Mino Raiola a Tuttosportnak adott interjújában elárulta: könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy Alessio Romagnoli a szezon végén csatlakozik a Juventushoz, továbbá beszélt Zlatan Ibrahimovicról és az esetleges visszavonulásról is.

Az idény végén Romagnolinak is lejár a szerződése és erősen kérdéses a jövője, ugyanis Fikayo Tomori januári érkezése óta elveszítette a helyét a Milan kezdőcsapatában.

“Romagnoli csatlakozhat a Juventushoz, mivel jövő nyáron lejár a szerződése a Milannál. Úgy vélem egy lehetőség az, hogy De Ligttel együtt játszanak. Ők ketten Európa legjobb belsővédői között vannak. Ugyanakkor az sem biztos, hogy De Ligt egyáltalán maradni fog a Juvéban. Így működik az átigazolási piac.” – mondta Raiola.

“Ibrahimovic? Meglátjuk, hogy Zlatan mit szeretne csinálni jövő júniusban. Mindig évről-évre dönt, nincs sietség. Egy dolog biztos: amikor eljön a nap, hogy már nem érzi magát kulcsjátékosnak a csapatban, akkor visszavonul és új fejezetet kezd klubigazgatóként.”Raiola kitért Gianluigi Donnarumma klubváltására és sajnálja, ahogy bántak vele.

“Sajnálom, ahogy Donnarummával bántak a Milannál a távozása után. Gigio egy életre szóló döntést hozott, de nem árulta el a klubot. Már négy évvel ezelőtt is távozhatott volna, de ő nem tette. Úgy vélem, hogy a Juventus a mai napig sajnálja, hogy nem igazolta le. És nem csak a Juve, hanem még sokan mások. Nincs harc a PSG-ben Keylor Navasszal, Gigio játszani fog.”

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én nem tudom hogy milyen vezetőségünk van , ez is ingyen fog elmenni , mi 25 milliót adtunk érte és most ingyen megy el , mit gondol Maldini hogy jó ez így , szerintem nem most a nyáron kellet volna eladni és kész !

 2. Chiellini is bal lábas, Romagnoli is. Logikus lenne őt odavinni, bár Chiellinit még most is jobb védőnek tartom, mint A.R.-t.
  Egyébként meg ha olyan karriert fut be a Juventusban, mint De Sciglio, felőlem vihetik. A gond persze az, hogy ingyen fogják… Lassan a Milan olyan lesz, mint egy alapítvány vagy jótékonysági egylet.
  A menetrend most az lesz, hogy valamelyik Milan-vezető lenyilatkozza, hogy az a cél, hogy Romagnolival hosszabbítson a klub. Utána a játékos tesz hűségesküt, majd még néhány korábbi legenda fejti ki, hogy maradnia kellene a védőnek. Amikor ez is megvan, minden hónapban lesz legalább 1 hír arról, hogy megkezdődtek/folyamatban vannak a tárgyalások, közelednek az álláspontok, küszöbön áll a hosszabbítás, már csak néhány részletet kell tisztázni stb. Végül a Milan bejelenti, hogy azért nem sikerült lezárni a tárgyalásokat, mert Raiola 56 millió eurós ügynöki jutalékot kért (amit persze már kezdettől fogva tudott a klub).

 3. Nem értitek…ha valaki nem akar maradni, akkor azzal nem lehet hosszabítani. A csávónak elege van a Milanból. Új fejezetet akar. Ha elege van a Milanból akkor menjen is. Inkább lássak olyan játékost aki élvezi a játékot és mindent belead a trikóért mint klasszist aki már azt is unja, hogy csapatkapitány.

 4. Ami meg a másik, hogy ezeken a játékosokon nem bukik a klub, ez egy óriási félreértés. A szerződés lejártával a valamikori szerzési értékét (ha volt) amortizálja a klub, tehát nulla értéken lép le. Más kérdés, hogy így nem realizál a klub az ingyen távozással nyereséget.
  Ha Romagnolit 5 évre 25 millióért vettük, akkor most 5-ért kellene eladni, hogy ne legyen veszteség. Az e fölötti rész meg lenne ugye a tőkenyereség. Egy játékos átigazolási árában komoly tényező tehát az ún. könyv szerinti értéke, azaz nem a TM árból kell kiindulni.

  • Tehát ennyi erővel Mbappe is két tejes zacskó áráért mehet a Realhoz? Amit a klub nem tud realizálni a játékos eladásával, jelen esetben ez a játékos piaci értéke, az bukó. Persze én csak azért imádkozom, hogy Romagnoli legyen az utolsó Raiola tanácos, aki valaha is nálunk focizott( Ibra már nem sokáig lesz itt, szóval őt nem számolom ).

 5. Ha nem fogja tudni vissza verekedni magát a csapatba távozni fog mert játszani akar ami teljesen normális. Minek hosszabbítana ha nem fog eleget játszani? Ha hosszabbít és nem játszik eleget akkor meg szintén nem fogjuk el adni mert annyi pénzt nem fog senki sem adni érte. És persze Romagnoli már a múlt szezonban kikerült a csapatból tehát logikus hogy nem hosszabbítot időben. Ez sem tőle sem a csapattól nem lenne logikus. Túl sokat fizetni egy cserepadosnak nem jó biznisz ráadásul még jutalékot is fizetni az ügynöknek. És szintén nem logikus hosszabbítani egy játékosnak aki játszani akar és a jelenlegi csapatában meg padozik. Ráadásul ha hosszabbítani is akartak volna a múlt éven a csapat biztos nem kínált volna neki fizetés emelést. Tehát ez megint nem jó biznisz a játékosnak sem az ügynöknek. Ezért teljesen logikus hogy sem a csapat sem a játékos nem hosszabbítot. Ott van Caldara az élő példa, nem tud formába lendülni és így pénzt meg nem ad érte senki. Senki sem akarja hogy ez legyen Romagnoli sorsa. Sajnos jelenleg minden formán kívüli játékostól nehéz megszabadulni. Nem hogy jó pénzt kapni érte de még eladni is nehéz őket, lásd Castillejot.

 6. Engem nem érdekel az hogy nyer vagy veszít a klub (Elliott) rajta. Ez legyen az ő gondjuk. A siralmas inkább az hogy a Milan a középszernél picit jobb játékosoknak (Romagnoli, Calhanoglu) sem vonzó már és nem feltétlen a pénz miatt. Lehet szidni azokat akik lelépnek de nekik kicsit több infojuk van a klub háza tájáról, jovokeperol mint nekünk. Erről persze a titoktartási rendelkezések miatt ők nem beszélhetnek.

 7. Ha meg hosszabítana és emelne a klub a fizetésén( mert kellene, meg ugye most se keres keveset), és természetesen nem férne be a kezdőbe( mert Tomori jobb és a 32 éves Kjaer is), akkor meg azért lenne lúzer a klub, hogy minek áldoz rá ennyit.
  Nehéz kérdés ez manapság már, amikor minden más

  • Rövidtávon lehet nehéznek tűnik, de hosszútávon Romagnoli már csak öregedni fog és egyre gyengébb teljesítményre lesz képes, miközben rengeteg pénzt akar keresni, amiért már minőséget lehet kapni. Aztán nem kell majd senkinek nagy pénzért és ugyanúgy ingyen távozik, emiatt jobb most megszabadulni tőle ingyen. Lesznek akik szemében ez hatalmas hiba, de aki a jövőre is gondol, az belátja, hogy ez volt a jó döntés.
   Az meg jól hangzik papíron, hogy most nyáron eladtuk volna 10-25 millióért, mert lejár a szerződése, de ez a valóságban elképzelhetetlen, mert maximum 5 milliót adtak volna érte és a játékos fizetését se emelték volna, ami Raiola számára nem előnyös, ezért nekik jobb, ha kivárnak amíg ingyen távozhat.

   Raiola emiatt tökéletes helyzetben van és úgy blöffölhet, hogy ő csak nyerhet. Egyedül akkor van gondban, ha Romagnoli nem hallgat rá és elfogadja, hogy nem kap emelést és akkor kap szerepet, mikor a jobbak pihennek. A játékos szemszögéből nézve, lehet neki is jobb, ha új környezetbe kerül, mert ott össze tudná szedni magát és más bajnokság lehet jobban is feküdne neki.

 8. Egyébként Raiola mint mindig, az saját szemszögéből nézve okosan mozgatja a szálakat. Pogba szerződése hasonlóan a nyáron jár le, mint Romagnoli szerződése, előbbi kell a Juventusnak, utóbbi meg rájuk lesz sózva, egy olyan csomagban, hogy jön a francia és marad a holland, de….
  Ebből pedig jól csak MN jön ki hihetetlenül jól 😂

 9. Ezektől a játékosoktól meg kell szabadulni és nem Maldini-ék hozták őket, ezért ez nem hiba a részükről. Vegyük példának Calhanoglu esetét, aki már korábban bizonyította, hogy mennyire gerinctelen, mert megegyezett, hogy csatlakozik a Trabzonspor-hoz, de aztán megszegte az ígéretet és hosszabbított a klubjával, ami miatt utólag kapott egy semmi büntetést a szövetségtől. Ilyen emberektől fölösleges bármit is várni és jobb megszabadulni, mint évekig tárgyalgatni velük meg a menedzserükkel.
  Raiola hasonlóan gátlástalan és bármilyen módszert képes kieszelni, hogy az ő érdeke érvényesüljön. Ez a mostani szöveg is csak arra van, hogy érdeklődést generáljon, mert semmi se garantálja, hogy majd pont a juventusban fogja folytatni, de ezzel is növeli a játékos értékét. Ez része a munkájának, de velük pont emiatt nem lehet egy célért küzdeni, mert őket csak a saját céljaik érdeklik.

  Egy dolog fontos, hogy a jövőben olyan játékosokkal állapodjanak, meg akikkel már az elején ugyanazok a közös célok és nem a mérhetetlen pénz a legnagyobb motiváció. Majd ha Theo Hernandez, Tomori, Tonali vagy egyéb Malidini által hozott játékosok távoznak ingyen, akkor lehet arról beszélni, hogy nem végzik jól a feladatukat.

  • Az utolsó bekezdésben írtakkal nagyon nem értek egyet. Nyilván Maldiniék úgy kezdtek dolgozni, hogy senkit sem ők hoztak ide. Idővel persze javult az arány, de az Elliott célkitűzése az volt, hogy csökkenteni kell a kiadásokat, fiatalítani kell stb. Maldiniéket felkérték, ők pedig ezt vállalták, tudva, hogy kik vannak a keretben. Szépen lassan megismerhették egyik-másik játékost, hogy mennyire lehet bennük bízni, van-e esély velük hosszabbítani, mik az igényeik stb.

   Amit te írsz, az alapján pl. az öröklésnél, amikor valaki adósságot örököl, mondhatná azt, hogy “de nem is én tehetek róla”… Annak idején Berlusconi is úgy vette át a Milant, hogy rendeznie kellett az adósságait, amikhez ugye egyáltalán nem volt köze. Maldiniék vállalták, hogy rendbe hozzák a dolgokat. Igenis Maldiniék felelőssége – persze bizonyos keretek között -, ha X vagy Y ingyen távozik, és nem lehet a munkájukat aszerint kategorizálni, hogy “X-et mi vettük”, “Y már itt volt, amikor átvettük a klubot”. A vezetőség felelőssége ugyanolyan valamennyi játékos tekintetében. Azt meg pláne figyelni kell, hogy mennyi idejük volt arra, hogy pl. Kessie-nek új szerződést ajánljanak.

   • Lehet így is nézni ahogy írod, de én nem hiszem, hogy tehetnek bármit abban az esetben, ha valakinek olyan menedzsere van, mint Calhanoglu és én erre értem, hogy nem az ő hibájuk, mert nem ők állapodtak meg olyan emberrel, akiről ismert, hogy átveri a csapatokat.

    Kessie és Donnarumma is az az eset, hogy hasznosak voltak a célok elérésében még úgy is, hogy akkor ingyen távoznak. Viszont ezt a kettőt is külön lehet venni, mert Donnarumma esete már akkor súlyos volt, mikor a korábbi vezetőség tárgyalt velük és vitte a pénzt rendesen.
    Kessie-vel meg az a fő gond, hogy az utolsó éve előtt tette le a névjegyét az asztalra és hívta fel magára más csapatok figyelmét, amivel szintén nehéz számolni, de a hírek alapján már fél évvel a nyár előtt voltak tárgyalgatások.
    Az meg egy mellékes probléma, hogy egyengetni kell a csapatot, hogy évek után visszakerüljenek a BL-be és közben 2 kulcsjátékos távozhat a nyáron. Utólag tudjuk, hogy a megfelelő lépés az lett volna, ha eldöntik, hogy Donnarumma-t elengedik és azt a fizetést megkapja Kessie, mert abban az esetben nehezen tudott volna nemet mondani Kessie menedzsere.
    Ezt viszont csak utólag tudjuk, annak tudatában, hogy kiharcolták a BL-t és emiatt a tulajdonosok több pénzt szánnak Maldini-nek.

    Pont emiatt fogalmazok úgy, hogy Maldini nem bűnös az én szememben. Azt meg nem írom, hogy a tulajdonost ne lehetne hibáztatni, aki csak a célok elérése után hajlandó pénzt költeni. Gazidis biztos kiszámolta több évre előre, hogy miként kell gazdálkodni, ezért oka lehet annak, hogy inkább ingyen távoznak játékosok, mint hogy 8 milliós fizetést adjanak.

    Maldini-t meg nem csak azért tartom jónak, mert egy legenda, hanem mert Maignan-al is bizonyította, hogy jó szemmel tud hozni olyan játékosokat a fű alatt, akik képesek olyan teljesítményre, mint a 10-20 milliót kereső csodabogarak vagy lehet mondani Theo-t.
    A rövidtávú “hibái” meg el fognak törpülni, ha az eredmények őt igazolják, ahogy ez történt az edző fiaskóval.

 10. A Liverpool elleni mecss a példa,hogy kevés pénzből is lehet csapatot épiteni ha a játékos szereti a focit,PSG majdnem beégett egy,Messi,Neymar,Mbappé sorral,évek óta nem tudják nyerni a BL-t

 11. Na meg nézzétek meg Calabriat! Élete legjobb szezonja után nem volt nagy igényű, nem csinált semmi felhajtást. Maradni akart és maradt is. Tehát ennyi. Aki maradni akar és nem a pénz a fontos akkor hosszabbít minden felhajtás nélkül.

 12. Osztom Toti82 szavait,így van aki itt szeretne játszani,annak nem a pénz az elsődleges,hosszabbít és kész.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet