontparti válogatott középpályásnak jövő nyáron jár le a szerződése és februártól a klub beleegyezése nélkül szabadon tárgyalhat más együttessel egy előszerződésről.

A Milan vezetősége konkrét lépéseket tett Kessié szerződésének meghosszabbítása felé és jelentős ajánlatot nyújtott be a játékosnak, azonban a tárgyalások jelenleg megálltak – közölte Gianluca Di Marzio a Sky Sport Italiától.

A klub ajánlata nem bizonyul elegendőnek és a 24 éves futballista fizetési igényét túl magasnak tartja a vezetőség. Di Marzio szerint jelenleg úgy tűnik, hogy nem állnak fenn a feltételek ahhoz, hogy a felek megállapodjanak egymással, mivel jelentős a különbség a játékos bérigénye és a Rossoneri ajánlata között.

Az egyetlen módja a helyzet megoldásának, ha Kessié belemegy a túlzott igényeinek csökkentésébe és elfogadja a klub által támasztott feltételeket. Ellenkező esetben a felek útjai a télen vagy a szezon végén elválnak. Korábbi hírek szerint Kessié ügynöke egy 8 millió euró + bónuszok fizetési igénnyel kopogtatott a Milannál.

Néhány héttel ezelőtt Paolo Maldini elárulta, hogy körülbelül másfél éve zajlanak az egyeztetések a hosszabbításról George Atanganával, Kessié ügynökével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

30 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Pár hónappal ezelőtt stresszeltem volna rajta, ma már nem. Látszik, hogy Pioli létrehozott egy rendszert, amit mindenki ért, és mindenki a kirakós egy darabja. Kessié a világ legjobb rombóló védekező középpályása, de cserébe feljött Tonali, aki már lassan egy Pirlót játszik, közben meg az erővel és a védekezésével sincs baj. Baka is lassan visszatér majd. Benna is meccsről meccsre nyeri vissza a régi formáját.
  Ennek ellenére lehet, meg lehetne adni neki, különben nagy lesz nagyon az anyagi veszteség. Egyrészt a pótlása biztos, hogy többe kerülne, mint a két fél közti különbség, másrészt meg ő is ingyen fog távozni, mikor lehet, hogy 1-2 év múlva 80-ért kelne el.

  • Rossoneri de nem biztos…azt hiszed ha ki kellene adni érte 80milliót akkor lenne valaki aki megvenné 80-ért és még 8-10 milliós fizetést is adjon érte? Minek ha egyre több játékos ingyen távozik és így a PSG-nek is meg van például egy 50millióba, mert évi 10milliós fizetés 5 évre az 50 millió, és amúgy meg csak az átigazolási ára több lenne… menjen nyugodtan a sztár PSG-be francia kupákat nyerni, mert hidd el hogy mindenki aki a PSG-be igazol a pénzért megy oda és nem azért hogy BL-t nyerjen.

 2. Menjen akkor szépen ahová csak akar…. már komolyan… tönkre tették a focit ezek a PSG, City féle csapatok akik bármennyit megadnak a fizetésben…. főleg így hogy nem kell fizetni érte…. és nem mondom hogy Kessie nem egy jó és fontos játékos de azért pótolható és főleg azok a kijelentések után amit az Olimpián tett maximálisan leszerepelt előttem. Ujjab pénzéhes játékos aki nem kell ide, mert ha megadják Kessienek és meg adták volna Donnanak meg Calhanak is akkor mindenki így csinálná ezek után….
  És ebből a dolgokból meg pedig tanulhat a vezetőség és ha egy játékos nem hosszabbít időben akkor el kell adni még ha áron alul is, de legalább pénz legyen belőle, mert úgy látszik ez egy újabb fenomén a futball világban. Aki maradni akar az marad. Lásd Calabriat, Tonalit…..
  Tonali kezd egyre jobb lenni, ott van Bennacer, Bakayoko, Pobega, Kessie meg mehet Donnaruma után….a nagy elnök…. nevetséges….

  • Sajnos ez nem így működik. Senki sem fog pénzt adni érte, ha fél év múlva ingyen is viheti. Vagy ha igen, akkor 4-5millió eurót, amivel meg semmivel nem vagyunk beljebb. Akkor már hasznosabb, ha itt van és segít kiharcolni a BL indulást, mert az sokkal több pénzt hoz.
   Sajnos ez lett most a divat. A játékosok tudják, hogy ha nincs átigazolási díj, akkor sokkal nagyobb fizut kapnak majd a következő klubbtól. Ezzel sajnos nem lehet mit csinálni.

 3. Drága Franck, azok akik gyerekkorukban egy szelet kenyéren osztoznak, majd 15 év múlva ezt elfelejtik és lassan a 10 millió euro sem elég… Menjél haza, aztán játssz az Elefánt Ligue 1-ban 25 dollárért.
  Tavaly hatalmasat ment, most viszont – ahogyan Rossoneri92 is írta – egyre inkább összeáll a kirakós, a tavaly még kiegészítőnek számító játékosok felnőnek, így lassan kezd nélkülözhetővé válni.
  Néha az az érzésem, hogy Maldiniék úgy forgatják a lapokat, hogy a szurkolók nyáron nyugodt szívvel mondják azt, na Franky érted sem kár. Sőt Kessién is azt látom, hogy idén nagyjából hozza amit kell, de már azt a pluszt, amit tavaly hozott, azt már nem teszi hozzá.

 4. Tehát hazudott nyáron és mégsem akar maradni? Aki maradni akar az aláír háromszoros fizetésért, aki nem akar maradni az meg nem ír alá. Nem olyan bonyolult. Ha meg egy gerinctelen hazug, akkor nem is baj ha elmegy Gigio után.
  Az ilyen esetek csak még inkább aláhúzzák Calabria és Tonali milan karakterét.
  Elnök, aha..

 5. Én ezen biztos nem stresszelek. 😀 Kessié nagyon komoly játékos, de nélküle is sorra húztuk be a meccseket. Nem mondom, hogy nem fog egyáltalán hiányozni a jelenléte, ha megy, de tragédia nem lesz.

  Azért szerintem nem attól lesz valaki jó ember, hogy pont a Milannak szurkol. Tonali és Calabria nekünk tök jó, és mint drukker nyilván nekem is szimpatikusak, de ennyi erővel lehetne mindkettő Interes is, és sosem láttuk volna őket itt. De ettől még pont ugyanolyan emberek lennének. Kessiével sincs szerintem nagy baj, tavaly tényleg a világ legjobbja volt a posztján, és megértem, miért akar annyit keresni, ami a többi, nála akár gyengébb vkp-okhoz képest megilletné. Szerintem konkrétan jobb volt, mint Kante.
  Szurkolok a hosszabbításnak, de ha nem, akkor majd jön valaki. Addigra tán Pobega is beérik, ki tudja…

  • Megint csak nem azzal van a baj, hogy elmenne. Hanem, hogy miként távozik. Legyen benne gerinc, és mondja azt, hogy “Emberek, szívesen maradnék, de a klub jelenleg nem tud annyi bért fizetni amit én szeretnék.” vagy “Köszönöm a lehetőséget, de szeretném magam kipróbálni más bajnokságban is.” Nincs ezzel gond, de akkor ne udvarolja körbe a klubot, stb.

 6. Megadni amit kèr majd nyáron a nyakába rakni egy nem túl magas de azèrt normális árcèdulát.Kb 40-50M szerintem, pár csapat biztosan èrdeklődne akiknek a 8M fizu sem riasztó.Ezt nyilván csak nyáron közölni vele(Ő is ilyen korrekt a 1.5 éves hosszabbítàsával).

  • Itt valoszinuleg az all a hatterben, hogy ha megadnak 8at, akkor maris 9 kellene es ez igy menne a vegtelensegig. Ha meg veletlenul megis elfogadja, akkor jogosan kerheti ezt minden jatekos, aki Kessiehez hasonloan fontos a csapat szamara.

 7. Várjunk még Kessie szapulásával szerintem! Megpróbál minél magasabb fizetést kicsikarni amiben valahol igaza van. Ajánlott a Milan 5,5 milliót Kessie kér 8-at. Mind a kettő enged egy kicsit és megvan a megegyezés. Azt kicsit elszúrja a vezetőség, hogy ajánl egy összeget és ha nem fogadja el akkor annyi, mert ennyi pénzt máshol egy középcsapat is ad neki amit mi ajánlunk. Ne várja el senki, hogy rábólintson valamire és ne alkudozzon, főleg úgy, hogy szinte becipelte a csapatot a BL-be és szinte az összes meccsünkön játszott. Donnarummának ajánlottak 8+bónuszokat, Ibra keresi a legtöbbet úgy, hogy 40 éves és 1 meccset játszik 10-et nem. Nyilván Kessie is hasonló bért akar, innen nézve jogosan.

  • Nyilván egyből 5,5 millát ajánlottak neki, és ezért megy a huza-vona 1,5 éve… 😀 Ibrat meg ne hasonlítsuk már hozzá bakker! 😀 Ha ő nem lett volna, ez a gárda még mindig a középmezőnyben lubickolna… Ez Ibra. Oké, most már megvannak nélküle is, de nem is keres 7 millát évente, azt csak akkor kapja meg ha elér egy bizonyos meccsszámot, csak ezt elfelejtik sokan hozzátenni. Ha 8-10 milliókat akar Keszi, akkor menjen amerre akar. Miért lenne jogos Kessié követelése? Mert volt egy jó szezonja? Hahaha… Te is szoktál több, mint 300%-os fizetésemelést kérni? No látod… 😀 😀 😀

 8. rá kell adni a kabátot…indultunk 4-ről aztán 1,5 év alatt fokozatosan elértük a 8-at, amit még srófolnak majd tovább.
  szerintem fontosabb, hogy a vezetőség konzekvens legyen és tiszta szabályok, keretek mellett tartsa magát. lehet őt pótolni, főleg, hogy az utolsó 1 éve, ami extra, előtte nem ezt mutatta.
  ahogy írtátok ész szerű keretek között meg kell próbálni itt tartani, viszont bizonyos elveket nem érdemes feladni.
  nyilván a fodball világa nagyon eltér a valós élettől, de láttatok már olyan munkáltatót aki azt mondta, hogy oké ugyanazért a teljesítményért itt van 3x-szoros pénz?

 9. Nemcsak a 8 millió + bónusz a sok, hanem gondolom van ott egy nagyobb aláírási pénz is és kérdés h. hány évre hosszabbítana. Ha pl. 2, akkor jövőre lehet újrakezdeni. Szerintem nem ér ő többet, mint amennyit Maldiniék ajánlanak érte. Tavaly volt egy jó éve, előtte egyáltalán nem volt kimagasló, hozott egy jó közepest. Mi a garancia rá h. ez nem csak egy kiugró idény volt nála? Susonak és Nocerinonak is volt nálunk jó éve. No meg Bellotti, akire tátették a 100 millás árcédulát. Nem szabad engedni, mert csak feszültséget generálna csapaton belül, jogosan. Nem ez a Milan koncepciója és mehet amerre lát Romagnolival karöltve. Sajnos nyáron kellett volna eladni mindkettőt, de Maldiniék bealudtak. Annak fényében h. 1.5 éve mennek a tárgylások. Akivel nem lehet fél év alatt megegyezni, el kell adni, sajnos kárunkra megint ez a tanulság.
  Hány éves a kapitány? (és Kessié) 🙂

 10. Franck és Alessio is el fognak menni és ennek az lesz az oka, hogy máshol többet fognak tudni keresni. Ezen még rágódni fog a sajtó és a szurkolók egy nagy része, de be fog következni.
  A szurkolók csalódottsága érthető, mi érzelmi alapon ‘döntünk’. Nekik ez munka, amit 30-35 eves korukig tudnak végezni, így maximalizálnak.
  Az a tény, hogy ő hajtott, vitte a csapatot a vállán mindkét fél számára jó volt, a csapat jó eredményt ért el, rá pedig felfigyeltek. Ennek következménye, hogy más csaptok vérszagot fogtak és keselyűként elkezdtek körözni. Hivatalosan senki sem léphet vele kapcsolatba, de fű alatt bizonyára mennek a licitek. Ez lehet az oka, hogy ő is mindig többet kér, hisz a keselyűk rálicitálnak a mi ajánlatunkra.
  Ahogy látom, szeretett klubbunk ezzel tisztában van és azt az utat választották, hogy inkább használják ezeket a tehetségeket, amíg lehet és a jó eredmények által pótolni fogják az elmenőket.
  Még ha venni is kell, alacsony fizetéssel jobban megéri, mint a magas fizetést megadni. Illetve ha egybek megadod, jönni fog a többi is. Ez az emberi természet. És lehet, hogy mindenki megérdemelné a sokkal többet, de a mai Milan ezt nem tudja megadni. Régen mi voltunk azok akik megadták a nagy lóvét, most mások.
  Franck es Alessio játszanak csak, ha segítenek és jó formában vannak, legyen meg az a várva várt scudetto. Utána majd jönnek újak, akik fogják őket tudni pótolni.

 11. Sajnos hazudott ő is! Amennyiben a téli átigazolási időszakig nem hosszabít…úgy kiraknám a keretből, de még edzésekre se engedném az ilyet! Onnantól kezdve már nem csak látszik…biztos, hogy mi a terve! Fél évi egyéni edzés…hát kíváncsi lennék utána mi lenne vele!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS