2022. november 29., kedd

Messias: “Meg akarom hálálni a bizalmat”

-

Junior Messiast, a klub utolsó nyári igazolását bemutatták a szurkolóknak és a sajtónak. A 30 éves támadó elmondása szerint szeretne bizonyítani a pályán és mindent megtesz annak érdekében, hogy meghálálja a bizalmat. Messias beszélt a klubról, az első benyomásairól, a posztjáról ás az idáig vezető útjáról is.

AZ ELSŐ BENYOMÁSOKRÓL
“Eljutni Milanellóba és ilyen jó játékosokkal, edzőkkel találkozni olyan érzés, amivel nem túl gyakran találkozik az ember az életben. Örömömre szolgál, hogy itt lehetek és boldog vagyok, hogy ezt a mezt viselhetem. Sok mindennek kell összeállnia ahhoz, hogy ez megvalósuljon. A tehetség önmagában nem elegendő, és csak a kemény munka sem. Mindig a legjobbat kell nyújtani.”

A MILANRÓL
“A legcsodálatosabb dolog az életemben, hogy itt lehetek a Milanban. Nagyon sokan vannak, akik szívesen lennének a helyemben. Ez büszkeséggel és elégedettséggel tölt el, mert azt jelenti, hogy a kemény munka és a sok áldozat meghozta gyümölcsét. A Milan mez mögött hatalmas történelem van. Megértem, hogy a szurkolók egy nagy nevet vártak az átigazolási időszak utolsó napján, de sokan vannak, akik megmutatták, hogy hisznek bennem. Ezt meg akarom hálálni a pályán. Megfelelő időben jöttem ide, 30 évesen teljesen más a gondolkodásmód. Ha sikerült erre a szintre eljutnom, akkor az azért volt, mert ennek így kellett történnie.”

A MERCATO UTOLSÓ NAPJÁRÓL
“Nem aludtam, mert vártam a fejleményeket és a híreket. Az ügynököm éjjel fél kettőkor felhívott és ekkor beszéltem a Crotone elnökével, valamint Maldinivel és Massarával. Nagyon boldog voltam. Más csapatok is érdeklődtek irántam, de ha az AC Milan hív, akkor nem létezik más klub.”

A POSZTJÁRÓL
“Beszéltem az edzővel és elmondtam neki, hogy mindenben a rendelkezésére állok. Alapvetően szélső támadónak születtem, de jól teljesítettem második csatárként (second striker) is. Az edző döntése, hogy mely poszton fog számítani rám. Megpróbálok érvényesülni a játékstílusommal és a munka iránti vágyammal. Szeretnék hozzájárulni a csapathoz, bármiben is szükség van rám. Azt hiszem, hogy láttak bennem valamit és ezért szerződtettek.”

A MILAN NAGY BRAZILJAIRÓL
“Nehéz csak egy játékost kiemelni a Milanból. Ott volt Dida, Cafu, Serginho, Kaká… És nem csak a brazilok. Nagyon sok játékos van, aki inspirált engem, mint például Gattuso és Maldini. Igazi öröm volt nézni azt a csapatot. A brazil játékosoknak nagy hagyományuk van a klubnál, de egyáltalán nem érzek nyomást csak azért, mert brazil vagyok. A pályán nincs különbség, hogy brazil vagy, vagy sem.”

MILAN, MINT ELLENFÉL
“A Milan megnyerhette volna a bajnoki címet az előző szezonban. A felkészülési mérkőzéseken egy agresszív csapatot láttam, amely nagyon éhes a sikerre.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sikerült tök előnytelen feltételekkel megszerezni ezt a koros mukit. Ennyit a Gazidis-féle idős játékosba nem fektetünk logikáról! Figyelemmel arra, hogy kik helyett érkezett jó sok pénzért, elég magas elvárásaim vannak vele szemben. Klasszis focival bizonyítson, különben csalódott leszek!

 2. Meg is fogja mutatni neked, ne félj. Pont annyit vagy még többet, mint az egy 8,5 millió eurós igazolástól elvárható. Krunic is ennyi volt anno. Hát Messias nála sokkal jobb lesz, azt elhiheted. Vagy te minden 8 milliós igazolástól klasszis futballt vársz, mintha Mbappé-Lottin érkezett volna..?

 3. Nyilván nem a következő 10 év játékosát találtuk meg, de én örülök, ha lehoz egy olyan első szezont, hogy csak ámulunk, majd még kettőt ugyanazon a szinten 😀

  Ez a pali 30 éves és látszik, hogy hálás mindenkinek. 30 évesen eljutott ide hirtelen a semmiből. Egy nagyon őszinte, hálás embert látok benne, nem úgy mint a mai futball huszonéves taknyai, akik leszarnak klubot, szurkolókat, igazábóp mindent.
  Nála nem kell attól félni, hogy 32 évesen hogyan hosszabítunk majd vele egy esetleges marha jó szezon után. Ez az ember szerintem nem köpi szembe azt aki felemelte, ellenben a fent említett újgenerációval. Azt is látom Messiásnál nem a divat bravo tetkó az elsődleges.
  Várom, hogy Pioli mit szán neki.

 4. “Mutt” írta a 8 milliós összeget. Nem tudom, mi a forrása, de én úgy láttam, hogy a TM szerinti értékéhez (3,5 millió) képest jelentős (kétharmados) kölcsönösszegért érkezett Messias. Erre rájön a fizetése, ami legfeljebb 1 millió lesz (bár tavaly a Crotonéban csak 110 ezret keresett, úgyhogy lehet, hogy a fél milliót sem éri majd el a gázsija), de az opció további 5,4 + 1 millió euróról szól. Ezek alapján, ha nem válik be, a Milannak legfeljebb 3 milliója “bánja” ezt a kölcsönt (az 1 milliós bónusz feltételezhetően csak abban az esetben jár a Crotonénak, ha a Milan él az opciójával).

  Kíváncsi vagyok a játékára, de azért a jelen futballjában véletlenek nem igazán fordulnak elő. Aki tényleg jó, arról tudnak. Ha 30 évesen a Crotonéig jutott, akkor annak vélhetően oka van, sajnos nagyobb esély van arra, hogy nem válik be, mint arra, hogy kincsre leltünk. Én mindenesetre drukkolok neki. Ez a nyilatkozata [“Megértem, hogy a szurkolók egy nagy nevet vártak az átigazolási időszak utolsó napján, de sokan vannak, akik megmutatták, hogy hisznek bennem. Ezt meg akarom hálálni a pályán. “] azért szimpatikus.

  A gond a személyétől függetlenül az, hogy Messias egy kísérlet, egy rögtönzés, egy “próbáljuk meg” igazolás “valamit adjunk a szurkolóknak” alapon. Ezek a nagy számok törvény alapján néha beválnak (Nocerino), de általában nem igazán.

  Hogy egy kicsit dramatizáljam a helyzetet, a tény sajnos az, hogy a BL-be készülő AC Milannak egy abszolúte hiányposztra – ami már a Pioli-éra kezdetétől problémás -, a sokadik mercato utolsó óráiban sikerült egy későn felfedezett, sehol sem jegyzett 30 éves játékost kölcsönvennie egy Serie B-s csapattól…

  Az a vicc jut eszembe, amikor Móricka kérdezi az apját, hogy mi a különbség a prosperitás és a válság között, mire a fater: “A prosperitás: Mercedes, francia pezsgő és egy szexbomba call girl. Míg a válság: metró, Kőbányai Világos és az anyád.”

 5. Ezekszerint Samu helyére jött. Akkor viszont biztos kellemes csalódás lessz a srác.
  Mert kis túlzással ha megessek egy gyrost és utána beállok Samu helyett, még én is hasznosabb lennék.

  Drukkolok neki, ez egy most vagy soha pillanat neki! Fõleg hogy a válogatottba is van esélye bekerülni hogyha itt kivirágzik.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS